Fem nya Mazda-modeller av 2016

0
32

Mazda MX-5

Nya Mazda2 och MX-5 två av fem modeller som lanseras av Mazda under de kommande tre åren

Mazda sortimentet kommer att utökas med fem helt nya modeller att lanseras mellan nu och 2016.

Sett till Auto Express på Frankfurt Motor Show, Mazda Europa boss, Jeff Guyton, bekräftade att “nya bilar som kommer i mellan nu och 2016, och alla kommer att byggas med hjälp av mazdas lätt, effektiv Skyactiv principer.”

De nya modellerna back-up framgång för de tre Mazdas Skyactiv som redan har dykt upp. Guyton, säger mazdas försäljning på den Europeiska marknaden är en ökning med 20 procent jämfört med förra året tack vare nya Mazda CX-5 – företagets bästsäljare i Europa – och Mazda6. Dessa kommer att få sällskap av den nya Mazda3 lanserades på Frankfurt motor show som går till försäljning här i januari 2014.

Även om Guyton vägrade att dras om vad de nya modeller, nya Mazda2 supermini väntas nästa år, och kommer sannolikt att drivas med 1,3 och 1,5-liters Skyactiv-motorer.

Mazda har bekräftat sin tie-up med Alfa Romeo till co-utveckla nästa MX-5. Guyton säger “Båda bilarna kommer att använda en liknande plattform, men kommer att ha sina egna unika “top hat” [exteriör och interiör design] och framdrivningssystem, även om Mazda ska bygga vidare på både bilar på sin Hiroshima anläggningen.”

Bortsett från den nya supermini och MX-5, Mazda kunde ersätta både sin långsam-sälja Mazda5 människor bärare och avvecklade CX-7 SUV med en, sjusitsig crossover, medan en mindre crossover, för att konkurrera Nissan Juke et al, är också på Guyton ‘ s önskelista.

Han bekräftade också att Mazda motor var inte död. Han sade, “Skyactiv handlar om ideal förbränning. Rotary är fortfarande i skunkworks testfasen, men vi är i processen av att se hur Skyactiv principerna fungerar på denna typ av motor.”