Het weigeren van een nieuwe of gebruikte auto: de beste tips

0
35

Car dealers

Als u al een pup verkocht door een nieuw of gebruikt auto-dealer, dan is het verwerpen van het voertuig is de ultieme sanctie

De financiële betrokkenheid van het kopen van een nieuwe auto is vaak ontmoedigend, maar het is meestal een bevredigende en opwindende ervaring. Dus voor de meeste mensen, alle angst blijkt ongegrond, maar we hebben allemaal verhalen gehoord waar gaan de dingen niet helemaal naar plan, en de kopers de levering van een auto, ze zijn gewoon niet gelukkig mee zijn.

Dus wat gebeurt er als u hebt genomen van de levering en gaan de dingen mis? Meestal betekent dit dat uw auto ontwikkeld heeft van een storing, en natuurlijk de bewijslast ligt aan de verkopende dealer om zaken recht te zetten. Soms is het echter strijdende partijen niet tot een bevredigende conclusie. Op dat punt, is de laatste mogelijkheid kunnen zijn tot afkeuring van de auto.

Of het nu een onbetrouwbare motor probleem, lompe versnellingsbak of een elektrische gremlin die de glans van uw nieuwe auto, zijn er verenigd koninkrijk de wetgeving inzake consumentenbescherming die zijn ontworpen om uw rechten te beschermen.

• De beste auto aanbiedingen op de markt van nu

Bij aankoop van een nieuwe of gebruikte auto, wettelijke rechten beschermen u op grond van de Sale of Goods Act 1979. Voor ons uitgebreide overzicht van het proces van het weigeren van een auto, lees…

Wat de Sale of Goods Act zegt

Er zijn drie fundamentele bepalingen in de wet op Verkoop van Goederen die van toepassing zijn op auto aankopen van nieuw of gebruikt auto-dealers. Deze zijn dat de auto moet “voldoende kwaliteit”, “fit for purpose” en “zoals beschreven”.

Zoals je zou verwachten, als u hebt gekocht een gebruikte auto dan de leeftijd van het voertuig en de kilometerstand zal uiteraard van invloed op het oordeel over wat in aanmerking komt als ‘voldoende kwaliteit’. Het is vermeldenswaard op dit punt, dat als je particulier koopt dan de Verkoop van roerende Zaken niet van toepassing. In plaats daarvan, de enige verplichting is dat de auto ‘beschreven’ in de advertentie.

Maar deze gids behandelt het probleem auto ‘ s gekocht bij een dealer, en u kunt worden verrast om te leren de Wet geldt voor zes jaar nadat je de auto hebt gekocht. Natuurlijk, als er iets fout gaat met een nieuwe auto die ver beneden de lijn, je zal moeilijk worden ingedrukt om te bewijzen dat het niet normale slijtage.

Als er iets mis gaat binnen de eerste zes maanden al, je hebt meer van een been om op te staan. In feite, als uw auto niet voldoet aan één van de drie clausules in die periode de dealer is verplicht om de relevante fouten gerepareerd, of de auto vervangen. Of dat, of de Wet staat dat u zult worden door een gedeeltelijke van het volledige aankoopbedrag.

Wat u moet doen voordat afwijzing van de auto

Dealership

Het weigeren van een auto moet het laatste redmiddel als je eenmaal hebt nagestreefd alle andere wegen van het krijgen van de auto vast. Het eerste wat je moet doen als je een probleem is met de verkopende dealer en de auto in voor een inspectie.

Als de dealer biedt om het probleem op te lossen, zorg ervoor dat je je bewust bent van eventuele kosten en houd een overzicht van zijn werk en correspondentie. Alle overeenkomsten en op alle aanbiedingen moeten schriftelijk worden bevestigd in plaats van alleen mondeling.

Je moet eerlijk zijn bij het geven van de dealer een kans om het op te lossen en kan het soms meer dan een poging voordat je hebt een geldig en sterke auto afwijzing vordering.

Overweeg ook vragen om een vervangend model. Dit kan soms gemakkelijker dan het inleveren van de auto terug omdat fabrikanten en dealers zijn altijd scherp te houden op klanten in een van hun auto ‘ s. Plus, het bespaart u de jacht rond voor een nieuw model dat past bij uw behoeften.

Echter, als de leverancier niet in staat is tot het verhelpen van de problemen, of ze weigeren te helpen, dan is het tijd voor het gebruik van de Sale of Goods Act en de strijd voor de auto van de afwijzing.

Hoe om te weigeren een auto

Er zijn bepaalde stappen die u moet nemen bij de afwijzing van een auto. De eerste is om te stoppen met het gebruik. Als de auto ‘ s niet geschikt voor het doel, moet je niet nog steeds worden gebruikt als een tuin te leiden, omdat dit ernstig verzwakken uw zaak.

Schrijf vervolgens naar de leverende dealer geeft u uw redenen voor de afwijzing. Dit moet binnen de eerste zes maanden van het eigendom en een overzicht van de zaak zo ver.

Watchdog: Insurance spike for assault victim

Als de dealer weigert uw afwijzing van de auto, neem contact op met de afdeling klantenservice van de fabrikant voor verdere ondersteuning. Het is de moeite waard het verzenden van een kopie van uw oorspronkelijke afwijzing brief aan de fabrikant van het hoofdkantoor, ook.

Als je nog steeds nergens, overweeg dan contact opnemen met de toezichthouder Motor Codes op 0800 692 0825 of de Financiële Ombudsman: 0800 023 4567.

U kunt ook contact opnemen met de Watchdog team hier bij Auto Express via mail@autoexpress.co.uk.

Wat te doen als het na zes maanden

De Sale of Goods Act richt zich op de eerste zes maanden van eigendom, maar alles is niet verloren als je buiten die periode. Volg dezelfde stappen uit en neem contact op met de dealer, geven de mogelijkheid tot inzage van de auto en het weer goed te maken als mogelijk. Na zes maanden, hoewel de verantwoordelijkheid op u om te bewijzen dat de auto defect was toen verkocht.

Om dit te bewijzen, overweeg dan een onafhankelijk rapport, hoewel dit kan leiden tot kosten – soms tot £500. Bezoek het Instituut van Automotive Engineer Assessoren (IAEA) – www.iaea-online.org – het vinden van een lokale inspecteur.

Het presenteren van een dealer met een geschreven rapport met bevindingen die ondersteuning van uw claim zal u in een veel sterkere positie.

Het weigeren van een auto gekocht met financiën

Toyota dealership

Als u hebt gekocht uw auto op het gebied van financiering, auto afwijzing kan een beetje lastiger, maar niet onmogelijk. Dat is omdat je niet juridisch eigenaar van de auto totdat je hebt betaald tot de laatste tranche van uw betaling plan. Dit kan ongeveer drie of vier jaar weg.

In plaats van de auto behoort tot de financiering van het bedrijf. Als je niet op het organiseren van het arrangement al is de fabrikant (bijvoorbeeld Ford of Toyota), dan zult u contact moeten opnemen met de finance-onderneming, die rechtstreeks met een brief van afwijzing. Ze zal je dan betrokken worden in het proces samen met de dealer.

Nu lees onze volledige gids voor auto financieren en hoe je het beste nieuwe auto deal…