Maserati GranTurismo 2018 ansiktslyftning recension

0
37

Maserati GranTurismo - front

Små förändringar behålla Maserati GranTurismo s old-school charm och fantastisk motor

Dom

4

En lätt ansiktslyftning för att hålla Maserati GranTurismo och dess öppna toppad bror till helt nya modellen kommer i ett par års tid. Att föra entertainment system upp till nuvarande standarder, är den mest betydande flytta. Hjärtat och själen av bilar är Ferrari-byggd motor som kommer att gå med ankomsten av den nya bilen. Det kommer att vara en sorglig dag eftersom det är det som gör denna Maserati verkligen speciell.

Enligt en av Maserati framtida produktplaner, som vi fick höra om minst fem år sedan, dessa Maserati GranTurismo och GranCabrios att vi kör båda skulle alla nya bilar från däck upp. Men det är de inte, de är milda ansiktslyft. Detta är dock ingen dålig sak.

Till att börja med under huven är det samma med 4,7-liters V8-försedda bilen som har varit i produktion sedan 2007. Det är naturligt aspirerade och gammaldags i helt rätt slags sätt. Motorn är byggd av Ferrari och är baserad på den motor som används i 360 Modena, som i sin tur var en utveckling av F355-motor. Att kol datum kraftverk tillbaka till 1994. De senaste GranTurismo s (och Cabrio) 4,2-liter motor har tappats helt enkelt eftersom knappast någon köpte det.

• Bästa sportbilar att köpa nu

Ansiktslyftning inkluderar den vanliga ekonomiskt lönsamt styling tweaks som har gjort att de flesta bilar mitten av livet oavsett om de är city runabouts eller en exotisk italiensk grand tourer. Grillen är djupare och är baserad på en monterad Alfieri konceptbil. Det finns två versioner av både coupé och cabriolet: den vanliga Sport-och MC, som står för Maserati Corse. Du kan skilja dem åt eftersom galler har olika trim och motorhuven på de senare är i kolfiber och har en aning av ventilation och luft skopor. Strålkastarna har nya armaturer inne men är annars knappt förändrats. Resultatet är en bil som ser lite olika på båda ändarna men fortfarande har närvaro och är otvetydigt en Maserati.

Maserati GranTurismo - rear

Inne i bilarna få ett nytt infotainment system som presenteras på en 8.4 i touchscreen. Apple Carplay och Android Auto har stöds. Värme och kyla styrs via en panel på undersidan med lätt att använda gamla hederliga knappar. Det finns ett brett utbud av material finns både i stoppning och klädsel; från kolfiber, till valnöt fanér. Som det gjorde innan, stugan känns speciellt.

Som gör hela bilen faktiskt. Motorn är underbar, en av de få icke-turboladdade motorer vänster och är en återgång till de dagar då även en stor förskjutning motorn fick vara revved att extrahera dess fulla prestanda. En sex-hastighet vridmoment converter växellåda i en värld där 8 och 9 nyckeltal är normen, låter som om det hör med överväxel och pre-väljare växellådor men det fungerar tillräckligt bra. Kickdown är oftast tillräckligt för att sätta motorn tillbaka i sin effektklass kommer ut i ett hörn, men du kan använda den som alltid är aktiv paddlar om du känner för det.

Det är en stor bil och väger på en rejäl 1,883 kg. Resan kan vara mindre nervösa även om inställningen normal – Sport gör inte det hela mycket sämre – men det är inte värre än de flesta konkurrenter. Även om Maserati säger det har inte förändrat styrningen av hydrauliska power assisted set-up verkar ha mer känsla och bättre vägt än tidigare bilar”.

När Maserati har äntligen lansera en helt ny generation av GranTurismo och GranCabrio de kommer nästan säkert att bli drivs av en turboladdad motor. De kommer att bli renare och (på papper) mer bränslesnåla men de kommer säkert att förlora en hel del av den karaktären att den här bilen kvar. Varken öppna eller stängda bilar känns förlegad bredvid sina konkurrenter, bara annorlunda. Annorlunda på ett mycket tilltalande sätt.

Maserati GranTurismo - interior

Maserati har sålt 37.000 GranTurismos och GranCabrios sedan 2007 som av företaget är standard är en stor siffra, men det gör ändå att du inte ser en i varje gathörn. Utmaningen Modenese företaget har är att göra den nya bilen som är full av ande och karaktär som denna.

Viktiga specifikationer

  • Modell: Maserati GranTurismo MC
  • Pris: £108,780
  • Motor: 4.7 liter 8cyl bensin
  • Effekt/vridmoment: 460bhp/520Nm
  • Transmission: sexväxlad automatisk, bakre-wheel drive
  • 0-62 mph/toppfart: 4.7 s/186mph
  • Ekonomi/CO2: 19.75 mpg/331g/km
  • Till försäljning : Nu