BMW-M-dieslar bekräftat

0
40

BMW M5

Nya M sub-varumärke kommer att omfatta fyra-wheel drive 376bhp diesel versioner av 5-Serie och X6

BMW är stretching överklagandet av dess prestanda modeller med en ny M bil sub-varumärke, så kallade BMW M Performance Bilar. Det är separata från ren M modeller som M5 M3 och den nya serien av M-märkta bilar kommer att innefatta dieslar för första gången.

Friedrich Nitschke, BMW M-chef har fått stor uppmärksamhet som säger att det nya utbudet som kommer att omfatta “ett brett utbud av modell-serien, liksom både bensin-och
diesel-motorer varianter.” Men bara bilar bekräftat hittills är ett par av högpresterande dieselmotorer.

Den första är de fyra-wheel drive M550d xDrive. Under huven kommer det att använda en 376bhp sex-cylindrig dieselmotor med en mammut 740Nm vridmoment, men det kommer fortfarande kunna komma tillbaka kring 45mpg. X6 crossover kommer också att följa efter med en M50d version med samma motor.

BMW kommer att presentera den nya line-up på bilsalongen i Genève i Mars, och vi ska ge er alla detaljer direkt från mässgolvet.