Uppdaterad Citroen C1

0
46

Citroen C1

Uppdaterad Citroen C1 blir frisk styling, mer utrustning och CO2-utsläpp 99g/km för första gången

Citroen C1 city bilen har uppdaterats i ett försök att hålla jämna steg med den nya VW up!. Utvilad front end-design, mekaniska tweaks och en renare tre-cylindrig motor har alla lagts till.

C1 håller samma tre-cylindrig 68bhp 1,0-liters motor som det delar med sin syster bilar Peugeot 107 och Toyota Aygo, men tack vare några smärre tweaks det nu avger en skatt-busting 99g CO2/km och returnerar 65,7 mpg när den är utrustad med fem-växlad manuell växellåda.

En EGS automatisk är också tillgängliga, utrustad med hjul monterade växelpaddlar för första gången, även om det droppar bränsleekonomi och utsläpp till 62.8 mpg och 104/km respektive. Citroen fordringar reviderade servostyrning inställningar och omkalibrerade suspension förbättra smidighet och åkkomfort.

En mindre dubbelsäng chevron badge nu sitter på motorhuven, medan den främre stötfångaren har fått en helt ny design till huset vertikal LED varselljus – en signatur som redan sett på DS3 och C4 Aircross – och ett par dimljus.

Botticelli Blå, en färg som redan erbjuds på C3 och DS3, läggs till den färg val, och en kromlist läggs till modellen på mid och top-spec bilar. En ny, läderratt, en ny manuell växelspak och läder – /Alcantara klädsel är alla nu erbjuds som tillval.

Den nya C1 gör sin världspremiär i Bryssel Motor Show nästa tisdag. STORBRITANNIEN prissättning kommer att bekräftas närmare på försäljning datum i April.

Se de första officiella bilderna av C1 ‘ s syster bil, Peugeot 107, här.