2017 Ducati Hypermotard 939 SP Recension

0
53

Foton av: Evans Brasfield

2017 Ducati Hypermotard 939 SPRedaktör Betyg: 87.5%

Motor 18.5/20
Fjädring/Hantering 14.0/15
Växellåda/Koppling 9.0/10
Bromsar 10.0/10
Instrument/Controls 4.0/5
Ergonomi/Komfort 8.0/10
Utseende/Kvalitet 9.0/10
Önskvärt 8.0/10
Värde 7.0/10
Övergripande Betyg 87.5/100

Om du är i marknaden för en helt nya, 100 hästkrafter, street-rättsliga dirtbike, Ducati‘s Hypermotard 939 och Hypermotard 939 SP är ganska mycket det enda spelet i stan (åtminstone fram till den uppdaterade Aprilia Dorsoduro 900 anländer). Uppgraderade till 2016 med 937cc Testastretta 11° L-Twin, jämfört med förra årets 821cc modell, Hypermotard av en aning mer, helt onödigt, intensitet. Som, som om, utgående modell var inte roligt nog.

Det var ett par år sedan när vi senast åkte SP-versionen av Ducati är Hypermotard, och det var med sällskap av MV Agusta‘s Rivale (Mega Motard Straffar: 2014 Ducati Hypermotard SP Vs. MV Agusta Rivale). I och med att shootout den Rivale snävt besegrade Hypermotard på grund av dess Tre Pistoni motor. “En skicklig ryttare kan hålla upp med sin kompis i den snäva saker om du är på Hyper och han på Rivale, men när MV har en chans att sträcka på benen, det är borta”, sa Troy Siahaan i straffläggningen. Så, det kanske är en bra sak Ducati välsignade Hypermotard med en nyare, större kapacitet motor.

The higher-compression, larger-displacement engine in the 2016 939 Hypermotard SP offers equal performance for the non-SP model. Valve adjustments come once every 18,000 miles, changing the oil filter is something you can do at home.

Ju högre kompression, större förskjutning motor i 2016 939 Hypermotard SP erbjuder lika resultat för den icke-SP-modellen. Ventilen justeringar kommer en gång i varje 18,000 km, oljebyte, filter är något du kan göra hemma.

Utan en MV Agusta mätsticka för denna översyn, vi är kvar gradering Hypermotard 939 SP på sina egna meriter, vilket är ovanligt för de ryttare som är villiga att åta sig en motorcykel som bara gör en sak bra – ha kul!

Engagemang är också mycket lämplig formulering för Hyper SP. Den nya motor uppgradering kostar en extra $600 för mer än 2015 SP-modellen ($15,959 vs $14,995). Det är inte ett fruktansvärt stort MSRP bump, men det rör sig Hyper SP närmare $16k, och det verkar som om en hel del stålar för en förhärligad dirtbike. Ja, det är en prestanda ökning, men det finns också en viktökning (se dyno diagram nedan).

Sadly, we did not dyno the 821 Hypermotard SP, so no direct comparison can be made. According to Ducati’s claimed figures, though, the 939 SP produces three more horsepower and 6.4 more lb.-ft. of torque. However, the 939 SP weighs a claimed 15 pounds more than the 821 SP. Mathematically, using Ducati’s claimed power and weight figures, the 939 enjoys a 0.4-pound advantage in the weight-per-lb.-ft. of torque ratio, but gains nothing in the horsepower-per-pound ratio.

Vi har tyvärr inte dyno den 821 Hypermotard SP, så någon direkt jämförelse kan göras. Enligt Ducati-talet hävdade siffror, men 939 SP ger tre mer hästkrafter och 6.4 mer lb.-ft. vridmoment. Dock 939 SP väger hävdade 15 kg mer än 821 SP. Matematiskt, med hjälp av Ducati-talet hävdade kraft och vikt siffror, 939 har ett 0,4-pound fördel i vikt per lb.-ft. vridmoment förhållande, men av ingenting i hästkrafter per kilo-tal.

