Honda Civic SUV på väg

0
34

Honda Civic SUV rear three-quarters

Honda planerar en crossover för att ta de stora sålda Nissan Qashqai från 2013

Honda har satt siktet på att efterlikna den skenande framgång Nissan Qashqai – och vår exklusiva bilder som visar bilen att det kommer att sätta sin hoppas på. Företaget är angelägna om att öka sin lönsamhet i Europa, särskilt i STORBRITANNIEN, där omsättningen har halverats under de senaste tre åren. Och en ny crossover att sitta mellan Civic och CR-V ses som en nyckel till dess möjligheter att göra så.

Den ännu namnlösa bil kommer att vara baserad på en justerad version av nya Civic platform, och börja säljas nästa år. Våra illustrationer för att visa hur det är sannolikt att se. Det smälter Civic styling ledtrådar, som flyter wheelarches och smala strålkastare, med en front från bolagets Skydeck MPV begreppet bil, plus ytterligare chunky detaljer som underreden vakt. Inne, det kommer att göra använda av den Samhälleliga s flip-up bakre sätena.

Trots den höga-riding hållning, crossover kommer att vara bra att köra, och det är där Civic underbyggnad kommer att hjälpa. Vätskefylld buskar och en styv bakre hjälpram kommer att hålla resan smidig och hantering av skarpa.

Som med Qashqai, big-att sälja motorer skulle alla vara dieslar, och Hondas nya 1,6-liters i-DTEC-motorn kommer att vara den främsta attraktionen. Det ger 118bhp och 300Nm vridmoment, och ska släppa ut cirka 110 g CO2/km, med ekonomin i 70mpg, tack vare stop-start och en effektiv elektrisk styrservo set-up. De mer kraftfulla 147bhp 2.2-liters i-DTEC-motorn kommer också att erbjudas, tillsammans med en 1,8-liters bensinmotor med 138bhp.

En viktig Honda försäljningsargument är hybrid teknik och företaget kommer att vara ute för att införa nästa generations hybrid system på nykomlingen. Detta kan innebära en elmotor på baksidan, vilket ger företaget en fyra-wheel-drive-version. Plus, en plug-in-hybrid-system utvecklas för en del av Hondas större fordon, och Qashqai rival kan vara en av de första modellerna för att få det. En prislapp på runt £17,000 är sannolikt när nykomlingen anländer i showrooms under 2013.

Läs vår första BRITTISKA enhet i nya Civic

SHARE
Previous articleBMW i8 spy skott
Next articleVolkswagen CC priser