BMW X5 hybrid

0
54

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Låga företag-bil-skatt
  • Billigaste icke-X5 diesel
  • Bra hantering för en SUV

Nackdelar

  • Dyra tillval
  • Fyra-cylindrig motor buller
  • Diesel är bättre lämpade för motorvägar

“BMW X5 plug-in hybrid är idealiskt för företag-bilköpare efter en stor SUV”

BMW X5 har räknat högt på listan av premium Suv ända sedan den första generationen dök upp för nästan två decennier sedan. Men samtidigt som det är en utmärkt bil på många sätt, sin stora, kraftfulla bensin-och diesel-motorer i kombination med rejäl kropp innebär löpande kostnader är brant i hela serien.

Det är anledningen till att BMW erbjuder en X5 med samma utsläpp-att skära plug-in hybrid teknik som finns tillgänglig i varje BMW saloon från 3-till 7-Serien. Det går Mercedes GLE 500e, Volvo XC90 T8 Twin Motor, Audi Q7 e-tron och Porsche Cayenne S E-Hybrid i en växande marknad nisch för låga utsläpp lyxiga Stadsjeepar.

Som andra BMW iPerformance modeller, den stora dragningen för X5 40e plug-in hybrid är att den har en lägre Nytta-i-Form (BiK) företag-bilskatten betyg än andra Stadsjeepar. Detta kommer tack vare officiella CO2-utsläpp på 77g/km, placera den i 17% BiK fäste. Som jämförelse kan nämnas att den lägsta fäste för en diesel X5 är 29% och andra Stadsjeepar ansikte ännu brantare skatt betyg.

Den 40e är också den i särklass billigaste bensin bil i X5 rad, underskred xDrive50i med omkring £9,000. Du kan köpa en diesel X5 för mindre, och om du inte är i en position att dra nytta av den 40e är attraktivt företag-bil skattesatser, en X5 sDrive25d kan arbeta mer kostnads-effektiv, särskilt om du gör en hel del långa resor.

Det beror på att den 40e hävdade bränsleekonomin med upp till 85.6 mpg är mest sannolikt att uppnås på kort, urban resor, där el-system kommer in. På motorvägen resor, det är möjligt att den 40e kommer att använda mer bränsle än 53.3 mpg diesel.

Elmotorn inte ha andra fördelar, men: det ger X5 en mer muskulös känsla än med 2,0-liters bensinmotor ensam. Även om de fyra-cylindrig motor som genererar 242bhp, det är inte en stor mängd ström för en stor, tung bil. Men elmotorn bidrar med en annan 111bhp för att möjliggöra en 6,8-andra 0-62 mph tid och finns till hands om extra kraft som behövs för omkörning eller gå med snabba trafiken. Den 40e är också snabbare än någon av 2,0-liters diesel X5s.

Den 40e är fyra-wheel-drive, vilket kan vara en fördel om man regelbundet stöter på lös väglag, samtidigt som en omfattande 2 700 kg bromsad släpvagn bogsering gräns som innebär att den 40e är väl lämpad för att återvinna en båt trailer på en fet slip.

Alla andra X5 attribut. Du kan välja den 40e i SE, M Sport eller M-Sport Plus trimma – för att senare lägga till en head-up display, hi-fi stereo-och 20-tums legering hjul till bodykit och adaptivt sportchassi som erbjuds av M-Sport. Nybörjar SE bilar är utrustade med klimatanläggning, infotainment, inklusive sat nav och DAB-radio, uppvärmda säten och alla runt parkering sensorer.

Allt som allt, X5 40e plug-in hybrid lovar att vara lika tillfredsställande att leva med som alla andra BMW. Dess minskade utsläpp ge skattelättnader till näringslivet, medan privata köpare kommer att hitta det billigare att köra än den snabbare bensin modeller.

MPG, löpande kostnader och CO2

4.2
/ 5

X5 40e ger potential för attraktiv löpande kostnader – för rätt köpare

Nyckeln till X5 40e iPerformance plug-in hybrid vädjan är att, för en viss procent av SUV-köpare, det kan minska driftskostnaderna i ett mycket specifikt sätt. Vi pratar om företaget-bil skatt.

Tack vare en plug-in-hybrid-system som minskar beroendet av bensin motor, 40e officiella CO2-utsläpp är bara 77g/km, vilket innebär att den glider in i 19% Fördel-i-Form (BiK) fäste för företag-bil skatt. Detta kan jämföras med 29% betyg för de minst dyra X5 diesel och långt högre betyg för någon av de konventionella bensin.

I likhet med andra plug-in hybrid bilar, X5 40e är på ekonomiskt bästa i långsamma, urban trafik. Här bilen kommer att köra på el så mycket som möjligt och bensinmotorn är sällan kallas till handling – tack vare en teoretisk 19 km-alla-elektrisk räckvidd om litium-ion batteriet är fulladdat innan din resa. Det kan också hantera 75mph på el ensam, ytterligare förhindra bensinmotor krävs när trafiken börjar rinna. Under dessa förhållanden, BMW hävdar upp till 85.6 mpg är möjligt.

