Mercedes A-Klasse Cabriolet op weg

0
168

Mercedes A-Class Cabriolet

Drop-top A-Klasse is ingesteld om te mikken op de Audi A3 en Volkswagen Golf

Een cabrio-versie van de nieuwe Mercedes A-Klasse is op de weg. Het volgt de drie en vijf-deurs varianten, die gaan over de verkoop volgend jaar, en is de nieuwste toevoeging aan een nieuwe familie van compacte auto ‘ s.

Mercedes is op dit moment nog geen concurrent voor de Audi A3 Cabriolet, BMW 1-Serie Cabrio en VW Golf Cabrio, maar dit nieuwe model zal dat veranderen. Het zal ook helpen de
bedrijf het bereiken van de lange-termijn doel om de nummer één premium fabrikant in termen van omzet.

Tijdens een presentatie bij de lancering van de B-Klasse, Mercedes CEO Dr. Dieter Zetsche aangekondigd van vijf nieuwe compacte auto ‘ s zijn op de manier waarop in de komende jaren, alle gebaseerd op hetzelfde platform. Vier weten we al over: de B-Klasse, A-Klasse uitkomen, een kleine BMW X1-concurrerende SUV en een baby CLS vier-deurs coupe.

De A-Klasse Cabriolet is het ontbreken van een vijfde link. Onder de huid, zal het zitten op de nieuwe front-wheel-drive platform dat gebruik maakt van multi-link achterwielophanging voor een meer comfortabele rit en een betere handling. Een stoffen kap is verwacht, ook omdat het lichter is en meer kosten-effectiever dan een inklapbare hardtop.

Naast een 1.6-liter benzine turbo en een 1.8 diesel, het A-Klasse gamma krijgt een sportieve turbo 200bhp 2.0-liter benzine motor. Maar voor de ultieme sensatie, een four-wheel-drive AMG-versie zal produceren rond 350bhp van een twin-turbo 2.0-liter motor. Het is het gevolg in 2014.