Abarth 124 Spider konvertibla

0
36

Abarth 124 Spider convertible

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Rolig att köra
  • Bra att titta på
  • Låter lysande

Nackdelar

  • Dålig automatisk växellåda
  • Inte särskilt snabb
  • Dyrt att köpa

“Det är ingen tvekan om att Abarth 124 Spider är fantastiskt rolig att köra, samtidigt som det ser ut och låter bra också.”

Även om det är mycket nära relaterad till både Fiat 124 Spider och Mazda MX-5, Abarth 124 Spider lägger lite extra kraft, en sportigare body kit och några suspension uppdateringar för att göra mer engagerande att köra.

Det ser verkligen ut distinkta, särskilt med matt tillbaka motorhuv och baklucka, som kommer som en del av no-kostnad Arv Utseende pack. Den 17in lättmetallfälgar ser bättre ut än de gör på Abarth syster bil, Fiat 124 Spider.

Kraften från den turboladdade 1.4-liters bensinmotor har höjt till 168bhp, vilket innebär 0-62 mph tas om hand på 6.8 sekunder. Det är ett val av antingen en sexväxlad manuell eller sex-växlad automatisk växellåda (den senare lägger till en tiondel av en sekund till 0-62 mph tid), både som skickar kraften uteslutande till bakhjulen.

En av de viktigaste skillnaderna mellan Fiat och Abarth versioner av bilen är dessutom av en limited-slip differential. Detta är en apparat som hjälper motordrivna hjul få de mest grepp under hård acceleration – särskilt i trånga hörn.

Abarth är betydligt snabbare än både Fiat (av åtta tiondelar av en sekund) och Mazda (med exakt en sekund) version, med vilken den delar dess grundläggande

Nackdelar

truction. Den manuella Abarth förvaltar en toppfart på 143mph, som är lite snabbare än någon av dem, alltför. Liksom den extra kraft, det är också mer buller, tack vare Rekord-Monza ” sport avgassystem.

MPG, löpande kostnader och CO2

4.5
/ 5

För en prestanda bil, Abarth 124 Spider kommer inte kosta för mycket att köra

Tack vare kombinationen av en relativt liten, turboladdad motor och en låg vikt på drygt 1 000 kg, Abarth 124 Spider är rimligt effektiv. Enligt officiella siffror, Abarth kommer tillbaka runt 44mpg med manuell växellåda (43mpg om du går för automatisk), medan CO2-utsläppen stå på 148 och 153g/km för manuell och automatisk resp. Det betyder att du måste betala antingen £145 eller £185 i vägen skatt, beroende på ditt val av växellåda förutsatt att din bil beskattas före den 1 April 2017. Gör så efteråt, och det kommer att kosta dig £140 ett år oberoende av växellådan som du väljer.

Abarth 124 Spider garanti varar i tre år, och den är uppdelad i 24 månader av tillverkaren täcka och ytterligare 12 månader av återförsäljaren täcka. Det är också tre år av uppdelning täcka, och det är ett fast pris service plan.

Motorer, bil & prestanda

4.9
/ 5

Det är bara en motor som finns i Abarth 124 Spider, men det är en bra en

En liten, lätt, två-sits, bak-wheel-drive sport bil ska alltid vara rolig att köra och Abarth 124 Spider är inget undantag. Det är i princip samma bil under Fiat 124 Spider och Mazda MX-5, både som vi redan vet är fantastisk att köra, men Abarth har gett några uppskov uppdateringar för att ytterligare förbättra körupplevelsen. De har arbetat, för, som har den reviderade styrning, vilket är fantastiskt korrekt, medan kroppen lutar i hörnen är mycket väl kontrollerade. Vi har ännu att köra bil i STORBRITANNIEN, men rida kvaliteten verkar bra också, balanserar komfort med sportighet mycket bra.

I själva verket, inte bara är det mer roligt än Fiat 124 Spider, det är också utan tvekan roligare än Mazda MX-5 – den andra modellen som den är baserad på. Och det är ganska en utmärkelse

Det finns massor av grepp, med standard limited-slip differential gör imponerande acceleration ut ur långsamma hörn, men också att uppmuntra vissa entusiastisk körning ibland. Med det sagt, bilen är aldrig hotfull och är lika nöjd pootling på stan – där dess små mått och smidig hantering komma till hands – som det är på din favorit land vägen. Dock kan höga avgasrör, vilket är bra när du kör hårt, kan bli lite bär på lång motorväg resor.

Det är bara en motor som finns, men det är en bra en. Vissa människor kan klaga på att 168bhp räcker inte, men det spred sig fint i hela varvtalsregistret och är tillräckligt för en 0-62 mph tid på 6,8 sekunder. Detta gör Abarth en hel del snabbare än sin Mazda eller Fiat syskon. Beviljade, det är inte kommer att sätta världen i brand, prestandamässigt, men det lämnar utrymme för en ännu hetare version (som har ryktats om) för att komma fram till ett senare datum.

