Infiniti Q50 Hybrid saloon

0
29

granskad av Carbuyer

Fördelar

  • Imponerande interiör förfining
  • Smidig och kraftfull motor
  • Massor av standard utrustning

Nackdelar

  • Dyrt att köra
  • Hög start pris
  • Konstgjorda styrkänsla

“Infiniti Q50 Hybrid låter kanske vettigt, men en stor bensinmotor innebär det att prioriteringar prestanda över låga driftskostnader”

Infiniti Q50 Hybrid är ett trevligt inredda stor executive bil från Nissan lyx utlöpare varumärke. Med rivaler bland annat BMW 3-Serien och Mercedes C-Class, Citroen verkligen inte ryggat en kamp, men i Q50 Hybrid vi kan inte hjälpa men undrar om dess designers har förlagt den klass form guide.

Medan begreppet “hybrid” skriker företag-bil vänlig – en viktig egenskap i detta klass – Infiniti har en 3,5-liters V6-bensinmotor shoehorned under sin bonnet, som producerar 359bhp i kombination med en elmotor. Det är snabbt, då, men också för returnerar knappt mer än 40mpg och avger 144g/km CO2 med bakhjulsdrift och 159 g/km om fyra-wheel drive är monterad.

Nytta-i-Form (BiK) siffror från 30 till 33% är inte sannolikt att vädja till business användare, vilket gör den Q50 mycket mer kostsam än Lexus is (18% BiK) eller BMW 330e iPerformance och Mercedes C350e plug-in-hybrider, som båda har BiK på 9% och bränsleförbrukningen med mer än 130mpg.

Mjuk makt leverans och nästan ljudlös köra runt i stan går en viss väg för att lösa in Q50 Hybrid, som gör sitt anständig hantering, med fjädring kunna ge skarpa reaktioner och suga upp de flesta gupp. Udda känsla “steer-by-wire” – system och bromsar låt sida ner om, BMW och Mercedes är både sannolikt att överklaga mer angelägna om drivrutiner.

Brusreducerade teknik hjälper till att hålla Infiniti inre lugn och det är en bekväm plats att spendera tid, tillräckligt med utrymme även med fyra vuxna ombord. Tekniken består av två bildskärmar (en ovanför den andra) i instrumentpanelen och en mängd av aktiva säkerhetsfunktioner.

Omvandlingen till hybrid har sett Q50 boot krympa till 400 liter, 50 liter och ner på Lexus, men att slå BMW-330e med 30 liter. Tillgången är begränsad av baklucka, så passande i skrymmande föremål som inte kommer att vara lika lätt som i en kombi eller egendom.

Med Infiniti försäljning fortfarande en bråkdel av dem branschens jättar som BMW hantera, tillförlitlighet informationen är svårt att komma med, men moderbolaget Nissan var placering 20 av 27 varumärken i vår 2017 Driver Power ägare enkät. Säkerhet är lättare att kontrollera, tack vare en fem-stjärniga betyg från oberoende crash-test kroppen Euro NCAP.

MPG, löpande kostnader och CO2

3
/ 5

Trots att det är en hybrid, Q50 är mer intresserad av att gå snabbt än att skära räkningar

Infiniti Q50 Hybrid kan gå tillbaka upp till 45,6 mpg, men detta faller till 41,5 mpg om du väljer fyra-wheel-drive-version. Att göra det har en liknande effekt på CO2-utsläppen, vilket ökar från 144 till 159 g/km, en förändring som inte kommer att påverka den privata kunder alltför hårt, men ökar BiK band från 27% till 30%, till förfång för bolaget-bilförare.

Om du vill ha ett billigt-att-köra verkställande hybrid, Lexus ÄR kan hantera upp till 65,7 mpg och avger så lite som 97g/km CO2 för en 18% BiK band, men det är också mycket långsammare än den kraftfulla Infiniti. Andra tillverkare i klassen har beslutat om plug-in hybrid rutt, med artister av BMW-330e iPerformance och Mercedes C350e försetts med större batterier och elektriska motorer för att uppnå spritely prestanda och imponerande ekonomi siffror.

Efter första årets CO2-baserad vägskatt (i allmänhet ingår i de on-the-road pris), alla Infiniti Q50 Hybrider kostar £130 per år i skatt. Men med ett pris (inklusive optioner) av mer än 40 000 pund, de är också ansvariga för en extra avgift på £310 per år i två år till sex, vilket den årliga räkningen till £450 under denna period.

Den Q50 är försedd med en tre-år/över 60.000 mil garanti som är samma som Lexus erbjuder med den ÄR, men inte riktigt lika generös som BMW eller Mercedes höljet, som har obegränsad körsträcka för de första tre åren.

Motorer, bil & prestanda

2.7
/ 5

Det är snabbt och smidigt, men konstgjorda styrning och broms känner tar bort en del förtroende

Du kan förvänta dig Q50 Hybrid att komma med den minsta motorn i utbudet, men det är faktiskt en 3,5-liters bensin-V6 under huven, vilket gör Hybrid joint snabbaste Q50 version i utbud, snabbare från 0-62 mph på 5.1 sekunder.

Den 302bhp bensinmotor och 67bhp elektriska motorn samverkar för att producera en kombination 359bhp, vilket ger en stark våg av acceleration. Till skillnad från vissa hybrider, det är också möjligt att köra med bara elektrisk kraft i tunga trafiken i städerna, med bensinmotor skära i smidigt när det behövs.

