Infiniti Q50 Hybride sedan

0
26

beoordeeld door Carbuyer

Voors

  • Indrukwekkend interieur verfijning
  • Soepele en krachtige motor
  • Veel van de standaarduitrusting

Nadelen

  • Duur aan het worden
  • Hoge prijs
  • Kunstmatige besturing voelt

“De Infiniti Q50 Hybride klinkt misschien logisch, maar een grote benzinemotor betekent dat de prioriteiten van de prestaties over de lage operationele kosten”

De Infiniti Q50 Hybride is een netjes ingerichte grote uitvoerende auto van Nissan luxe uitloper van het merk. Met rivalen zoals de BMW 3 Serie en Mercedes C-Klasse, Infiniti heeft zeker niet teruggeschrokken weg van een gevecht, maar in de Q50 Hybride we kunnen het niet helpen, maar vraag me af of de ontwerpers zoek de klas vorm gids.

Terwijl de term ‘hybride’ schreeuwt bedrijf-vriendelijke auto – een essentieel kenmerk in deze klasse – de Infiniti heeft een 3,5-liter V6-benzinemotor te klein voor twee personen onder de motorkap, het produceren van 359bhp in combinatie met een elektromotor. Het is snel, maar geeft ook nauwelijks meer dan 40mpg en zendt 144g/km CO2 met achterwielaandrijving en 159g/km als vier-wiel aandrijving is gemonteerd.

Voordeel in Natura (BiK) cijfers van 30 naar 33% waarschijnlijk niet om een beroep op zakelijke gebruikers, waardoor de Q50 veel duurder dan de Lexus IS (18% BiK) of BMW 330e iPerformance en Mercedes C350e plug-in hybrides, die beide beschikken over BiK van 9% en het brandstofverbruik van meer dan 130mpg.

Een soepele vermogensafgifte en een fluisterstille rijden in de stad gaan enkele manier te verlossen van de Q50 Hybride, net als zijn fatsoenlijke behandeling, met schorsing kunnen geven heldere antwoorden en genieten van de meeste hobbels. De odd-gevoel ‘steer-by-wire’ systeem en remmen laat de kant naar beneden; de BMW en Mercedes zijn beide waarschijnlijk beroep meer op scherp stuurprogramma ‘ s.

Ruisonderdrukkende technologie zorgt ervoor dat de Infiniti is het interieur van de serene en het is een comfortabele plek om tijd te besteden, met genoeg ruimte, zelfs met vier volwassenen aan boord. Technologie bevat twee schermen (één boven de andere) in het dashboard en een scala van actieve veiligheidssystemen.

De transformatie naar een hybride heeft gezien de Q50 de boot krimpen tot 400 liter 50 liter omlaag op de Lexus, maar het verslaan van de BMW 330e door 30 liter. De toegang is beperkt door de kofferdeksel, dus passend in volumineuze voorwerpen zal niet zo gemakkelijk als in een hatchback of landgoed.

Met Infiniti verkoop nog steeds een fractie van die industrie giganten als BMW beheren, de betrouwbaarheid van de informatie is moeilijk te vinden, maar het moederbedrijf Nissan eindigde op de 20e van de 27 merken in onze 2017 Bestuurder de Macht van de eigenaar tevredenheidsonderzoek. Veiligheid is makkelijker te controleren, dankzij een vijf-sterren rating van onafhankelijke crash-test lichaam Euro NCAP.

MPG, lopende kosten en CO2 uitstoot

3
/ 5

Ondanks het feit dat een hybride, de Q50 is meer geïnteresseerd in het snel te gaan dan het snijden van facturen

De Infiniti Q50 Hybride kan terug tot 45.6 mpg, maar dit valt tot 41,5 mpg als u kiest voor de four-wheel-drive versie. Dit heeft een vergelijkbaar effect op de CO2-uitstoot, verhoging van 144 naar 159g/km, een verandering die niet van invloed is op eigen klanten te zwaar, maar verhoogt de BiK band van 27% naar 30%, de vervolging van bedrijf-auto ‘ s.

