Toyota Prius Plug-in

0
31

Toyota Prius Plug-in front three-quarters

Plug-in versie van de hybride favoriete belooft 135mpg. Het is hier volgend jaar

Uitspraak

4

Dit model laat zien hoe de Prius Plug-in in de vorm van – en het ziet ernaar uit dat het de beste versie tot nu toe. De elektrische-alleen-gamma is ideaal voor in de stad woon-werkverkeer, en de korte oplaadtijd maakt het mogelijk te laden op een reis naar de supermarkt. De prijs is een punt van zorg, maar de 5.000 pond Regering onder subsidie wordt verstaan: het mag ook niet veel duurder dan de standaard auto. De Toyota Prius is de auto die echt gebracht hybride technologie op de voorgrond, en nu is het bedrijf gericht is op het stimuleren van de aantrekkingskracht met een plug-in versie.

De auto is niet door tot en met 2012, maar Toyota is er een vloot van 20 prototypes – en kregen we onze handen op een voor een begin van de eerste schijf. Het beweert 108.6 mpg en 59g/km, maar Toyota is gericht op cijfers van 134.5 mpg en 49g/km voor de productie model.

Video: bekijk CarBuyer de video review van de Toyota Prius

In tegenstelling tot de standaard Prius, die alleen kan functioneren op elektrische energie alleen al voor iets minder dan twee mijl en bij snelheden lager 30mph, de plug-in heeft een meer bruikbare EV-bereik van ongeveer 15 km en met een snelheid van maximaal 53mph. Het kan ook opgeladen worden van het elektriciteitsnet in ongeveer 90 minuten.

Een paar visuele aanwijzingen geven de productie van de auto als een plug-in te doen. Een nieuwe grille en voorbumper, plus heldere achterlichten en Plug-in Hybride badging, zijn alle ingesteld op de functie. Op het bewegen, het voelt aan als een elektrische auto, met rond 80 procent van het gaspedaal de reis beschikbaar is voordat de motor aanslaat. De 15-mijl bereik is haalbaar en op basis van onze drive, kon zelfs worden verbeterd.

Zodra de betaling loopt, worden de plug-in functies, net als in een normale Prius, met de elektrische motoren naadloos assisteren van de 1.8-liter benzine-eenheid voor een verder bereik van ongeveer 600 km. Er is een tendens om de motor uit te snijden en laat de elektrische motoren over te nemen, hoewel.

In onze versie, er was geen knop kunt u de auto in hybride modus en sla het alleen de elektrische range, maar Toyota is van plan om deze voor de productie modellen. Dit laat stuurprogramma ‘ s gebruiken de auto in de EV-modus, voor
bijvoorbeeld, als ze eenmaal bij een stad.

Eigenaren van een standaard Prius zal zich thuis voelen in de plug-in model, ook. De nieuwe lithium-ion accu is 38kg zwaarder is dan de uitgaande nikkel-metaal hydride set-up, maar de rit zelf niet onder lijdt en geen van beide heeft de afhandeling.

Op de meeste oppervlakken, comfortabel genoeg, maar met kuilen en hobbels stuur een plof in de cabine. Helaas, dezelfde nadelen blijven, ook.

Het versnellen hard met de benzine motor resulteert in een geweeklaag van de opmerking van de motor als de CVT-versnellingsbak levert vermogen aan de wielen. Het kan zich traag, ook met onze auto nemen 13.7 seconden ingedrukt om te versnellen van 0-62 mph. De productie model moeten snijden 10,2 seconden.

We vinden het remmen moeilijk om te gebruiken, met het regeneratieve systeem schoppen in te plotseling. Dit komt tot stilstand soepel meer een uitdaging dan het zou moeten zijn.

Behandeling is nog nooit een Prius sterk punt, en de plug-in is niet anders. De besturing is overdreven bijgestaan en gevoelloos, waardoor het perfect voor de drukke straten van de stad, maar niet zo goed voor bochtige B-wegen. Er is een merkbaar tekort van front-end grip, ook.

De grotere accu doet iets in de kofferruimte van de auto reden we, waardoor het tot 391 liter. Echter, dit zal stijgen tot 443 liter op het productie model. Kortom, de Prius Plug-in doet alles wat de standaard auto doet het goed, maar is veel efficiënter en heeft de potentie om regelmatig worden uitsluitend gebruikt in EV-modus, met Toyota gegevens waaruit blijkt dat twee derde van de verplaatsingen minder dan 13 km.

Het beste nieuws van alles is echter de prijs. Lithium-ion accu-technologie is nog steeds ongelooflijk duur, dus Toyota richt zich op een vanafprijs van ongeveer € 31,000. Aftrek van 5.000 pond Overheid subsidie voor ultra-low carbon voertuigen en Plug-in kost ongeveer zoveel als een top-spec-T Geest standaard Prius.

Belangrijke specificaties

* Prijs: € 26,000 (inc 5.000 pond subsidie)
* Motor: 1.8-liter 4cyl benzine, plus 650v elektrische motor
* Transmissie: voorwielaandrijving, CVT
* Vermogen/ koppel: 134bhp/249Nm
* 0-60 mph: 13.7 seconden
* Top snelheid: 112mph
* Geclaimd economie: 108.6 mpg
* CO2: 59g/km
* Materiaal: hands-free Bluetooth-connectiviteit, climate control, cruise control, lichtmetalen velgen
* Te koop: Jan 2012