BMW i8 spy shots

0
37

BMW i8 spy shots 4

Nieuwste spy shots onthullen productie-klaar versie van benzine-elektrische BMW i8 supercar

De BMW i8 is dichter bij de rand van de productie, zoals deze spy shots bewijzen. In het verleden, de benzine-elektrische supercar heeft geopenbaard met styling functies die niet haalbaar is voor de productie, maar dit gecamoufleerde prototype geeft de beste tip nog wat te verwachten wanneer u de auto gaat over de verkoop in 2013.

De glazen deuren van het concept kijkje te zijn gedaald, de scherpe neus is iets afgevlakt en de koplampen zijn verder naar voren in de motorkap. Andere details, zoals de spiegels en achterbumper hebben aangepast.

Terwijl de originele Vision EfficientDynamics concept werd aangedreven door een 1,5-liter driecilinder dieselmotor en de elektrische motor, de meest recente i8 concept ruilde de diesel voor een vier-cilinder benzinemotor met 220bhp, en het is waarschijnlijk dat dit zo blijft voor de productie.

De benzine motor is gemonteerd aan de achterzijde en drijft de achterwielen, terwijl de 129bhp elektromotor is gemonteerd onder de motorkap en drijft de voorwielen. Samen werken aan de motoren leveren een totaal van 349bhp, waardoor de i8 aan het versnellen van 0-62 mph in 4.6 seconden.

Lichtgewicht koolstofvezel versterkte kunststof constructie helpt tegen het gewicht van de auto ‘ s batterijen, en de benzine-elektrische supercar moet wegen ongeveer 1,5 ton. Dat kerbweight helpt ook de i8 aan het bereiken van brandstofbesparing van ongeveer 100mpg en de CO2-uitstoot van 70 gram/km.

Een volledig opladen van de batterij duurt ongeveer twee uur, en BMW heeft beweerd in het verleden dat het totale bereik van rond de 400 km.

Wanneer de i8 gaat over de verkoop in 2013 zullen de kosten ongeveer € 150.000, – bij. Het zal het vlaggenschip model in de BMW ‘i’ reeks, waarin ook de kleine i3 elektrische stadsauto.