Mercedes S-Klasse Cabriolet

0
34

Mercedes S-Class Cabriolet

beoordeeld door Carbuyer

Voors

  • Luxe interieur
  • Snel en comfortabel
  • Eerste-klasse-tech

Nadelen

  • Kleine boot
  • Twee relatief kleine achterbank
  • Steil lopende kosten

“Simpel gezegd, de Mercedes S-Klasse Cabriolet is een van de beste vier-zits cabrio’ s te koop vandaag de dag. Luxe, snel en comfortabel, het is een zeer indrukwekkende auto.”

Aangezien de Mercedes S-Klasse Cabriolet is gebaseerd op de uitstekende Mercedes S-Klasse Coupe, het komt als geen verrassing dat het ook een uitstekende auto. Het is snel, stijlvol (zowel binnen als buiten) luxe en comfortabel.

Er zijn slechts drie versies van de Mercedes S-Klasse Cabriolet beschikbaar – de ‘entry-level’ S500, de barnstorming S63 AMG en de werkelijk waanzinnig S65 AMG-versie. De S500 maakt gebruik van een twin-turbo 449bhp 4.7-liter V8, terwijl de S63 maakt gebruik van een 577bhp twin-turbo 5.5-liter V8. Bovenaan het gamma is de woeste S65, aangedreven door een twin-turbo-6.0-liter V12 produceert een enorme 624bhp. De S500 is uitgerust met een negen-speed automatische versnellingsbak, de S63 een zeven versnellingen en dubbele koppeling, automatische en de S65 een traditionele zeven-traps automaat.

Alle versies zijn snelle, met de S500 beheren 0-62 mph in 4,6 seconden, de S63 in 4.2 en de S65 in 4.1. Ze zijn allemaal elektronisch begrensd op een topsnelheid van 155mph, hoewel het toevoegen van de AMG Driver ‘ s Package naar de S63 of S65 roept dit te 186mph.

Zoals te verwachten voor een auto die meer weegt dan de al-gemene S-Klasse Coupe en wordt aangedreven door grote benzinemotor, lopen de kosten voor de Cabriolet zal steil. Op zijn best, de S500 zal terugkeren rond 33mpg, terwijl de S63 en S65 AMG-modellen officieel beheren van rond de 28 en 24mpg respectievelijk. De CO2-uitstoot zijn 204, 237 en 279g/km voor de S500, S63 en S65 respectievelijk gelijk aan jaarlijkse wegenbelasting rekeningen van € 295, £500 en £515.

Zoals je je kunt voorstellen, geen S-Klasse Cabriolet is precies spaarzaam uitgerust. Het interieur komt gehuld in leer over het bereik, terwijl je ook een ton van gizmo ‘ s als standaard. Deze omvatten LED-verlichting rondom, DAB-radio, een navigatiesysteem, Bluetooth-connectiviteit, elektrisch verstelbare voorstoelen met memory functie, verwarming en koeling voor de voorstoelen, twee-zone climate control en zelfs een verwarmde achterbank. Ga naar S63 en S65 AMG modellen en krijg je nog meer standaard uitrusting.

In termen van veiligheid, wij zijn zeer zeker in de S-Klasse, ondanks het feit dat Euro NCAP heeft geen crash-getest geen van de S-Klasse familie. Er is veel standaard veiligheidsuitrusting en veel meer op de lijst met opties. Evenals de verplichte stability control en anti-lock remmen, krijg je ook tal van airbags, een systeem voor het detecteren van als je moe bent aan het stuur (en het aanbevelen van een stopplaats indien nodig) en een collision prevention hulp-systeem dat kan helpen voorkomen dat een crash door automatisch te remmen.

Er is ook zijwind hulp – een systeem dat zorgt ervoor dat je in je baan als er een plotselinge windvlaag. Naast al deze krijg je ook achter ISOFIX-houder voor kinderzitjes-seat-bevestigingspunten in de achterbank, een band-pressure warning system en weg-sign recognition software.