Att klaga på prestanda skulle vara att missa poängen med den här bilen, men eftersom det är mer underhållande om du till vettiga hastigheter än att göra dig att hålla i för glatta livet. De sex-växlad manuell växellåda är fantastiskt och en glädje att använda. Det är långt bättre än de automatiska alternativ, som inte bara kostar £1,500, men systemet för enhetlig arealersättning prestanda och är långsam att reagera på indata.

Inredning & komfort

3.9
/ 5

Det är lite trångt, men om du passar, då Abarth 124 Spider är en mycket bekväm

Om du är bekant med antingen Fiat 124, eller Mazda MX-5, då Abarth kommer att vara mycket bekant. Om du har rätt storlek för denna bil, då är det fantastiskt bekväma, men längre personer kan vara besvärligt att montera – speciellt med taket upp. Utsikten är utmärkt, medan ratten är en härlig sak att använda och pedalerna är perfekt placerade.

Återigen, om du är bekant med de 124 och MX-5, så kommer du känna igen mycket av Abarth 124 inredning. Instrumentpanelen som nästan på samma sätt och alla tre bilarna får exakt samma infotainment-systemet. Abarth har dock få olika platser, med Abarth ‘scorpion’ badge på nackstöd, samt några spaltgolv kuddar. De frivilliga röda paneler på de platser som är värda att

Nackdelar

idering, som utan dem inredningen ser lite dyster när taket är uppe.

Det finns också några mer mjuk plast på utställning, vilket ger denna bil en mer exklusiv känsla.

Praktiska & starta utrymme

2.8
/ 5

Om du transporterar mer än en tandborste, 124 Abarth får kämpa

Som vi nämner ovan, Abarth 124 Spider är inte roomiest bil i världen (men då ingen liten två-sits, bak-drive sport bil kommer att vara). Längre förare och passagerare kan kämpa för utrymme, medan det finns en brist på utrymme inuti också. Det finns ingen glovebox, till exempel – bara ett litet förvaringsutrymme mellan två säten. Det är där vm-innehavare är också, vilket gör dem svåra att komma åt och innebär att de kan komma i vägen för din armbåge när du byter växel.

Abarth boot finns inte mycket mer rymliga, heller. Det är bara 140 liter utrymme, medan öppningen är ganska smala och det är en ansenlig läppen också. Verkligen, det bara finns tillräckligt med utrymme för ett par mjuka weekend väskor, snarare än en resväska.

Tillförlitlighet och säkerhet

3.1
/ 5

Inte den bästa tillförlitlighet posten, men Abarth 124 Spider är byggt i Japan

I termer av tillförlitlighet, Abarth och dess moderbolag Fiat har inte det bästa rykte. Fiat kom 32: a och sista i vår 2016 Driver Power ägare enkät, med ägare som har särskilt bugbears som tillförlitligheten och kvaliteten. Men tillsammans med Fiat 124 Spider och Mazda MX-5, Abarth, som är byggt i mazdas Yokohama fabriken, som har ett rykte för enastående tillförlitlighet. Detta är goda nyheter, även om motorn är tillverkad i Italien och inte delade med Mazda.

När det gäller säkerhet, Abarth 124 Spider bör fungera väl för en mjuk-top. Mazda MX-5, som är ganska mycket samma bil, lyckades ett förtjänstfullt fyra stjärnor i Euro NCAP betyg. Alla modeller får airbags, låsningsfria bromsar, däck-pressure monitoring and electronic stability control, liksom electronic brakeforce distribution, som skickar en lämplig mängd av bromskraften till de hjul som kan ta itu med det bästa.

Priset, värde för pengarna & val

2.7
/ 5

Du får massor av standard utrustning, men Abarth 124 Spider är dyrt

Det är bara en trim nivå för Abarth 124 Spider, men det kommer rimligt väl utrustade. Farthållare, Bluetooth, DAB-radio, Alcantara klädsel och klimatanläggning är standard, men när priserna för bilen börjar på £29,565, du kan förvänta dig inget mindre.

Vi vill definitivt undvika automatisk växellåda, eftersom det kostar en extra £1 500 och gör lite men gör körupplevelsen värre. Det finns inte så många andra alternativ som är tillgängliga på Abarth. Du kan lägga satellit navigering, liksom på en nio-högtalare Bose stereo.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt SurveyWhat andra säger

4.3
/ 5

baserat på 2 recensioner

Auto Express

4
/ 5

“124 Spider är en riktig halo bil för en av bilismen världens mest karaktärsfulla bil tuning varumärken.”

Evo

4.5
/ 5

“Abarth 124 Spider, har grunden för en bra sportbil.”