2017 Mazda CX-9 Tjänar IIHS Top Safety Pick+ Award

0
29

2017 Mazda CX-9 är nu en av de säkraste fordon som du kan köpa.

Omgjorda för 2016 modell år, IIHS Top Safety Pick+ priset gäller endast fordon som är byggt efter November 2016. Safety agency sade Mazda modifierade utbyggnaden mönster av sidan krockgardiner för att förbättra skyddet i front och sida kraschar, förbättra resultaten av krocksäkerhet tester. Den midsize SUV tjänat bra betyg på alla krocksäkerhet tester, har en överlägsen betygsatt framför crash system för förebyggande och acceptabelt-rated strålkastare.

SE ÄVEN: 2017 Mazda CX-9 Tillför Ny Standard Funktioner Utan att Höja Priset

IIHS gjorde observera att innan den nuvarande modellen, den senaste CX-9 för att vara klassad var 2015 års modell. Då bilen fått dåligt betyg för skydd i en liten överlappning framför kraschar, eftersom strukturen var allvarligt äventyras och sidoairbag inte distribuera. Den tidigare modellen också gjorde dåligt på taket styrka test och för huvudstöd. I dessa tester, det bara tjänat marginell betyg.

I IIHS spår tester vid 12 km / h och 25 km / h, Mazda CX-9 som tillval främre krasch förebyggande system hjälpte fordonet undvika kollisioner. Systemet innehåller Framåt Kollision Varning som uppfyller Nationella Highway Traffic Safety Administration standarder. Överlägsen betygsatt krasch prevention system kommer på CX-9 s Grand Touring och Signatur trim, som också är utrustade med CX-9 som är bästa tillgängliga strålkastare som klassas som acceptabelt. Andra utföranden levereras med marginella betygsatt strålkastare.

Diskutera den här historien på vår Mazda Forum