Honda Civic Type R is terug

0
39

Honda Civic Type R front

Hot hatch Honda legend is ingesteld om terug te keren – en de nieuwe Civic Type R zal een turbo motor

De volgende Honda Civic Type R zal niet alleen de snelste versie nog – het is getipt om Honda ‘ s eerste-ooit een turbo op de weg. En onze bronnen in Japan zeggen tuning expert Mugen is al aan de gang zijn met de ontwikkeling.

De Type R heeft al een cult-status in het verenigd koninkrijk – Europa ‘ s grootste hot hatch markt – dankzij de combinatie van een hoge toerentallen natuurlijk aangezogen motor en agressieve styling. Maar om te voldoen aan de emissienormen, dit laatste model zal pas de formule iets.

In plaats van de vorige 2.0-liter atmosferische motor, het gebruik van een 2.0-liter turbo ontworpen om te voldoen aan de Euro V-emissienormen. Een vergelijkbare motor in Honda ‘ s 2012 British Touring Car Championship op zijn uitdager.

Het toevoegen van een turbo geeft meer koppel lager in het toerentalbereik, dus een hogere versnelling kan worden vaker gebruikt om de efficiency te vergroten. Start-Stop is waarschijnlijk ook te worden gemonteerd.

Net als VW gewandeld kracht met zijn nieuwste Golf GTI, dus Honda zal de verhoging van het Type R-uitgang – maar niet veel. Een afbeelding van 210bhp zou een 0-62 mph tijd van minder dan 6,5 seconden en een top snelheid naderen 150 mph.

Op basis van de nieuwe Civic gezien in de laatste maand van de Frankfurt Motor Show, het Type R wordt de standaard auto ‘ s grille, slanke koplampen en LED-dagrijverlichting, hoewel de meeste van de carrosserie zal worden bac.

Een front-end met grote mazen luchtinlaten, een lagere chin spoiler en dikke sideskirts zal stimuleren de visuele impact, terwijl een diffuser aan de achterkant en uitgebreid spoiler streven naar verhoging van de stabiliteit bij hoge snelheden. Ook het helpen van de auto ‘ s van balans in de hoeken is de standaard Civic is langer, breder chassis; dit moet ook het verbeteren van het rijcomfort en grip.

Verwacht niet dat de verfijning om met een Mercedes S-Klasse, echter. De Type R is altijd een extreme stelling en dat is de manier waarop het verblijf.

De stuurgroep is ingesteld om te worden gestoken scherp, terwijl de zes-snelheid handmatige vak zal gebruik maken van een stompe gearlever voor pittige veranderingen. Plus, het uitstel van het bedrijf, om te gaan met track zo goed werkt als de stralen naar beneden B-wegen.

In een breuk met de traditie die overeenkomt met de turbo Ford Focus ST – een belangrijke concurrent voor de Type R – Honda zal bieden voor de auto als een vijf-deurs. Verwacht wordt dat de prijzen beginnen vanaf ongeveer € 23.000, – bij wanneer het aankomt in 2013.