Toyota presenterade begrepp

0
33

Supercharged iQ

Toyota visar överladdade iQ, Yaris Turbo och uppgraderade GT 86 på Tokyo Auto Salon

Toyota har avslöjat ett antal nya begrepp på Tokyo Auto Salon, inklusive en kompressormatad iQ och en Yaris Turbo.

GRMN – Gazoo Racing trimmade av MN – som ligger bakom iQ, som har sett makten från sin 1.33-liters motor ökade till 128bhp. Det blir också bättre bromsar, sportchassi och dubbla avgassystem. Den överladdade iQ kommer att produceras under en begränsad kör av 100 enheter senare i år.

Yaris Turbo är också tillsammans med GRMN, och får en turboladdad 1.5-liters motor som producerar 178bhp samt fixade fjädring och 18-tums legeringar.

Toyotas bakre-wheel-drive GT 86 gjorde också ett framträdande med uppgraderingar tillhandahålls av TRD – Toyota Racing Development. Trimmad bil blir omarbetad fjädring med nya främre och bakre anti-roll bar, en kol främre fjäderben, bakre diffuser, och ett nytt avgassystem.