Kia Soul: Gebruikt buyer ‘ s guide

0
27

Kia Soul front static

De Kia Soul is een slimme, kleine luik met een perfecte mix van stijl en betrouwbaarheid

Kia is een van de UK ‘ s snelst groeiende automerken in de afgelopen jaren, dankzij de enorme stappen gemaakt in kwaliteit en design.

Modellen zoals de Ziel hebben opgeheven, het bedrijf boven de massa ‘ s in termen van stijl; deze slimme kleine luik combineert uitstekende betrouwbaarheid met echte panache.

• Kia Soul nieuws en reviews

Als u op zoek bent naar een auto die gemakkelijk een kijkje nemen; alle Zielen hebben momenteel enkele garantie links. De eerste kwam met vijf jaar te dekken, en van januari 2010 werd dit verhoogd naar zeven jaar. Niet dat je het nodig hebt…

Geschiedenis

De Ziel raken VERZENDING dealers in het voorjaar van 2009 met een keuze uit een 1.6-liter benzine-of dieselmotor, beide uitgerust met een vijf-versnellingsbak is standaard. De CRDi had een vier-speed automatische optie. De kopers konden kiezen tussen vier uitrustingsniveaus – 1, 2, Samba en Shaker – plus was er een lancering speciale editie genaamd de Brander. Een facelift in oktober 2011 bracht schoner, krachtigere motoren en een zes-versnellingsbak, samen met een hogere kwaliteit interieur en meer standaard kit. LED-dagrijverlichting en een vernieuwde neus werden toegevoegd op hetzelfde moment – maar, zoals voorheen, alle Zielen waren front-wheel drive.

Alternatieven

Als u op zoek bent naar een praktische en uniek ingerichte familie-luik, de korte duur en controversiële Nissan Cube zou kunnen passen. Echter, er is een element van de stijl over een stof met deze boxy model. Meer mainstream is, is de Citroen C3 Picasso – een uitstekende, praktische auto voor het gezin met briljante motoren en een holle boot. De Skoda Yeti heeft overgoten onze Chauffeur Power tevredenheidsonderzoek voor de afgelopen twee jaar (en kwam op de tweede plaats in 2011). Het is heerlijk om te leven met, nog duurder dan de Ziel. De Roomster stablemate biedt veel van de Yeti ‘ s talenten tegen lagere prijzen.

Lopende kosten

Model Verzekering Brandstof CO2 Jaarlijks
Groep economie uitstoot wegenbelasting
1.6 1 14 43mpg 153g/km £175
1.6 Storm 15 43mpg 153g/km £175
1.6 GDi Quantum 15 44mpg 149g/km £140
1.6 CRDi 2 17 54mpg 137g/km £125
1.6 CRDi auto 14-19 47mpg 155 g/km £175
1.6 CRDi Hunter 17 57mpg 129g/km £105
1.6 CRDi-Brander 18 54mpg 137g/km £125

Alle Zielen moeten worden onderhouden om de 12 maanden; voor benzine auto ‘ s is er een 10.000-mijlszone, terwijl de diesels stretch dit 12.500 km. De stok met een hoofd dealer en u betaalt vanaf € 150-£300 en service van een benzine-Ziel – hoewel de zesde check-up kost € 500 (als de koelvloeistof wordt bijgevuld als onderdeel van), terwijl de achtste is ongeveer € 375. Diesels zijn in het algemeen goedkoper te onderhouden, met diensten gekoppeld aan £165-£290, de laatste voor de zesde. Als beide motoren zijn ketting aangedreven, geen nieuwe cambelts ooit nodig is voor de Ziel, terwijl de remvloeistof moet worden vervangen om de twee jaar; verwacht te betalen £45.

Pagina ‘ s

  • 1
  • 2