Toyota Prius Plug-in

0
44

Toyota Prius Plug-in front action

De Toyota Prius Plug-in biedt maar liefst brandstofverbruik, maar is het de moeite waard de premie meer dan een gewone Prius?

Uitspraak

4

De Prius Plug-in is een uitstekende all-round eco auto, met de ruimte, functionaliteit en uitstekende brandstofverbruik. Het maakt gebruik van de EV mogelijkheden voor het maken van een uitstekende korte-afstand woon-werkverkeer, maar omdat het een hybride is, je hoeft niet te lijden onder het bereik van angst. Het deelt de reguliere Prius’ bland rij-ervaring, maar in de naam van economie, het is een uitstekende real-world eco-auto.

Is dit de beste Toyota Prius te koop? De nieuwe Plug-in versie belooft grotere economie, zoals de efficiëntere batterijen geven een nog langere alleen de elektrische bereik. De auto is Toyota ‘ s antwoord op de range-extenders, zoals de Opel Ampera en Chevrolet Volt – en het vrijlopen, bij het £27,895 na de 5.000 pond Regering EV subsidie (de Ampera kosten £33,995 na de korting).

Aan de buitenkant is deze Prius ziet eruit als een andere, met slechts enkele kleine extra ‘ s, zoals de chromen voorbumper details, zilver nummerplaat lijkwade op het kofferdeksel en badging het onderscheiden. Maar onder de huid, nieuwe lithium-ion accu ‘ s vervangen de reguliere nikkel versies, en nemen ze het met alleen de elektrische bereik van ongeveer twee kilometer tot 15 kilometer.

Na het testen van 600 plug-in onderzoek voertuigen in Europa de afgelopen paar jaar, Toyota blijkt dat de meeste hadden een gemiddelde dagelijkse reis van 12,5 km – dus de Prius Plug-in moet in staat zijn om de meeste woon-werkverkeer op elektrische energie. Het duurt slechts 90 minuten op te laden, en dit kan worden gedaan op een gewone wandcontactdoos. Maar als de batterij plat is, de Plug-in gedraagt zich als een gewone Prius, die op benzine vermogen, dus er is geen range anxiety.

Door de batterijen’ groter bereik, echter, de benzine – motor-die dezelfde 1.8-liter die ook in de Prius – hoeft niet te knippen in zo vaak, en zal het niet zo veel brandstof. Toyota claimt een duizelingwekkende economie figuur van 134.5 mpg, ondersteund door de CO2-uitstoot van 49g/km. De Prius’ 72mpg en 89g/km plotseling ziet er niet zo indrukwekkend.

Maar dit alles komt op een kostprijs: de accu ‘ s toevoegen 50kg gewicht op het pakket en 0,9 seconden naar de 0-62 mph, waarbij de laatste 11,3 seconden. Er is ook de prijs: de standaard Prius bereik begint bij £21,600, dat is een enorme £6,295 goedkoper. Nog steeds de € 27,895 Prius Plug-in is gebaseerd op de top – spec-T Geest, zodat je volop van de kit voor het geld, met inbegrip van sat-nav, Bluetooth, een head-up display, JBL stereo en lederen zetels.

De rij-ervaring is bijna identieke, ook. U kunt wisselen tussen de volledige hybride EV en de modi, een EV City – instelling vereist een meer krachtige rechtervoet om de benzinemotor te snijden in – en een Eco-modus, dat maakt het gas zachter om energie te besparen.

De besturing is nauwkeurig en licht, de rit comfortabel (hoewel het slaat een beetje over hobbels) en de algemene de Prius is gemakkelijk te besturen. Het enige negatieve is de drone van de motor door de CVT-versnellingsbak, maar dat is hetzelfde met de gewone auto.

De grote vraag is of de Plug-in is de moeite waard de extra? Je moet je bedragen. Als u regelmatig korte reizen, u zult nauwelijks in de gaten breng alles op benzine. Plus, de chauffeurs zullen profiteren van de vermoedelijke daling van de drempel voor de wegenbelasting vrijstelling van 99g/km aan 85g/km, en die in Londen zal in staat zijn om geld in wanneer de Congestion Charge drempel valt te 80g/km aan het einde van dit jaar. Buiten de hoofdstad, maar je bent waarschijnlijk nog steeds beter af met de reguliere Prius.

Belangrijke specificaties

  • Prijs: £27,895
  • Motor: 1.8-liter 4cyl benzine; elektrische motor
  • Transmissie: Continu Varibale Handgeschakeld, front-wheel drive
  • 0-62 mph: 11.3 seconden
  • Top Snelheid: 112mph
  • Economie: 134.5 mpg
  • CO2: 49g/km
  • Huishouden inrichting: Sat-nav, Bluetooth, zeven airbags, cruise control
  • Te koop: Nu