MPG, lopende kosten en CO2 uitstoot

2.5
/ 5

Er is geen twijfel dat de Mercedes S-Klasse Cabriolet kost een aardige cent om te draaien

De lopende kosten is niet een gebied waarin de S-Klasse schijnt. Zelfs de meest efficiënte S500-versie heeft een twin-turbocharged 4.7-liter V8 benzinemotor produceert bijna 449bhp. Volgens de officiële cijfers, het zal terugkeren rond 33mpg, hoewel we zouden verbaasd zijn als je ergens in de buurt die in de echte wereld – mid-jaren ‘ 20 is waarschijnlijk meer haalbaar. Dit komt neer op een CO2-uitstoot van 197g/km, wat betekent dat een jaarlijkse wegenbelasting factuur van € 295.

Bewegen tot een van de AMG-modellen en de kosten nog meer in het oog te watertanden. De 577bhp AMG S63 alleen rond 28mpg (dat is, wederom, een enigszins optimistisch figuur), terwijl de CO2-uitstoot van 237g/km betekent een € 505 wetsvoorstel elk jaar. Op de top van het assortiment, de S65 AMG en de 624bhp twin-turbo V12 zal, volgens de officiële cijfers, beheren rond 23mpg (midden-tieners hebben meer kans). De CO2-uitstoot van 279g/km voor dit model betekent dat u zult aansprakelijk worden gesteld voor € 515 wegenbelasting per jaar.

Zouden We niet aanraden om een van deze als een auto van de zaak, als zelfs de meest efficiënte S500 zit in de 35% Voordeel in Natura (BiK) company-car tax bracket, terwijl de twee AMG modellen in de top 37% van het bereik. De auto ‘ s van hoge aankoopprijs zal ook het opblazen van deze bijdragen tot pijnlijke niveaus.

Net als alle Mercedes S-Klasse Cabriolet krijgt een drie-jaar/onbeperkt aantal kilometers garantie, maar verwachten dat het onderhoud – van vooral het veranderen van remmen en banden – kosten veel. Verzekering de kosten zal ook sterk is, ondanks de grote crash-prevention-technologie aan boord – puur omdat dit zo een gewenst auto en er is een hoger risico van schade of diefstal gepaard met een soft-top auto ‘ s.

Ook, vergeet niet dat grote, luxueuze en krachtige auto ‘ s als deze hebben de neiging om te verliezen zwaar. Aan de andere kant, als je niet kan veroorloven een nu, dit is de S-Klasse Cabriolet kon vertegenwoordigen een koopje op de markt voor gebruikte in een paar jaar.

Motoren, rijden & prestaties

3.7
/ 5

De Mercedes S-Klasse Cabriolet is zeer snel, heerlijk om te rijden en heeft een zeer comfortabele rit

Zoals u zou verwachten van een auto, het dragen van de S-Klasse badge, de Cabriolet rijdt uitzonderlijk comfortabel. Of u nu stralen naar beneden de snelweg of trundling rond de stad, de vering absorbeert tot de hobbels, met gemak en met het dak ten minste – het blijft uitzonderlijk stil binnen, zodat u om te serene weg.

Het neerzetten van de drievoudig-laag geïsoleerde stoffen kap, echter, en zelfs met de elektrisch bediende wind deflectors in de plaats, zult u merken dat een eerlijke beetje van marktbescherming – vooral bij hoge snelheden en het wordt behoorlijk luidruchtig, ook.

Je kan niet verwachten dat een dergelijke grote, zware en comfortabele auto te hanteren dat goed, maar het is een voldongen auto te rijden. De besturing is direct en accuraat, terwijl het lichaam lean is goed geregeld in moeilijke bochten. Uiteindelijk, is er geen schuilplaats van de auto van de grootte en het gewicht, maar het is een bevoegde performer toch.

Welk model u ook voor kiest, u zult niet worden overgelaten willen zijn voor de prestaties. Alle drie de versie doen 0-62 mph in minder dan vijf seconden, met de 449bhp S500 nemen 4.6, de 577bhp S63 nemen 4.2 en de 624bhp het invullen van de sprint in slechts 4,1 seconden. Alle drie zijn beperkt tot een topsnelheid van 155mph als standaard, maar als je voor een van de AMG-modellen, kunt u dit te verhogen tot 186mph door speccing de AMG Driver ‘ s Package.

