Citroen C3 2017: full priser och specifikationer

0
52

Feb 7, 2017

94

På baksidan, de viktigaste funktionerna är genomgående ljus kluster, med en tre-dimensionell konstruktion som liknar DS 3 supermini. Upp till 36 kombinationer av tak och kaross lacken är möjligt, med intervall-påfyllning Känsla trimma nivå ekande taket färg över andra delar av klädsel som dörren speglar och “Airbump’ skyddande beklädnad.

Interiör styling

Det är möjligt att göra din prägel på inredningen också, med fyra färger, allt från subtila Metropolitan Grey till sällskaplig Urban Röd, vilket ger en sportigare atmosfär.

Om du har satt i ett C4-Kaktus, några av de designdetaljer här kommer att vara bekant, inklusive tyg dörren griper, bekväma säten och en känsla av rymd, med Citroen hävdar C3 har den största inre i sin klass. Både främre och bakre sätena är bredare än man kan förvänta sig och när det är monterat, ett panorama taklucka gör att bilen känns ännu större.

94

Som i de flesta andra Citroëns senaste, många av C3-reglagen har flyttats till en pekskärm i mittkonsolen, att skapa en mindre rörigt instrumentpanelen. Detta kan anges i ett urval av ytbehandlingar.

Det finns gott om förvaring för tingel-tangel och Citroen fordringar glovebox är den största i klassen också. Skickligt, den stora dörren fickorna är fodrade med ett lätt material för att göra saker lättare att se. Den boot är ungefär genomsnittet för denna typ av bil, med 300 liter bagage utrymme.

Utrustning

Även nybörjar Touch-modellen levereras med cruise control, DAB-radio, Bluetooth och USB-uttag. Steg upp för att Känna dig och du får aluminiumfälgar, klimatanläggning, elektriska fönsterhissar runt om, en bättre stereo-och infotainment-system med en sju-tums pekskärm. Du får också Apple CarPlay, som låter dig använda infotainment-systemet för att styra vissa funktioner på din iPhone. Känner också erbjuder valet av en svart, vit eller röd taket, plus handtag som matchar färgen på bilen.

94

På den övre delen av intervallet, Flair lägger tak-färgade spegel kepsar och foglight omger mindre versioner av “Airbump” plast karossdelar som bärs av C4 Kaktus, en läder gearknob och ratten, bakre sensorer parkering och en backkamera. Flair ingår även Citroen ConnectedCam, så att du kan spela in video medan du kör och ladda upp den till din dator eller sociala medier.

Motorer & driftskostnader

2017 Citroen C3 med valet av tre bensin-och två dieselmotorer. Av bensin, mest prisvärd är den 67bhp 1.2-liters, båda här och lite snabbare 81bhp 1.2-liters genomsnittliga 60.1 mpg samtidigt som man lägger ut 108-109g/km CO2 beroende på hjulstorlek.

I termer av prestanda, 69bhp modellen tar 14 sekunder för att gå från 0-62 mph, medan 81bhp modellen tar med 12,8 sekunder. Det finns också en turboladdad version av 1,2-liters bensin, med 109bhp. Detta är den snabbaste modellen i C3 rad, tävlar från 0-62 mph i 9.3 sekunder, men det är också den mest effektiva bensin, vd 61.4 mpg och 103g/km CO2. Det är dock bara finns i dyrare Känsla och Stil i trim.

94

De två dieslar är på 1,6 liter, som erbjuder 74 och 99bhp respektive. Även 99bhp version hanterar 76.3 mpg, medan Citroen hävdar 74bhp motorn kan återvända upp till 80.7 mpg. CO2-utsläppen är 92 och 95 g/km respektive. Den mer kraftfull diesel kommer att göra 0-62 mph i 10.6 sekunder, medan 74bhp modell blir det i för 13,7 sekunder.

2017 Citroen C3 prissättning och försäljning datum

Citroën C3 är tillgängliga nu, pris från £10,995 till £17,095.