Men på snabbare vägar, elmotorn endast spelar en stödjande roll, med bensinmotor göra merparten av arbetet. I dessa fall kan du räkna med bränsle

Nackdelar

umption att öka markant, 40e kan faktiskt visa sig vara mindre ekonomiskt än sDrive 25d 2,0-liters diesel, som hävdade att uppnå till 50,4 mpg.

Det är värt att notera att sDrive 25d, den minst dyra X5, förankringar den 40e väsentligt, men plug-in hybrid är den i särklass billigaste bensin modell i sortimentet. Det är också betydligt billigare än sin Porsche Cayenne S E-Hybrid och Mercedes GLE 500e plug-in hybrid rivaler.

Andra löpande kostnader som stämmer med den vanliga X5, som är en ganska dyr bil att underhålla. Det är värt att titta in på en all-inclusive-paket, vilket gör det lättare att hålla koll på kostnaderna för de första fem rutin tjänster. Försäkring kostnader kommer att vara brant, alltför – men inte mer så än de direkta konkurrenter. Med en grupp 41 försäkring betyg, 40e borde vara lite billigare än den grupp 42 diesel motsvarigheter. Medan Mercedes GLE intervall börjar i grupp 41, 500e plug-in hybrid är i hög-gruppen 49.

Motorer, bil & prestanda

3.9
/ 5

Electric power boost innebär detta minskade utsläpp SUV är ingen slöfock

Väger

Nackdelar

iderable 2,230 kg tomvikt, BMW X5 40e kanske känner sig lite underpowered om 2,0-liters twin-turbo var kvar för att klara sig utan stöd. Medan 242bhp låter rimligt i förhållande till de 228bhp av X5 sDrive25d 2,0-liters diesel, den senare har mer dragkraft än motsvarande storlek av bensinmotor.

Men hjälp är på sidan från 111bhp elmotor inbyggd i den 40e är växellådan. Förutsatt att litium-jon-batteriet är laddat, och det kan ge en omedelbar injektion av energi när du behöver det, oavsett om du drar bort från stillastående eller omkörning långsammare fordon. Att gå från 0-62 mph är möjligt 6.8 sekunder och 75mph är möjligt på elkraft ensam, även om det inte är noterade hur många 75mph km ingår i den 40e är 19 mil hävdade batteriets räckvidd.

Att elmotorn reagerar omedelbart och gör mycket för att dölja bristen på dragkraft som mindre bensinmotorer kan uppvisa, särskilt vid drift vid låga varvtal. Detta är en fyra-cylindrig motor, kanske du missar muskulös bruset av twin-turbo V8 bensinmotor i X5 xDrive50i – även om det slår något rattly 2,0-liters diesel för fonetiska överklagande.

Varje 40e modeller är fyra-wheel drive och använder en snabbt skiftande åtta-stegad automatisk växellåda. Manuella förändringar kan göras med hjälp av ratten monterad paddlar, och gearchanges är mjuk och smidig. Annars, 40e känns som att alla andra BMW X5, som är en stor, tung SUV som ändrar riktning på ett mycket smidigare sätt än de flesta konkurrenter – Porsche Cayenne uteslutas.

Inredning & komfort

4.3
/ 5

Den 40e erbjuder samma höga kvalitet inredning som alla andra X5

Öppna förardörren av X5 xDrive40e iPerformance, kan du få syn på den eDrive märkning på metall sill-placerade. Se bortom dessa, och bortsett från plug-in-hybrid-specifika funktioner av sitt “black panel” instrument visas, det finns väldigt lite att påminna dig om att du är allt annat än en vanlig BMW X5.

Detta kommer som en lättnad för alla som fruktar att en plug-in-hybrid-bil kommer att vara mer komplicerat att använda än en vanlig bensin eller diesel. Bortsett från instrumentet kluster och eDrive-läge växlar, instrumentpanelen och interiör layout kommer att vara bekant för alla som ofta kör en BMW.

X5 dashboard är en av de mer vägfolk i en lyx-SUV, läggs ut på ett ordnat sätt med mer uppmärksamhet för att fungera än stil. Trots sin något skarp ser ut, det är ingen brist på bekvämligheter varelse, med uppvärmda säten på alla modeller, samt dual-zon klimatanläggning och infotainment-skärm som stiger från instrumentpanelen upp för att visa navigationen och media information. DAB-digital radio är standard, som är en farthållare och en backkamera.

På väg, 40e s rida kvalitet och är förstärkt av dess Komfort Aktiv fjädring. Standard 18-tums lättmetallfälgar med SE-bolaget är det bäst att kunna absorbera gropar och ojämna ytor utan stötar nå passagerare, men de valfria 19-eller 20-tums hjul – standard på M-Sport-och M-Sport Plus respektive – ser bra ut och inte förstöra resan.

Praktiska & starta utrymme

3.9
/ 5

Inga sju-plats-alternativ, men massor av plats för fem och deras effekter

De flesta modeller av X5 kan konkurrera med Mercedes GLE och Mercedes GLS på en gång – det är ungefär storleken av den tidigare samtidigt som den erbjuder den sju-plats potential senare. Men eftersom 40e plug-in hybrid använder utrymmet under sin bagagerumsgolvet till batteriet, det är en strikt fem sittplatser.

