Volkwagen XL1 priset kommer att vara nära till £100k

0
36

Volkswagen XL1 priset kommer att vara €110,000 i Tyskland, med totalt 200 exempel produceras

Volkswagen XL1 kommer att kosta runt £100 000 när den börjar säljas i STORBRITANNIEN, har företaget visat.

• Volkswagen XL1 nyheter och recensioner

Medan de exakta STORBRITANNIEN pris har ännu inte bekräftats, £100,000 prislappen är betydligt mer än vad man ursprungligen trodde. Endast 200 produktion exempel på VW: s högeffektiva plug-in hybrid kommer att byggas i märkets fabrik i Osnabrück i Tyskland. Var och en kommer att ha hand byggd i kolfiber armerad plast men varje version kommer att vara vänster-hand-disk.

Det innebär att försäljningen i STORBRITANNIEN kommer att vara små, med mellan 20 och 30 modeller planerad att säljas här. Enligt källor inom företaget har det funnits en stor mängd av intresse men listan över potentiella kunder kommer att vara skurit ned enligt deras suitablity.

Till det priset, endast ett fåtal människor kommer att ha råd att köpa VW XL1 plug-in hybrid, som använder en två-cylindrig dieselmotor och en elmotor för att driva de bakre hjulen, och producerar en kombination 68bhp. Men det är också kan lämna tillbaka en officiell kombinerad siffra av 313mpg och bara 20 g/km C02 – vilket gör den till den mest effektiva bil som någonsin byggts.

Toppfarten är elektroniskt begränsad till 99mph men en VW ingenjör berättade för oss att den är kapabel att köra på 130mph men har begränsats för att öka bränsleeffektiviteten. Han bekräftade också att Ducati-drivna protoype XL1 med racing ändringar var närvarande under utveckling.

Volkswagen säga att teknik från XL1 kommer att filtrera ner till bolagets mass-market modeller över tid och när de kan vara mer prisvärda. Men de hävdar också att eftersom den första XL1 kommer att bli ovanligare än en Bugatti Veyron är det sannolikt att stiga i värde över tid som gör det frestande att köpa för samlare också.