De negen-speed automatische transmissie is soepel, hoewel het gewicht van de auto betekent dat het wel eens de kick down op de snelweg om de motor in de ‘sweet spot’. in het algemeen, echter, de motor is zeer stil, tenzij je echt wilt om weg te duwen.

Interieur & comfort

4.8
/ 5

Met een luxe interieur en ongelooflijk soepel rijden, de Mercedes S-Klasse Cabriolet voelt heerszuchtige

Als u op zoek bent naar een luxe vier-zits cabriolet, de twee dingen die het moet hebben van een luxe en technologie-beladen interieur en een cosseting, comfortabele rit. We kunnen bevestigen dat de S-Klasse Cabriolet levert in schoppen op beide fronten.

Alle modellen krijgen een weelderige, leder gestoffeerde stoelen, met degenen die in de voor u profiteert van zowel de verwarming en koeling, terwijl de achterste zitplaatsen passagiers te ‘doen’ met slechts verwarming. Alles is elektrisch verstelbare – met inbegrip van het stuurwiel, zodat het vinden van de perfecte zitpositie en het krijgen van comfortabel is eenvoudig. Als u het dak (ongeveer 20 seconden) is er een beetje van marktbescherming en ruis bij hoge snelheid, maar anders wordt de auto is het relatief rustig.

Zoals u zou verwachten van een Mercedes kost zo veel als de S-Klasse, de pasvorm en afwerking van het interieur is van zeer hoge kwaliteit. Evenals de zachte lederen zetels, er is van metaal schakelmateriaal, hout, fineer en LED sfeerverlichting die kan worden aangepast voor kleur en helderheid.

De lasten van de kit wordt geleverd als standaard, met inbegrip van twin 12,3-inch schermen met de instrumenten en infotainment-systeem. Er is ook de gebruikelijke gadgets zoals DAB radio, Bluetooth, een navigatiesysteem, intelligente LED lampjes rondom en twee-zone climate control.

Stap over naar de S63 AMG model en u krijgt een 590 watt, 13-luidspreker Burmester stereo-installatie, een automatisch parkeersysteem, zachte, masserende voorstoelen, Napa leder bekleding, keyless entry en go, evenals Swarovski kristallen in de koplampen. Op de top van het assortiment, de S65 AMG is uitgerust met verwarmde armsteunen en een verwarmd stuurwiel, alsmede een nog krachtiger 1,590-watt Burmester stereo-installatie, een nachtzicht camera, aangenaam geurende airconditioning en een nog zachter Napa leder.

De lijst met opties is lang en erg duur, dus wees voorzichtig. In principe, als je betaalt Mercedes genoeg geld, het zal toevoegen ongeveer alles wat u vragen voor uw S-Klasse. Geen van de officiële opties zijn echt essentieel, maar als je het kopen van de S500 is het de moeite waard het toevoegen van het Premium Pack, inclusief massage en klimaat zitplaatsen, nek-niveau verwarming, een upgrade naar de Burmester stereo-inch en 20-inch AMG-velgen.

Praktisch & boot ruimte

2.7
/ 5

De Mercedes S-Klasse Cabriolet is een van de weinige echte vier-zits cabrio ‘ s die er zijn

Geen andere grote vier-zits cabriolet deze kant van een Rolls-Royce Dawn biedt zo veel ruimte in voor vier personen als je in de S-Klasse. Zelfs met alle zitplaatsen in gebruik, iedereen heeft voldoende ruimte, maar met het dak omhoog, het voelt een beetje claustrofobisch in de rug door de kleine achterruit en het scherm.

Met het dak uit, in en uit van zowel de voor-als de achterzijde is een makkie (hoewel de lange deuren maken het mogelijk lastig in een krappe parkeerplaats) door de brede deuren en voorstoelen die naar voren schuiven automatisch om te helpen met de toegang.

In de auto, de centrale armsteun cubby is diep en er is twee-niveau-opslag in de voorkant van het wiel om de controle van het infotainment-systeem, inclusief twee bekerhouders en een lade, groot genoeg voor een smartphone. De auto ‘ s de deur bakken zijn groot met een tweede kleinere bakken verborgen achter houten fineer panelen.

