Dunlop SP Winter Sport 4D

0
32

Winter tyres online test 2013 Dunlop

Uitspraak

Goed is voor de nederlandse winters, met een sterke natte prestaties en bevoegde in de sneeuw.

Dunlop heeft om zich te vestigen voor de zesde dit jaar, na een podiumplaats voor de 4D in 2012. Echter, het is zeer moeilijk te scheiden van de Goodyear, Michelin en Hankook – algemene resultaten op sneeuw en in de natte waren opvallend vergelijkbaar. De wintersport had een lichte voorsprong in de natte, met het winnen van de remproef en de runner-up van de behandeling volgen. Het ontbrak de winnende Continental scherpte, maar hing op en door de lange bochten onder de macht. Er was een kleine hoeveelheid achter de beweging, die gaf het een goed evenwicht en een veilig gevoel. Goede resultaten in aquaplaning back-up. Het was in de buurt van de top van de tabel in de droge, ook derde in de remmen en het tempo van de behandeling circuit. Deze goede prestaties werden onderbroken toen de Dunlop laten vallen achter de vierde geplaatst rivaal in het bevroren noorden. Remmen en tractie zag het op de bovenkant van de tafel, en in de cirkel kwam op de vijfde plaats. Maar zoals in onze algemene runner-up, worstelde met slush. Het was ook een stap achter de beste op de behandeling track, met een merkbaar minder grip op de verse sneeuw dan de Conti.

Test Resultaten
Sneeuw remmen 97% 3e
Sneeuw tractie 97.30% 4e
Sneeuw cirkel 98.50% 5e
Slushplaning 97.10% 6
Sneeuw behandeling 97.90% 7e
Rechte aquaplaning 95.50% =5e
Gebogen aquaplaning 96.90% 3e
Remweg op nat wegdek 100% 1e
Handling op nat wegdek 99.80% 2e
Droog remmen 96.30% 3e
Cabine geluid 99% 7e
Droog behandeling 99.50% =4e
Rolweerstand 89% 4e
Prijs £124 5e
Algemeen 98.60%