Vad som $600 köper även du är en Hyper SP utrustad med en öhlins i upplands väsby gaffel i stället för Marzocchi enhet på 2014-modellen. Sitthöjd har minskat från 35 cm till 34.2 cm, vilket kan vara värt ett par hundra spänn ensam för lodrätt utmanade folk som skyggat från 2014 Hypermotard på grund av höjden oro. Annars, de två modellerna är nästan identiska.

Den nya Hyper SP har ett 0,3-tum kortare hjulbas, vilket teoretiskt skulle snabba på sina canyon-road takt, men med tanke på fördelarna med en mer kraftfull motor, tillsammans med nackdelarna av ökade tjänstevikt, det är omöjligt att säga vad som verkliga fördelar (eller nackdelar) 939 SP äger utan en back-to-back jämförelse. Vad vi vet är Ducati Hypermotard förblir cykel val för cyklister som söker något annat än en bra tid.

Brembo Monoblock brakes are excellent in both feel and stopping power. Working together with the new Öhlins fork provides superior front-end performance when braking, accelerating, and cornering. The SP is equipped with forged wheels, the non-SP model is not.

Brembo Monoblock bromsar är utmärkta i både känsla och stoppa makt. Att arbeta tillsammans med den nya öhlins i upplands väsby gaffel ger överlägsen front-end prestanda när du bromsar, accelererar, och kurvtagning. SP är utrustade med smidda fälgar, icke-SP-modellen är det inte.

För den gemensamma streetbike rider lång resa suspension (7.3 tum/fram, 6.9 cm/bak) av Hypermotard kommer att känna dig främmande i början. Efter bara några mil, blir det uppenbart att wheelie landningar (vilket händer ofta) mjukas upp, och en aspekt jag verkligen njuta extra mycket av suspension resor är fortfarande tillgängliga när du skriver ett hörn hårt på bromsen. Hända över en oförutsedd potthål och det finns alltid tillräckligt med gaffel resa för att absorbera en väg belastning, medan street-specifika sportbikes och deras gelikar har använt upp av de flesta av sina resor med inget mer att ge, men ett hårt att plana ut när man snubblar över en sådan fara.

Också obekant att den genomsnittliga street ryttare kommer att vara Hyper s sittställning, vilket är mycket upprätt och smuts-kan, med en mycket smal sits och sits/tank tidpunkt, men fortfarande är bekvämt. Tillsammans med det breda styret den Hypermotard är kul att bläddra runt i stan eller på landet, kanske till och med upp en grusväg eller ner för en trappa. Jämfört med den Rivale, den gamla Hypermotard uppvisade mer slöhet när det gällde att snabbt övergående, men själv Hypermotard får från ett hörn till nästa i vad som verkar vara hyper mode.

I ride the Hypermotard like I do any street/sport bike. Feel free to go all foot out if you prefer. The Hyper’s happy to oblige either style.

Jag rida Hypermotard som jag gör varje gata/sport cykel. Känn dig fri att gå alla ut foten om du föredrar det. Hyper är glad att tvinga antingen stil.

Som de flesta av Ducati är högre-slutet varor, Hypermotard är utrustade med ett uppbåd av justerbar elektronik. Det finns tre rida lägen: Våt, Sport, Race. Var och en av dessa kommer förinställda för ABS, TC och motorns effekt, men du kan också justera dem till personliga preferenser. När det kommer till Hypermotard motor prestanda gör inga misstag, det är ras uppfödda. Ridning på något mindre än 100% är besläktad med att göra ett fullblod dans dressyr – det kommer göra det men det är dumt.

Motor effekt kan ringas mellan Låg, Medium, Hög. När man rider aggressivt antingen Hög eller Medelhög är roligt eftersom snap ur hörnen är våldsam. Båda ger progressiva leverans av motorns fulla kraft, med Medelstora kommer på i mer lindriga mode. På stan, eller när lane delning genom tung LA trafik hittade jag dessa två inställningar för att vara lite abrupt när jämnhet är mest motiverat. Den Låg inställning ringer tillbaka motorns hästkrafter till en hävdade 75 hp, och ytterligare jämnar leverans. Jag fann mig själv växla till detta läge i de två scenarier som nämns ovan, eller när jag började bli trött.

