BMW i3 scoort vier sterren in de Euro NCAP-test

0
25

De BMW i3 scoorde slechts vier van de vijf mogelijke sterren in de nieuwste Euro NCAP-test

De BMW i3 is bekroond met een vier-sterren safety rating van Euro NCAP. Gebaseerd op een koolstofvezel body – ontworpen ter verhoging van de sterkte en stijfheid – weinig verwacht van de i3 score minder dan de volle vijf sterren.

Bescherming voor volwassenen en kinderen in de auto was goed, het scoren van 86 procent en 81 procent respectievelijk. Bij een frontale botsing het passagierscompartiment stabiel gebleven en in de zijkant barrière test, de i3 scoorde het maximum van de punten. De meer ernstige bijwerkingen paal impact hebben veroorzaakt rib schade aan de test dummies in de auto, echter.

Het belangrijkste gebied waar de i3 geleden was de veiligheid van voetgangers. Terwijl de bumper scoorde de maximale punten voor de bescherming van voetgangers benen, de voorste rand van de hoge motorkap en scoorde nul punten, zoals het bood geen bescherming voor het hoofd in het geval van een botsing. In 2012, Euro NCAP kondigde de uitvoering van strengere maatregelen geplaatst op de veiligheid van voetgangers, die BMW aangevraagd, zie meer vier-sterren zijn toegekend aan de voertuigen.

De i3 ook te lijden van de veiligheid helpen categorie, scoren slechts 55 procent. Elektronische stabiliteitscontrole is standaard uitgerust maar de veiligheid van de systemen, zoals sign recognition en een speed limiter, niet in aanmerking worden genomen als ze zijn alleen beschikbaar als de optionele extra ‘ s.

In de laatste ronde van het testen, de Mazda 3, Maserati Ghibli en de Peugeot 308 werden al bekroond met een waardering van vijf sterren. Andere voertuigen scoren vier-sterren opgenomen, de Nissan Note, Ford EcoSport en een VW T5 bus.