GM Is het Verliezen van Alle Soorten Van Marktaandeel, En Het is Met Dat OK – De Waarheid Over Auto ‘ s

0
32

Flint Silverado assembly plant

“Heeft GM marktaandeel verloren? Ja.”
Alan Batey, President van GM North America,
Wall Street Journal, 6 Juli 2016

Van 17,7 procent in het eerste halfjaar van 2015, General Motors’ AMERIKAANSE markt aandeel tuimelde door meer dan een punt op 16,6 procent in de eerste helft van 2016.

Maar, GM North American president wijst er in een Wall Street Journal opiniestuk, de winstgevendheid is op de stijging.

TrueCar schat dat, als een percentage van de gemiddelde transactieprijs, GM ‘ s incentive besteden in juni 2016 daalde met een half procentpunt naar 10,9 procent jaar-op-jaar. Als voor de gemiddelde transactieprijs, TrueCar zegt GM ‘ s steeg 6,5 procent in juni 2016 $36,489. Dat is 9,4 procent hoger dan een Fiat-Chrysler-Auto juni 2016 ATP, die ook vereist meer prikkels te bereiken, afhankelijk van TrueCar. Ondertussen Batey schreef in Het Tijdschrift dat heeft GM “verminderd lage marge verkopen aan de dagelijkse verhuur bedrijven in de VS door 88,500 eenheden.”

Dit verklaart het huwelijk van twee tegenstrijdige onderwerpen: GM ‘ s daalde het volume in een groeiende markt en GM van de overeenkomstige toename van de winstgevendheid.

GM is geen terrein te verliezen aan de overkant van de raad van bestuur. Maar terwijl veel andere autofabrikanten maken voor personenauto ‘ s daalt met booming lichte vrachtwagen nummers, de verliezen in de hoeken van de GM-netwerk niet wordt gecompenseerd door winsten in andere sectoren.

DEARBORN
Neem het voorbeeld van Ford. Door de eerste helft van 2016, Ford en Lincoln ‘ s auto de omzet daalde met 9 procent, een verlies van meer dan 38.000 verkoop. De F-Serie line-up truck — op zijn eigen manier — goed voor een extra 38.000 bij verkoop bij Ford tot nu toe dit jaar.

Totaal Ford en Lincoln lichte vrachtwagen in een omzetstijging van meer dan 95.000 eenheden, of 11 procent. Als een resultaat, de totale omzet in de VS bij de Ford Motor Company zijn tot 4,4 procent en het marktaandeel van de onderneming groeide met 0,5 procent van 15,1 procent in 2015 de eerste helft van 15,6 procent dit jaar.

GM Renaissance Center

Naar BENEDEN
Bij General Motors, maar het totale volume is van 4,4 procent. GM ‘ s personenauto volume getrommeld 9 procent jaar-op-jaar in 2016 de eerste zes maanden, een daling van 44,470 de omzet dit jaar al.

De ontzettend trage start van de autofabrikant is de eenzame voortzetting van compacte auto (Cruze is de verkoop gedaald van 32 procent in 2016), Buick ‘s 12 procent verkoop van auto’ s te verlagen, ondanks het toevoegen van 4,071 Cascada verkoop, 13 procent Cadillac verkoop van auto ‘ s neerzetten, ondanks het toevoegen van 1,979 CT6 verkoop, en de scherpe dalingen van de Camaro, Corvette, en Sonic zijn schuld.

Bij Buick, de oude Enclave van de 14-procent daling betekent totale Buick crossover verkoop nog niet volwassen genoeg om dat tegen te gaan Buick auto afneemt. Bij Cadillac, dat de overgang van de SRX te XT5 is vertraagd Cadillac nieuwe auto verkopen. Bij Chevrolet en GMC pickup truck groeide de omzet met slechts 3,6 procent in de eerste helft van 2016 in een pick-up truck segment groeide twee keer zo snel.

Chevrolet vs. Ford rock drop

In reactie op juni advertenties in die GM ging na de Ford F-150 aluminium bed, juni verkoop van de Chevrolet Silverado en GMC Sierra gleed 5 procent als de Ford F-Serie verkoop sprong 29 procent, met inbegrip van, Ford zegt, een 40-procent jaar-op-jaar stijging in F-150 volume.

Suv ‘ s? De markt voor bedrijfswagens groeide met 10 procent in juni en 8 procent in de eerste zes maanden van 2016, nog tijdens dezelfde periodes GM ‘s Suv’ s en crossovers daalde 2 procent en 8 procent, respectievelijk.

TOT
Naast de achter-de-schermen-werk van de bean counters, er zijn echter aanzienlijke blaren in GM ‘ s de AMERIKAANSE verkoopcijfers.

Cadillac ‘ s enorm winstgevende Escalade is de omzet verder te laten groeien. Hoewel middelgrote auto is de verkoop gedaald van 7 procent dit jaar, de lancering van een nieuwe Chevrolet Malibu resulteerde in een 25-procent toenemen, en de Malibu ‘ s middelgrote marktaandeel is tot 10,8 procent, van 8,1 procent een jaar geleden. De verkoop van de nieuwe tweede generatie Chevrolet Spark mini auto sprong 53 procent over de laatste twee maanden, met juni is 6,559-eenheid resultaat staan als de Vonk van de hoogste maandelijkse totale ooit. Chevrolet verkocht 9,808 Volt in de eerste zes maanden van 2016, wezen op een lijn met de eerste-generatie Volt van de beste ooit van start in 2013.

GM market share chart

GM ‘ s middelgrote vrachtwagen tandem — Chevrolet Colorado en GMC Canyon — melding van een 21-procent van de eerste helft toenemen tot 68,589 de totale omzet, een druppel in de emmer vergeleken met de 380,118 full-size pickups verkocht door GM maar gelijk aan 32 procent van de midsize pick-up-segment.

GM ‘ s klassiek utility tweeling — Buick Encore en Chevrolet Trax — combineren tot een toonaangevende 26 procent segment van hun segment.

Maar we beter voorzichtig niet te bespreken marktaandeel te veel.

“In het verleden, GM was geobsedeerd met het marktaandeel; vandaag is ons team is geobsedeerd met klanten, merken en duurzame winst,” schrijft de GM ‘ s Batey.

Timothy Kaïn is de oprichter van GoodCarBadCar.netdie obsesses over de vrije en regelmatige publicatie van de AMERIKAANSE en Canadese auto verkoop cijfers. Volg op Twitter @goodcarbadcar en op Facebook.