111616-2017-Ducati-Hypermotard-3185

2017 Ducati Hypermotard 939 SP
+ Toppar

  • Kul, som att åka motorcykel ska vara
  • Lägre sitthöjd.
  • Öhlins i upplands väsby gaffel
– Suckar

  • Det finns många mer mångsidig cyklar som du kan köpa för $16k
  • Fick tyngre
  • Inga verkliga resultat vinst

Om Hypermotard 939 SP får ditt hjärta att bulta men $16k pris är svårt att svälja, standard modell Hyper, på $12,695, kommer att spara $3,300, och det är i stort sett samma cykel, endast hjul och fjädring komponenter som separerar dem. Eller, för en mer mångsidig Hyper som delar den skillnaden, Hyperstrada 939, på $14,295, kan ge ett mer realistiskt alternativ. Strada version av Hypers levereras utrustad med semi-rigid sadelväskor, en turnerande vindruta, touring plats, centerstand, större skärmar, och en motor vakt.

Oavsett vilket Hyper modell du väljer, goda tider är säker på att resultera. Det finns helt enkelt inte många andra motorcyklar gillar det, och det roliga faktor för något av de tre är off the charts. Och medan vi inte kan säga att den nya 937cc motorn är väldigt fördelaktigt jämfört med förra årets 821, några fler ponnyer och foot-pounds aldrig skada. För mer information kolla in Ducati.com.

Under the seat of the Hypermotard 939 SP you’ll find straps for attaching a bungee net, a cable for locking a helmet to the bike, and a minimalist toolkit.

Under sätet på Hypermotard 939 SP du hittar remmar för att fästa en bungee-net, en kabel för att låsa en hjälm för cykel och en minimalistisk toolkit.

2017 Ducati Hypermotard 939 SP Specifikationer
MSRP $15,595
Hästkrafter 101.2 hp @ 8,700 rpm
Vridmoment 67.3 lb.-ft. @ 7200 rpm
Motorns Kapacitet 937cc
Motor Typ Testastretta 11°, L-Twin-cylinder, 4-ventil per cylinder, Desmodromic, vätskekyld, magnesium ventilkåpor
Bar x Stroke 94 x 67,5 mm
Komprimering 13.1:1
Bränsle System Magneti Marelli elektronisk bränsleinsprutning system
Växellåda 6-växlad
Koppling Toffel och själv-servo våt multiplate mekaniskt manövrerad koppling
Slutväxel Kedja
Ram Stålrör spaljé
Fjädring Fram Öhlins i upplands väsby fullt justerbar gaffel 48mm
Fjädring Bak Fullt justerbar öhlins i upplands väsby monoshock. Aluminium enkelsidig vipparm
Bromsar Dubbla 320 mm semi-flytande skivor, radiellt monterade Brembo monobloc skjutmått, 4-kolvs 2-pad, radial pump med justerbar spak, med Bosch ABS som standard
Bromsar Bak Enda 245mm-skiva med 2-kolvs bromsok, med Bosch ABS som standard
Framdäck 120/70-17
Bakdäck 180/55-17
Sitthöjd 34.2 cm
Hjulbasen 59.0 cm
Rake/Trail 25.5°/4.1 tum
Tjänstevikt 448 pund
Bränsle Kapacitet 4.2 gal.
Elektronik Ridning Lägen, Makt Lägen, Ducati Säkerhet Pack (ABS + DTC), RbW. Marchesini smidda fälgar, avsmalnande aluminium styre, kolfiber delar: främre stänkskärmen, cam bälte täcker. Redo för anti-theft system, värmehandtag, sat-nav
Garanti 24 månader med obegränsad körsträcka