Als u wilt een goedkope-to-run executive hybride, de Lexus IS, kan het beheer tot 65,7 mpg en uitstoor 97g/km CO2 voor een 18% BiK band, maar het is ook veel langzamer dan de krachtige Infiniti. Andere fabrikanten in de klas hebben besloten op de plug-in hybride route, met de wil van de BMW 330e iPerformance en Mercedes C350e uitgerust met grotere accu ‘ s en elektromotoren te bereiken spritely prestaties en indrukwekkende economie.

Na het eerste jaar van de CO2-gebaseerd wegenbelasting (in het algemeen opgenomen in de op-de-weg-prijs), alle Infiniti Q50 Hybriden kost € 130 per jaar aan belasting. Maar met een catalogusprijs (inclusief opties) van meer dan 40.000 pond, ze zijn ook verantwoordelijk voor een extra toeslag van € 310 per jaar in de jaren twee tot zes, het brengen van de jaarlijkse rekening van £450 tijdens die periode.

De Q50 wordt geleverd met een drie-jaar/de 60.000 km garantie dat is het zelfde als Lexus biedt met de IS, maar niet zo royaal als BMW of Mercedes te dekken, die heeft een onbeperkt aantal kilometers voor de eerste drie jaar.

Motoren, rijden & prestaties

2.7
/ 5

Het is snel en soepel, maar kunstmatige stuurinrichting en remmen voel je iets van het vertrouwen

Je zou verwachten dat de Q50 Hybride te komen met de kleinste motor in het assortiment, maar er is eigenlijk een 3,5-liter benzine-V6 onder de motorkap, waardoor de Hybride de joint-snelste Q50 versie in de reeks, het versnellen van 0-62 mph in 5.1 seconden.

De 302bhp benzinemotor en 67bhp elektrische motor bundelen de krachten om een gecombineerde 359bhp, het verstrekken van een sterke toename van de versnelling. In tegenstelling tot sommige hybriden, het is ook mogelijk om te rijden met alleen een elektrische stroom in het zware stadsverkeer, met de benzinemotor snijden in soepel als dat nodig is.

In tegenstelling tot de met de CVT-automaat, de Infiniti heeft een conventionele zeven-traps automatische transmissie, die schakelt soepel en geeft de Q50 een iets sportiever gevoel. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor de Direct Adaptive Steering – ‘ s werelds eerste volledig ‘steer-by-wire’ – systeem dat bieden belangrijke voordelen, maar voelt onnatuurlijk en vaag. Met de dubbele taak van het leveren van stopkracht en voeden energie terug naar de accu ‘ s, het rempedaal heeft ook een enigszins sponsachtig gevoel.

De vering is stevig genoeg om aan de Q50 Hybride sportieve gevoeligheden, met kleine lichaam lean in de hoeken en indrukwekkende greep uit de sport-banden. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen de rear-wheel-drive en four-wheel-drive modellen op de weg, dus we hadden alleen de laatste als je woont in een afgelegen gebied met frequente slecht weer.

Interieur & comfort

4.3
/ 5

Verfijning is één van de Infiniti Q50 de belangrijkste sterke punten en het is vrij comfortabel, te

De Hybride is de beste Q50 in het bereik voor het interieur verfijning, met geen van de gekletter van de dieselmotor, fluisterstille actief op lage snelheden en een gladde hum onder acceleratie. Niet alleen is het huisje goed geïsoleerd zijn, maar Infiniti maakt ook gebruik van een slimme noise-cancelling systeem om ongewenste geluiden.

Tijdens de schorsing is niet soft of wallowy, de meeste hobbels worden aangepakt voordat zij schudden het interieur en een voordeel van de steer-by-wire systeem is verminderd ‘terugslag’ via het stuurwiel als je een hobbel.

