De Range Rover Evoque vs Porsche Cajun

0
38

Range Rover Evoque vs Porsche Cajun

Porsche ‘ s nieuwe Cajun SUV krijgt klaar om head-to-head battle met de Range Rover Evoque.

Met het nieuws dat Porsche heeft nu bevestigd dat haar nieuwe Cajun junior SUV zal worden gebouwd in de fabriek in Leipzig, we hebben opgesteld in de duitse nieuwkomer naast haar grootste rivaal, de nieuwe Britse gebouwde Range Rover Evoque.

Range Rover Evoque

De Evoque hits showrooms dit jaar, en wordt aangeboden met een keuze van twee of vier deuren en twee – of vierwielaandrijving. Zoals de Cajun, het is de toegangspoort voor de Land Rover luxe arm.

Die ziet er revolutionair zijn, ook. Ontwerp baas Gerry McGovern beschrijft in zijn uitpuilende bogen en squat profiel als “een moderne en relevante uitvoering van de bekende Range Rover ontwerp-taal”.

Het is de marque de schoonste auto ‘ s ooit. In front-wheel-drive, 150bhp 2.2 liter ed4 diesel mom, de Evoque moeten terug 60mpg en stoten 135g/km CO2. Andere motor opties omvatten een meer krachtige 187bhp diesel en een nieuwe 240bhp 2.0 liter benzine turbo – zowel 4WD.

Verwacht wordt dat de prijzen beginnen bij ongeveer € 30.000 voor een Pure basic modellen. Echter, kopers, zal worden aangemoedigd om te kiezen uit een tal van lak, bekleding en uitrusting en opties die ziet de gemiddelde prijs van een Evoque aandringen £40k.

Voors

 • Een prachtig uiterlijk
 • Schoonste Range Rover toch
 • Luxe cabine

Nadelen

 • Aan de weggevoerd met de opties
 • Wachtlijsten – het is gebonden te worden populair
 • Niet een voor de puristen

Lees onze eerste rit langs in de Range Rover Evoque.

Porsche Cajun

als u op zoek bent naar iets dat nog meer exclusieve Porsche heeft zojuist het ding. Het duitse bedrijf is van plan een baby broer van de Cayenne, en het zal debuut in concept vorm aan het einde van het jaar voordat u in de showrooms in het najaar van 2012.

Op basis van de Audi Q5, de Cajun start op 40.000 pond, maar een scala van opties moeten zorgen voor de meeste varianten kosten dichter van £50.000.

Voor het geld, zullen de kopers worden beloond met een bestuurder gerichte SUV ontworpen met het rijden op de openbare weg in gedachten. In de top 328bhp 3.0 TFSI V6-spec, de Cajun zal dekken 0-62 mph in minder dan zes seconden.

Net als de Range Rover, Porsche krijgt ook adaptieve dempers voor top kwaliteit rijgedrag en handling. De Cajun vier-wiel aandrijving en zal komen met de keuze van een zes-versnellingsbak of een zeventraps PDK.

Voors

 • Waarschijnlijk te groot zijn om te rijden
 • Op maat gemaakte cabine
 • Porsche badge

Nadelen

 • Niet door tot 2013
 • Het is een Audi Q5 onder
 • Gebonden te prijzig

Voor de volledige Porsche Cajun verhaal, klik hier.