Mazda RX-9 hybride op de weg

0
39

Mazda RX-9

Mazda ‘ s nieuwste RX-8 vervanging te voorzien van hybride technologie, nieuwe twee-deur zullen ook kleiner en lichter dan voorheen

De Mazda RX-8 wordt vervangen – maar deze keer, de super-glad rotary motor zal veel minder dorst, dankzij de hybride technologie geleend van Toyota. En een Mazda bron in Japan heeft bevestigd dat de ontwikkeling van de nieuwkomer – waarschijnlijk genaamd RX-9 – is in volle gang.

Onze exclusieve afbeelding laat zien hoe de auto kon kijken, het onthullen van styling geïnspireerd door de in 2010 Shinari vier-deurs coupé concept. Dat betekent vloeiende lijnen en scherpe randen, wat suggereert dat de behendigheid Mazda sport auto ‘ s hebben een synoniem geworden met.

Het dumpt de RX-8 is de innovatieve vier – deurs set-up, maar het is onder de motorkap dat de grootste veranderingen komen. Met behulp van technologie geleend van partner Toyota, de rotary engine wordt nu een range-extender – een benzine motor die helpt bij het houden van een bank van lithium-ion batterijen herladen, vergelijkbaar met het systeem in Opel de Ampera.

“Kleiner, lichter, schoner, efficiënter en leuk om te rijden. Dat is waar we willen om de volgende rotary auto,” zei onze Mazda bron. Te maken het lichter, de RX-9 daadwerkelijk zal worden gebaseerd op de nieuwe MX-5-platform, dat gebruik maakt van Mazda ‘ s gewicht te besparen SKYACTIV technologie.

Echter, voor nu, is de RX-9 speelt de tweede viool van de roadster. “We moeten prioriteit geven aan de volgende generatie MX-5,” zei de bron. “We hebben alleen een kleine groep van jongens werken op de RX-9.”

Verwacht worden gelanceerd in het najaar van 2013.