Het dashboard ziet er geavanceerde dankzij de twee centrale schermen gestapeld boven elkaar en de blauw omrande meters en weergave-informatie in de centrale

Nadelen

ole, maar sommige materialen en schakelaars kijk ook teleurstellend goedkoop. De dubbele schermen werken op een nieuwe manier, met de zeven-inch onderste touchscreen gebruikt voor het besturen van het voertuig functies terwijl de bovenste acht-inch scherm toont sat nav en entertainment.

Alleen beschikbaar in de premium-pakket, Sport-trim is uitgerust met 19-inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen, keyless entry, climate control, Bluetooth, voor-en parkeersensoren achter, een achteruitrijcamera en cruise control. Upgraden naar Sport Tech kosten ongeveer € 5.000 en brengt een BOSE-16-luidspreker stereo-installatie, een 360-graden parkeergelegenheid camera, navigatiesysteem, active cruise control, adaptieve koplampen en een suite van geavanceerde veiligheidstechnologie.

Praktisch & boot ruimte

3.5
/ 5

Hybride technologie vermindert boot ruimte, maar het interieur is comfortabel

Executive auto ‘s nodig hebt om comfortabel en goed ingericht indruk maken op alle cliënten die u kan nodig zijn om vervoer, terwijl ook een verdubbeling als familie auto’ s. De Q50 is groot genoeg om de stoel van volwassenen op de achterbank zonder gekneusde knieën, maar het kofferdeksel is niet zo praktisch is als een hatchback en de boot zelf kan alleen maar slikken 400 liter. Dit is 100 liter minder dan de niet-Hybride Q50 en 50 liter omlaag op de Lexus IS.

Betrouwbaarheid & veiligheid

3.7
/ 5

De veiligheid wordt verzekerd door een goede crash-testen van de prestaties, maar betrouwbaarheid is enigszins onbekend

Infiniti heeft nog steeds een kleine aanwezigheid in het verenigd koninkrijk, met net onder 2,900 omzet in 2016 vergeleken met 14.000 voor Lexus en ongeveer 180.000 elk voor de populaire Audi en BMW merken. Dit betekent dat er weinig betrouwbaarheid informatie om te gaan, maar enkele fabrikant herinnert zich zijn uitgegeven voor modellen die zijn gebouwd vóór 2015. Infiniti verschijnen niet in onze 2017 Bestuurder de Macht van de eigenaar tevredenheidsonderzoek, maar moedermaatschappij Nissan eindigde op de 20e van de 27 fabrikanten, met 15.8% van de klanten het melden van een fout binnen het eerste jaar van eigenaar.

Veiligheid is veel minder van een grijs gebied, omdat de Q50 werd bekroond met de volle vijf sterren voor veiligheid score door crash-test experts van Euro NCAP in 2013. Deze afzonderlijke scores van 86% en 85% voor volwassenen en kinderen bescherming van de inzittenden van respectievelijk en een indrukwekkende 81% van de Veiligheid Helpen categorie opgenomen safety kit.

Prijs, waar voor je geld & opties

3
/ 5

De Infiniti Q50 Hybride is zeker duur, maar het komt met veel kit

Kost meer dan 40.000 pond, de Infiniti Q50 Hybride is zeker niet goedkoop, met een prijskaartje van rond de £10.000 meer dan de langzamere Lexus IS 300h. Misschien meer verrassend, de Infiniti ook meer kosten dan de BMW 3-Serie 330e iPerformance en Mercedes C-Klasse C350e (na de plug-in auto-subsidie wordt in mindering gebracht) die geschikt zijn voor plug-in hybrides met een grote accu, waardoor ze

Nadelen

iderably goedkoper te draaien, maar met een vergelijkbaar niveau van prestaties.

Op zijn minst moet je het niet nodig om veel extra ‘ s op, omdat de Infiniti komt met de meeste kit standaard, vooral in de Sport Technische specificatie. Er is een Design Pack brengen van houten interieur, een upgrade van leder, een zwarte roofliner en donker chroom bekleding voor het stuurwiel, de gearlever en interieur doorhandles voor 1.500 euro, terwijl het toevoegen van een zonnedak kosten £880.

Wat vind je van je auto? Vertel Auto Express in hun Bestuurder de Macht Enquête