MOT prisstopp och tillslag mot whiplash bedrägeri

0
30

False whiplash claims wasting NHS hours

Justitieministeriet planer MOT prisstopp och minskning av falska whiplash påståenden, för att sänka kostnaderna för bilismen

En MOT prisstopp och ett tillslag mot whiplash bedrägerier är en del av ett urval av Statliga åtgärder som kommer att försöka att hjälpa förare i STORBRITANNIEN sänka sina årliga kostnader.

Som lagts fram av justitieministeriet (MoJ) i planerna ingår även ett system för att bidra till att minska kostnaderna för bränsle på motorvägen tjänster.

Dessutom ingår en översyn in kostnaden av både teori och uppkörning, som Regeringen ser till att ge ytterligare besparingar.

Enligt statistik från AA, det genomsnittliga priset för en försäkring har minskat med 12,3 procent i år oktober, från £648 i oktober 2012 till £568 2013. Den MoJ hävdar att det system som bara gör bevis från ackrediterade vårdpersonal på whiplash anspråk, kommer att hjälpa till att sänka det ytterligare.

Samtidigt som antalet hävdar att företag har minskat med mer än 1 000, från 2,553 i December 2011 till 1 485 i September 2013. Detta följer av Regeringens reformer på ” Ingen vinner, ingen avgift bestämmelser som den anser har bidragit till att minska kostnader med 12 procent, eller £80 på en genomsnittlig politik.

Andra viktiga punkter är beslutet om att frysa den lagstadgade högsta priset av MOT test på £54.85 fram till 2015, liksom åtgärder för att försöka minska motorvägen service bränsle-priser – inklusive jämförelse tecken på motorvägen rutter för att visa förare där de kan få det bästa erbjudandet.

Vägar Minister Robert Goodwill sade: “kostnaderna för att äga och köra en bil som är känt genom miljontals hushåll och företag i hela landet. Regeringen är fast besluten att hjälpa till att hålla dessa kostnader nere. Det är därför vi fryser priset för en MOT test och titta igen på de kostnader som är förknippade med att få ett körkort.

“Vi vill också göra det lättare för människor att få ett bättre pris på bränsle på motorvägen bensinstationer, till exempel genom en rättegång av motorvägen tecken som kommer att visa bilister olika bränslepriser att erbjuda på deras väg”.