Som X5 citerade starta kapacitet tar hänsyn till att utrymmet under golvet, 40e erbjuder 150 liter mindre starta utrymme än andra modeller – 500 istället för 650. Bagageutrymmet är fortfarande en bra, användbar form, men ingen lastning i läppen och en horisontellt delade bakluckan. Detta innebär att du har någonstans att vila tunga föremål före dragande dem i och det minskar också den mängd utrymme som behövs för att kunna öppna bakluckan. Fällbara baksätet ner släpper totalt 1,720 liter bagage rum.

Inuti finns gott om utrymmen där produkter som behövs på en resa kan förvaras, inklusive stora dörren papperskorgar och en generös glovebox, samt djup, praktiska fickor på framsidan stolsrygg.

Personerna bör ha någon anledning att klaga på när det gäller rymden: det finns massor av huvud-och benutrymme för även den mest krävande passagerare kombinationer – en sex-fot passagerare bekvämt kan sitta bakom en tall på samma sätt driver, medan tre vuxna kan sitta jämna steg utan att känna sig instängda. En stor glasyta ger en ljus, luftig känsla och möjlighet panoramatak inte äta i höjd om den är monterad.

Med fyrhjulsdrift som standard, 40e plug-in hybrid bör surefooted vid bogsering och kan säkert dra en omfattande 2 700 kg bromsad släpvagn, eller en utan bromsar som väger upp till 750kg. En infällbar dragkrok är tillgängliga för en extra kostnad.

Tillförlitlighet och säkerhet

4.1
/ 5

BMW ägare är i stort sett nöjda, samtidigt som säkerheten imponerar på papper

BMW X5 xDrive40e iPerformance plug-in hybrid skiljer sig inte från resten av X5 line-up när det kommer till säkerhet. Passagerare är skyddade av krockkuddar, medan ett valfritt ‘dynamisk säkerhet” – systemet ser till att alla ombord är optimalt placerad för säkerheten i en inverkan. Det är synd att mycket av den mest avancerade säkerhetsteknik X5 kan erbjuda är valfritt, men särskilt aktiv farthållare och autonomt nödbromssystem.

Säkerhet i en krasch bör garanteras genom X5 är stela passagerare cell, men bilen har ännu inte varit föremål för oberoende Euro NCAP crash-test.

Tillförlitlighet är lite knepigt att mäta, eftersom alltför få X5 ägare deltog i vår 2017 Driver Power enkät för att ge en viss insikt om att modell – trots att BMW ägare på det hela taget var nöjd, rösta varumärket till nionde plats bland 27 tillfrågade.

BMW-ägare är mycket nöjda med den motorer, växellådor, rida och hantering av sina bilar, men är inte särskilt imponerad av deras exteriör styling eller löpande kostnader – även om det fuel economy diesel och plug-in hybrid modeller kan vara en annan sak.

Ägare är särskilt nöjd med infotainment och anslutningsmöjligheter funktioner i sina bilar, och har inte redovisat någon betydande tillförlitlighet oro, även om 12,4% av ägarna angav att de hade upplevt en eller flera fel med sina bilar under det första året av ägande.

Priset, värde för pengarna & val

3.5
/ 5

Rivaler är stark men dyr och tillval är dyra

Det finns tre betydande konkurrenter till BMW X5 xDrive40e iPerformance plug-in hybrid. Av dessa, Porsche Cayenne S E-hybrid är att plocka för den entusiastiska förare, tack vare sin smidigare hantering och bättre prestanda. Det är klart dyrare än BMW, dock.

Som är Mercedes GLE 500e och Volvo XC90 T8-Twin Motor. Båda är utmärkta multitalanger, Volvo att få våra nicka för stämning och teknik, medan Mercedes har prestige och andrahandsvärde på sin sida.

Audi Q7 e-tron är ett intressant alternativ – det är också en plug-in hybrid, men den använder en 3,0-liters diesel motor som kan vara bättre anpassade till långa motorvägen förare än 2,0-liter bensin av BMW och Volvo.

Om du väljer BMW, kommer det sannolikt på grund av dess låga företag-bilskatten betyg jämfört med andra modeller i sortimentet. Om så är fallet, är det värt att vara försiktig med listan över alternativ, som är lång och dyr, ju mer du lägga till “P11D” värdet av din X5, desto högre blir din skatt bill kommer att bli.

Men, om detta inte är ett problem, skulle du vara klokt att lägga till Föraren Biträdande Plus pack, med aktiv farthållare och autonomt nödbromssystem. En uppgradering till M-Sport klädsel ger mer självsäker ser ut, även om det inte öka prestanda eller göra en stor skillnad för körglädje. Det finns också otaliga BMW individual interiör och exteriör utföranden att välja mellan, vilket kan göra en enorm skillnad för hur dina X5 ser ut och känns på insidan och ut.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt Undersökning

SHARE
Previous articleVW Golf Blue-e-motion
Next articleBMW X5 hybrid