Auto financieren ‘kill switches’ immobiliseren auto ‘ s als de betalingen worden gemist

0
28

Van finance explained

Automobilisten die zich niet houden met auto financieren betalingen kunnen hun auto ‘ s op afstand geïmmobiliseerd door de financiële ondernemingen

Auto financieren-aanbieders zijn het installeren van ‘kill switches’ op de klant auto ‘ s die te immobiliseren van het voertuig, indien de maandelijkse betalingen worden gemist.

De GPS-apparaten worden vaak aangeboden als deel van de ‘subprime’ – auto financieren aanbiedingen aan kopers met een slechte credit scores. De apparatuur maakt het voor kredietverstrekkers om op afstand uitschakelen auto ‘ s als de leners niet houden met de betalingen.

De immobilisers gezegd te worden geïnstalleerd achter het dashboard van auto ‘ s. Als bestuurders hun maandelijkse betalingen die ze ontvangen een code om in te voeren in het apparaat via een remote control om de auto uitgevoerd. Als ze niet bij te houden met de betalingen, de kredietgever niet de code en de auto niet kan worden gestart.

• Beste auto financieren aanbiedingen

Stoneacre, een financiële dienstverlener die een dergelijke regelingen zei de kill-switch apparaat had gesneden standaard tarieven van 500 procent. Een ander bedrijf, Auto-Finance-Onderneming, zei het apparaat is een handige herinnering voor eigenaren om bij te blijven met betalingen.

De Financiering en Leasing Association zei immobilisers waren “gebruikt door een minderheid van de industrie in zeer beperkte omstandigheden. Een klant moet altijd worden bewust gemaakt dat hun voertuig is uitgerust met één van deze apparaten – en de omstandigheden waaronder het kan worden gebruikt, moeten voldoen aan FCA [Financial Conduct Authority] regelgeving.”

• Auto-finance markt wordt geconfronteerd met een mogelijke mis-selling-schandaal

Echter, of de apparaten zijn wettelijke gesteld onder vraag. Graham Hill, een bestuurslid van de National Association of Commercial Finance Makelaars vraagtekens bij de legaliteit van het voertuig immobilisers.

De Financial Conduct Authority onlangs een onderzoek gestart naar het voertuig van de financiële sector na meldingen van “onverantwoordelijke” kredietverstrekking. De FCA is nog niet bevestigen of immobilisers vormen een deel van haar onderzoek

Wil je een startonderbreker als onderdeel van uw financiële deal? Vertel ons uw gedachten in de comments hieronder…