BMW i8 spy skott

0
35

BMW i8 spy shots 4

Senaste spy skott avslöja produktionsfärdiga versionen av bensin-elektriska BMW i8 superbil

BMW i8 är kantning närmare produktion, eftersom dessa spy skott bevisa. I det förflutna, bensin-elektrisk superbil som har uppenbarats med styling egenskaper som inte är möjligt för produktionen, men detta kamouflerade prototyp ger bästa tips ändå på vad de ska förvänta sig när bilen börjar säljas under 2013.

Glasdörrarna av konceptet ser ut att ha tagits bort, kraftig näsa utjämnats något och strålkastarna har flyttats ytterligare framåt i motorhuven. Andra detaljer som sidospeglarna och bakre stötfångaren har varit fixade för.

Medan den ursprungliga Vision EfficientDynamics-konceptet drivs av ett 1,5-liters trecylindrig dieselmotor och elmotor, den senaste i8 concept bytte diesel för en fyra-cylindrig bensinmotor med 220bhp, och det är sannolikt att förbli på det sättet för produktionen.

Bensin motorn är monterad på baksidan och driver bakhjulen, medan 129bhp elektriska motorn sitter under huven och driver framhjulen. Att arbeta tillsammans motorerna ger en totalt 349bhp, så att den i8 att accelerera från 0-62 mph på 4.6 sekunder.

Lätt kolfiber-armerad plast konstruktion hjälper till att motverka vikten av bilens batterier, bensin-elektrisk superbil bör väger ca 1,5 ton. Att kerbweight hjälper också i8 att uppnå bränsle ekonomi runt 100mpg och CO2-utsläpp på 70 g/km.

En full laddning av batterierna tar närmare två timmar, och BMW har hävdat tidigare att den totala räckvidden kommer att vara cirka 400 miles.

När i8 börjar säljas under 2013 kommer det att kosta runt £150,000. Det kommer att bli flaggskeppet i BMW ‘jag’ utbud, som också kommer att innehålla små i3 electric city bil.