Toyota Aygo facelift

0
37

Toyota Aygo

Toyota Aygo krijgt een schonere motor en nieuwe front-end als onderdeel van de mid-life facelift

De Toyota Aygo is gefacelifte, de voltooiing van het trio van vernieuwde platform voor het delen van modellen, waaronder de Citroen C1 en Peugeot 107.

Net als de Citroën en Peugeot, de Aygo wordt leverbaar licht overdag en heeft een nieuw ontworpen front-end om te helpen bij het passen in Toyota ‘ s nieuwste design taal. De hoekige grille en scherpere koplampen geven de Aygo een kijkje vergelijkbaar met de onlangs vrijgegeven Yaris.

In de cabine, Toyota heeft het dashboard een nieuwe donker grijze afwerking en voorzien van een lederen bijgesneden stuurwiel.

Vooral voor een auto in dit segment, heeft Toyota de uitstoot in de 1.0-liter driecilinder motor van 105 g/km naar 99g/km. Dat in aanmerking komt voor een gratis wegenbelasting en vrijstelling van de Londense Congestion Charge. Het brandstofverbruik verbetert ook uit 61.3 mpg 65,7 mpg.

De macht blijft onveranderd op 67bhp, wat betekent dat de 0-62 mph sprint duurt nog 14.2 seconden.

Extra geluiddempende en subtiele aanpassingen aan de ophanging dient ervoor te zorgen dat de Aygo is het stiller en comfortabeler op de te bewegen.

De vernieuwde Aygo zal worden onthuld op de Brussels Motor Show later deze maand met de verkoop start in het verenigd koninkrijk in Maart. Prijzen zijn nog niet onthuld, maar verwachten een lichte toename in de huidige £8,590 vanaf prijs.