Till skillnad från med en CVT-växellåda automatisk växellåda, Infiniti har en konventionell sju-växlad automatisk växellåda, som växlar smidigt och ger Q50 en något sportigare känsla. Detsamma kan inte sägas för Direkt Adaptiv Styrning – världens första helt “steer-by-wire” – system som är sagt till att ge viktiga fördelar, men det känns onaturligt och vaga. Med den dubbla uppgiften att ge stoppa makt och mata energi till batterierna, broms-pedalen har också en något svampig känsla.

Fjädringen är fast nog att passa Q50 Hybrid ‘ s sporting känslor, med liten kropp lean i hörn och imponerande grepp från sport däck. Det är svårt att avgöra skillnaden mellan den bakre-wheel-drive och fyra-wheel-drive-modeller på vägen, så vi skulle bara rekommendera det senare om du bor i ett avlägset område med täta dåligt väder.

Inredning & komfort

4.3
/ 5

Förädling är en av Infiniti Q50 viktigaste styrkor och det är ganska bekvämt också

Hybrid är den bästa Q50 i området för inre förfining, med ingen av slamret av dieselmotorn, nära-tystgående vid låga hastigheter och en smidig hum under acceleration. Inte bara är stugan väl isolerad, men Infiniti använder också en smart brusreducerande system för att minska oönskade ljud.

Medan fjädringen är inte mjuk eller wallowy, de flesta gupp behandlas innan de skaka inredning och en fördel med den steer-by-wire-systemet är reducerat ‘kast’ genom ratten om du kör på ett gupp.

Instrumentbrädan ser avancerade tack vare sina två centrala skärmar staplade ovan på varandra och de blå-kantad mätare och information visas i den centrala

Nackdelar

ole, men en del material och strömbrytare ser också en besvikelse billiga. De två skärmarna fungerar på ett nytt sätt, med sju-tums lägre pekskärm som används för att kontrollera att fordonet fungerar medan den övre åtta-tums skärm visar sat nav och underhållning.

Finns endast i premium-paket, Sport klädsel kommer med 19-tums legering hjul, LED-strålkastare, keyless entry, klimatkontroll, Bluetooth, elhissar fram och bak parkering sensorer, en backkamera och farthållare. Uppgradera till Sport Tech kostar runt £5,000 och ger en BOSE 16-högtalare stereo, en 360-graders parkering kamera, sat nav, aktiv farthållare, adaptiva strålkastare och en svit av avancerade säkerhetsteknik.

Praktiska & starta utrymme

3.5
/ 5

Hybrid teknik minskar starta utrymme, men interiören är bekväm

Verkställande bilar behöver för att vara bekväma och välutrustade att imponera alla kunder kanske du behöver transportera, samtidigt som det också att dubbla upp som familjens bilar. Den Q50 är tillräckligt stor för att sätet vuxna i baksätet utan blåslagna knän, men baklucka är inte så praktiskt som en halvkombi och boot själv kan bara svälja 400 liter. Detta är 100 liter mindre än den icke-Hybrid-Q50 och 50 liter ner på Lexus is.

Tillförlitlighet och säkerhet

3.7
/ 5

Säkerhet garanteras med hjälp av en bra crash-test prestanda, men driftsäkerheten är något okänt

Infiniti har fortfarande en liten närvaro i STORBRITANNIEN, med knappt 2 900 usd försäljning 2016 jämfört med 14,000 för Lexus och omkring 180 000 vardera för populära Audi och BMW märken. Detta innebär att det är lite tillförlitlighet information att gå på, men flera tillverkare påminner har utfärdats för modeller som är byggda före år 2015. Infiniti inte visas i vår 2017 Driver Power ägare enkät, men moderbolaget Nissan var placering 20 av 27 tillverkare, med 15,8% av kunder att rapportera ett fel inom det första året av ägande.

Säkerheten är mycket mindre av en gråzon, eftersom den Q50 belönades med hela fem-stjärniga säkerhet värdering av crash-test experter Euro NCAP under 2013. Detta ingår individuella resultat på 86% och 85% för vuxna och barn åkande skydd respektive och en imponerande 81% Säkerhet Hjälpa kategori ingår säkerhets-kit.

Priset, värde för pengarna & val

3
/ 5

Infiniti Q50 Hybrid är förvisso dyrt, men om det inte kommer med massor av kit

Kostar mer än 40 000 pund, Infiniti Q50 Hybrid är verkligen inte billigt, med en prislapp på runt £10 000 fler än de långsammare Lexus is 300h. Kanske mer överraskande, Infiniti också kostar mer än BMW 3-Serie 330e iPerformance och Mercedes C-Klass C350e (efter plug-in bilen bidraget dras av) som är plug-in-hybrider med stora batterier, vilket gör dem

Nackdelar

iderably billigare att köra, men med liknande prestanda.

Åtminstone bör du inte behöver spendera mycket på extramaterial, eftersom Infiniti kommer med de flesta kit monterat som standard, särskilt i Sport Teknisk specifikation. Det är en Design Pack föra trä interiör, uppgraderade läder, en svart roofliner och mörkt krom-finish för ratten, gearlever och inredning dörrhantag för £1,500, samtidigt som att lägga till en taklucka kostar £880.

Vad tycker du om DIN bil? Berätta Auto Express i deras Chaufför Makt Undersökning