Nadelen

idering de totale omvang van de S-Klasse Cabriolet, de boot is eigenlijk vrij klein. Het is een handige vierkante vorm, maar er is een plank die worden geplaatst lage als u wilt om het dak naar beneden en de opening is smal.

Betrouwbaarheid & veiligheid

4.6
/ 5

Grote reputatie voor betrouwbaarheid en ton van safety kit betekenen dat de Mercedes S-Klasse Cabriolet moet betrouwbaar en veilig

Hoewel er geen concrete betrouwbaarheid van gegevens voor deze specifieke auto nog niet, we weten wel dat Mercedes is verhoogt de betrouwbaarheid van het spel in de afgelopen jaren, na een beetje wiebelen in de jaren 2000.

In onze 2016 Bestuurder de Macht klanttevredenheidsonderzoek, het merk eindigde op de 12e plaats overall van 32, die is vrij goed, maar een betrouwbaarheid van het resultaat van 22 is een weinig meer over. Dat gezegd hebbende, de meeste van de onderdelen die in de S-Klasse Cabriolet zijn goed bewezen in de S-Klasse sedan, die is te koop voor een tijdje nu. De auto zeker voelt geruststellend solide, tot het punt dat het bijna voelt met de hand gemaakt.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid, ondanks het feit dat Euro NCAP heeft geen crash-getest, Cabriolet, als het niet een big-verkopende model. Het is zeker niet ontbreken safety kit: naast de verplichte stability control, traction control en anti-lock remmen, krijg je ook een noodstop systeem, een veelheid van airbags, tyre pressure monitoring -, weg-sign recognition software en een systeem dat detecteert of je bent te moe aan het wiel en stel voor ergens te stoppen voor een rustpauze. Er is ook een automatisch systeem voor het houden van de auto stabiel in een sterke zijwind, evenals ISOFIX-houder voor kinderzitjes-seat-bevestigingspunten in de rug.

Prijs, waar voor je geld & opties

2.7
/ 5

De Mercedes S-Klasse Cabriolet is ontegensprekelijk duurder, maar voelt de moeite waard

We zullen niet ontkennen dat de Mercedes S-Klasse Cabriolet is een dure auto te kopen en uit te voeren. Zelfs de goedkoopste uitvoering begint op meer dan 110.000 pond, terwijl de duurste model zal worden gebons op de deur van 200.000 pond als je eenmaal hebt toegevoegd een mooie paint job en sommige lichtmetalen wielen.

Maar als je het vergelijkt met zijn grootste rivalen – de Bentley Continental GT Convertible en de Aston Martin DB9 Volante – je zult zien dat noch biedt een fantastische balans tussen luxe, prestaties, comfort en ruimte. De S-Klasse is een goede vier-zits bank, terwijl de Aston ‘s en Bentley’ s achterste zitplaatsen zijn meer incidentele zaken dan de Merc ‘ s. Beide rivalen zijn duurder dan de Mercedes en niet zo goed uitgerust.

Toegegeven, de DB9 zullen binnenkort vervangen worden door de DB11 en is iets exclusiever dan de Mercedes, maar de Bentley plotseling voelt zich niet zo goed een stelling naast de S-Klasse (die we denken ook dat ziet er beter uit, maar dat is een kwestie van smaak). Het is daarom redelijk om te suggereren dat de S-Klasse Cabriolet is een goede waarde voor je geld in vergelijking met zijn rivalen.

De lijst met opties is een andere zaak, maar – het is erg lang en erg, erg duur. Er zijn niet veel zaken die wij adviseren, als de auto zo goed uitgerust als het is, maar het Burmester stereo is uitstekend, dus als je een audiofiel, het is de moeite om te upgraden.

Wat vind je van je auto? Vertel Auto Express in hun Bestuurder de Macht SurveyWhat de anderen zeggen

4
/ 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

Auto Express

4
/ 5

“Het ziet er prachtig uit, zowel van binnen en van buiten, en blijft rijden als een sportwagen.”

Evo

4
/ 5

“Het is opvallend behendig op strengere wegen dat je denkt dat zou ontrafelen van de big Benz-chassis. In plaats van een radertje in de grote machine, kunt u een integraal onderdeel geworden van de S63 is vooruitgang.”