Volkwagen XL1 prijs dicht bij £100k

0
32

De Volkswagen XL1 een prijs van €110,000 in Duitsland, met een totaal van 200 voorbeelden geproduceerd

De Volkswagen XL1 kost ongeveer £100,000 wanneer het gaat over de verkoop in het verenigd koninkrijk, heeft het bedrijf onthuld.

• Volkswagen XL1 nieuws en reviews

Hoewel de exacte VERZENDING prijs moet nog worden bevestigd, de £100,000 prijskaartje is aanzienlijk meer dan oorspronkelijk gedacht. Op slechts 200 productie voorbeelden van VW ‘ s uiterst efficiënte plug-in hybride zal worden gebouwd op het merk Osnabrück, met een fabriek in Duitsland. Een ieder zal met de hand worden opgebouwd uit carbon fibre reinforced plastic, maar elke versie van left-hand-drive.

Dat betekent dat de omzet in het verenigd koninkrijk zal klein zijn, met tussen de 20 en 30 modellen gepland om te worden verkocht. Volgens bronnen binnen het bedrijf is er een groot bedrag van de rente maar op de lijst van potentiële klanten zullen snoeit op basis van hun suitablity.

Die prijs, op slechts een paar mensen kunnen het zich veroorloven de VW XL1 plug-in hybride, die gebruik maakt van een twee-cilinder diesel motor en een elektrische motor de achterwielen, en produceert een gecombineerde 68bhp. Het is echter ook geschikt voor het retourneren van een officiële gecombineerd figuur van 313mpg en op slechts 20 gram/km C02 – waardoor het de meest efficiënte auto die ooit is gebouwd.

De topsnelheid is elektronisch begrensd op 99mph maar een VW ingenieur vertelde ons dat het in staat is om te rijden op 130mph maar is gemaximeerd tot het verhogen van de efficiency van de brandstof. Hij bevestigde ook dat de Ducati-aangedreven protoype XL1 met racing wijzigingen is momenteel in ontwikkeling.

Volkswagen zeggen dat de technologie van de XL1 zal doorsijpelen naar het bedrijf van de massa-markt-modellen de loop van de tijd en als ze eenmaal kunnen worden gemaakt, meer betaalbaar. Maar ook zij beweren dat, omdat de eerste XL1 zal worden zeldzamer dan een Bugatti Veyron is het waarschijnlijk te waarderen in waarde na verloop van tijd – waardoor het een verleidelijk kopen voor verzamelaars.