Volkswagen Flytta upp!

0
34

Volkswagen up!

Vår bedömning av Volkswagen up! city bil i £8,970 mid-level Flytta trim

Dom

4

Syftar till att de tycker om Fiat 500 samt bilar som Peugeot 107 Och Citroën C1 och Toyota Aygo, Volkswagen up! är en begåvad nya tillägg till staden bilmarknaden. Det är mångsidigt och bra att köra både i stan och på landsväg. Den 999cc motorn är en duktig artist, om än lite trubbig från låg hastighet – detta är inte en bil som kommer att slå någon i trafik ljus grand prix. Men det finns fortfarande mycket att se fram emot. Precis som trio av stadens bilar från Peugoet, Citroën och Toyota, nya VW up! kommer också ge upphov till en familj som alla sina egna, med nästan identiska bilar från Skoda och SEAT, kallade Staden för att Gå och Mii respektive. Det ser ut som saker och letar upp! för liten bil fans.

Små bilar är stora nyheter – ingen mer än den lilla nya Volkswagen up!.

Den kompakta tre-dörrars staden bil blir chunky styling, enorma Volkswagen-emblem och ett helt nytt chassi. Under huven är det en ny 999cc tre-cylindrig bensinmotor, som kan återvända mer än 60mpg.

Video: Se CarBuyer video översyn av VW up!

VW up! finns att beställa nu, med leveranser i början av våren 2012. Vid lanseringen kommer det att finnas sex olika versioner att välja mellan – alla drivs med den nya motorn i två olika stater i samklang.

Priserna börjar på £7,995 för nybörjar 59bhp Ta upp!, och stiga till £11,180 för rad-toppning, i begränsad upplaga! Vit och upp! Svart, som båda erbjuder 74bhp.

Vi har redan kört upp-spec bil tidigare i år, så den här gången plumped för en mid-level Flytta upp!, som kostar £8,970 och levererar 59bhp.

Vi är stora fans av up! s ser ut, vilket ger bilen en funktionell och robust utseende. Titta noggrant, och du kommer att se nyanser i VW Polo, särskilt i bilens profil och strålkastare design. På 3,540 mm lång och 1,641 mm brett, det är ungefär samma storlek som rivaler som Fiat 500 och Toyota Aygo.

Inne i stugan ser ut och känns bra gjort, med glänsande piano black trim stänkte över instrumentbrädan för att hjälpa lägg till en exklusivare känsla. Instrumenten omfattar en mycket stor hastighetsmätare och en liten varvräknare, som båda är mycket fint detaljerad.

Vår bil erbjuds även företagets bärbara Navigon sat-nav och MP3-spelare (en £300 kostnad alternativ), samt elektroniska stabilitets-kontrollen och Volkswagens nya Staden Nödbromssystem (£400), som är avsedd att förebygga olyckor i hastigheter upp till 20mph.

Stuga utrymme i fyra-sitsig, front-motorer, front-wheel-drive modell
är generösa, och vi hade inga problem att hitta en bekväm
förarplats, trots det faktum att det är ingen nå justering på rattstången. Baksätet är rymligt, också – delvis tack vare up! s 2,420 mm hjulbas – så du har lite problem redovisat för fyra vuxna.

Bagageutrymmet är en användbar 251 liter – 66 liter större än en Fiat 500 – och bagageutrymmet har en falsk golv, som gör att du kan förvara dina värdesaker ur sikte.

På tomgång, tre-cylindrig motor ljud gruff och levererar en bassy rumble som motorvarvtal klättra. Även i vår låg effekt 59bhp bil, men det känns följsam och kraftfull, tack vare bilens låga 929kg kerbweight och 95Nm vridmoment, alla som finns från 3000 rpm.

Om det finns en kritik, det är riktats mot bilens gasrespons, vilket känns lite tunga vid låga hastigheter. Runt staden, snabba resor från korsningar och trafikljus behöver du för att ringa massor av varv innan du lyfter kopplingen.

Enligt officiella siffror, bilen kommer att gå från 0-62 mph i 14.4 sekunder och en toppfart på 100 miles / tim. På den öppna vägen men bilen känns mycket snabbare än vad dessa siffror antyder. Det är gott att blanda det med bilar cruisar i utanför lane, och känns stabil och säker.

Under större gupp, resa kan få lite konstigt, eftersom kroppen spänn runt på mjuk fjädring, men styrningen är lätt och exakt. Bromsarna är skarpa, och att bilen drar upp snabbt och utan krångel.

Som en lång sträcka cruiser, det är ett förvånansvärt effektivt verktyg. Och resorna är säker på att vara gjort allt sötare, tack vare vår bil hävdade bränsle ekonomi figur med 62,8 mpg, och en teoretisk räckvidd på 500 km.

Men det är bilens prestanda runt staden som är mest viktigt. Här bilen är bra synlighet och kompakta mått gör det lätt att tråden genom igenkorkade gator. Den snäva vändradien är också en bonus, vilket gör det möjligt att perfrom taxi-stil U-svängar mellan trottoarkanter.

Generellt finns det mycket att gilla, men trots överklagande av £8,970 klistermärke pris, vi kan inte hjälpa att känna som standard specifikationen kan vara alltför grundläggande för vissa smaker. Att köpa en bil som du skulle verkligen njuta av att leva med, skulle du behöver lägga till minst £1 200 av tillval, inklusive bärbara sat-nav och staden nödbromssystem.

Viktiga specifikationer

* Pris: £8,970
* Motor: 999cc 3-cyl
* Transmission: femväxlad manuell, front-wheel drive
* Effekt: 59bhp
* Vridmoment: 95Nm
* 0-62 mph till 14,4 sekunder
* Toppfart: 100mph
* Ekonomi: 62.8 mpg
* CO2: 105g/km
* Utrustning: elfönsterhissar, antispinn, luftkonditionering
* Försäljning: Nu