Bästa begagnade lyxbilar

0
52

Used Car Awards 2016 - Mercedes S-Class front tracking

Lyx bilar kan vara frestande på den begagnade bilmarknaden efter avskrivningar har tagit sting från prislappen. Vi namn de bästa köpen…

Bäst lyx bil: Mercedes S-Klass W221

Pris från: £6,000
Vårt val: Mercedes S-Klass 2010 (10) S350 CDI, 64,000 miles, 16 000 pund

Mercedes S-Klass är mer än bara en lyxig salong, det kan göra anspråk på titeln bästa bilen i världen. För mer än ett halvt sekel har denna imponerande limo har satt standarden för komfort, förfining, teknik och säkerhet.

Som ett resultat, eventuellt i andra hand, S-Klass är sannolikt att kännas mer modern än en helt ny rivaler – och tidigare W221 generation är inget undantag. Det var packat med banbrytande kit vid 2006 lansering, från infrarött mörkerseende kameror till Mercedes’ pre-kollision säkerhets-kit.

• Bästa lyx bilar att köpa nu

Men medan vissa av dessa funktioner fortfarande känna futuristiska dag, du kan plocka upp en tidig S-Klass för priset av en ny entry-level Dacia Sandero. Ja, Mercedes har gjort omkring 200 000 km, men är konstruerad för att hålla och kommer att känna som om det kommer att göra det körsträcka igen.

Spendera ett par tusen mer och du kan få nycklarna till en facelifted S350 CDI med färre än 100 000 km under sitt bälte. Drivs av en krämig mjuk och frisk V6 diesel, S-Klass ger en fin blandning av prestanda och ekonomi, medan den vanliga luft-fjädring kväver gupp och gropar utan ansträngning.

Used Car Awards 2016 - Mercedes S-Class rear tracking

Men trots sin storlek och elegans, den stora Mercedes är ganska vig. Väl vägda styrning, starkt grepp och anständigt body control gör det möjligt att hörnet med den typ av förtroende som reserverats för bilar halva sin storlek. Och om du hellre vill vara driven än drive, S-Klass är bara så duktig. Standard bilar få massor av benutrymme; LWB modeller leverera den ultimata slappa utrymme.

Stugan är också fullmatad med förstklassiga material och vackert byggt. Det är laddat med kit, också, bland annat läderklädsel, klimatanläggning och Mercedes’ intuitiv COMAND infotainment-systemet. Se bara till att alla leksaker fungera korrekt, och att tjänsten bok har varit fullt frankerat, även om Mercedes har inte framgått i-Drivrutin Makt, dessa är viktiga kontroller på varje köp.

Hitta en sund exempel, och S-Klass kan få dig att se och känna mig som en miljon dollar för en bråkdel av priset.

Mercedes S-Klass: viktiga detaljer

  • • Körning: Trots sin storlek, S-Klass serverar hyfsad kontroll över kroppen, medan det finns massor av grepp.
  • • Inredning: Även tidigare modell har ändå en känsla av tillfälle inuti, med material av hög kvalitet och en fantastisk finish.

Mercedes S-Klass: expert visa

Lawrence Whittaker Warrantywise VD: “Detta Mercedes inleddes en ny era av kvalitet och tillförlitlighet för varumärket. På grund av den dyra karaktär av S-Klass reparationer, Warrantywise säljer en massa garantier för att dessa high-end Mercedes och det huvudsakliga området för utbetalningar är för luft-fjädring frågor, så kolla eventuella används köpa grundligt. Totalt 51 procent av S-Klasser på försättsblad som behövs för en reparation för något eller någon annan, så en begagnad bil-garanti vettigt.”

Beröm: Bentley Flying Spur Mk1

Used Car Awards 2016 - Bentley Continental Flying Spur

Med en blandning av handgjorda interiör med dånande kraft och imponerande utseende, Flying Spur gör varje resa till en händelse. Men med priser från £30,000, det är billigare än du tror.

Bästa begagnade bilar att köpa – 2016 Begagnad Bil Awards vinnare

• Bäst staden bil • Bäst kompakt executive bil
• Bäst supermini • Bäst executive bil
• Bäst premium liten bil • Bäst coupe
• Bäst kompakt halvkombi • Bäst MPV
• Bäst estate bil • Bäst cabriolet
• Bästa begagnad bil i familjen • Bäst prestanda bil
• Bäst används för små SUV • Bästa som används för lyxbilar
• Bäst kompakt SUV • Bäst grön bil
• Bästa som används stora SUV • Begagnad Bil av År 2016

i förening med