Maserati GranTurismo 2018 facelift review

0
31

Maserati GranTurismo - front

Bescheiden wijzigingen behouden van de Maserati GranTurismo s van de oude school, charme en fantastische motor

Uitspraak

4

Een lichte facelift te houden de Maserati GranTurismo en de open bovenkant broer te gaan tot het volledig nieuwe model komt in een coupe van het jaar. Het brengen van de entertainment-systeem aan de huidige normen is de meest belangrijke stap. Het hart en de ziel van de auto ‘ s is de Ferrari-motor gebouwd die zal gaan met de komst van de nieuwe auto. Dat zal een trieste dag, want wat maakt deze Maserati echt bijzonder.

Volgens een van Maserati ‘s toekomstige plannen, die we te horen kregen over ten minste vijf jaar geleden, deze Maserati GranTurismo en GranCabrios dat rijden we zouden alle nieuwe auto’ s van de band. Maar ze zijn het niet, ze zijn mild facelifts. Dit, echter, is geen slechte zaak.

Voor de starters onder de motorkap is er dezelfde 4.7-liter V8 gemonteerd op de auto die al in productie sinds 2007. Het is natuurlijk aangezogen en ouderwets in absoluut de juiste manier. De motor is gebouwd door Ferrari en is gebaseerd op de motor in de 360 Modena, die op zijn beurt was een ontwikkeling van de F355 motor. Dat carbon data van de motor terug naar 1994. De laatste GranTurismo s (en Cabrio ‘ s) 4.2-liter motor is gevallen simpelweg omdat bijna niemand kocht het.

• De beste sportauto ‘ s te kopen nu

De facelift omvat de gebruikelijke economisch levensvatbare styling aanpassingen die zijn gedaan om de meeste auto ‘ s mid-life of ze nu van de stad runabouts of een exotische italiaanse grand tourer. De grille is dieper en is gebaseerd op de één gemonteerd op de Alfieri concept car. Er zijn twee versies van zowel de coupe en cabriolet: de standaard van Sport-en de MC, die staat voor Maserati Corse. U kunt vertellen dat ze uit elkaar omdat de roosters hebben verschillende trim en de motorkap op de laatste is van koolstofvezel en voorzien van een oppervlakkige kennis van de openingen en lucht scheppen. De koplampen hebben een nieuwe lamp units binnen, maar zijn anders nauwelijks veranderd. Het resultaat is een auto die ziet er iets anders aan de beide uiteinden, maar heeft nog steeds de aanwezigheid en het is onmiskenbaar een Maserati.

Maserati GranTurismo - rear

Binnen, de auto ‘ s krijgen een nieuwe infotainment-systeem dat is gepresenteerd op een 8.4 touchscreen. Apple Carplay en Android-Auto worden ondersteund. Verwarming en koeling worden geregeld via een paneel onder met eenvoudig te gebruiken ouderwetse knoppen. Er is een ruime keuze aan materialen beschikbaar, zowel in stoffering en bekleding; van koolstof tot walnoot fineer. Als dat het geval was voordat de cabine zich bijzonder voelt.

Net als de hele auto in feite. De motor is heerlijk, een van de weinige non-turbo motoren links en is een terugkeer naar de dagen dat zelfs een grote verplaatsing van de motor moest worden opgevoerd voor het uitpakken van de volledige prestaties. Een zes-snelheid koppelomvormer versnellingsbak in een wereld waarin 8 en 9 ratio ‘ s zijn de norm, klinkt alsof het behoort met overdrive en pre-selector tandwielkasten maar het werkt goed genoeg. Kickdown is meestal genoeg om de motor terug in de powerband komt uit een corner, maar u kunt gebruik maken van de altijd actieve peddels als je zin hebt.

Het is een grote auto en weegt een flinke 1,883 kg. De rit zou van minder zenuwachtig, zelfs op de normale instelling – Sport maakt het niet veel slechter, maar het is niet slechter dan de meeste concurrenten. Hoewel Maserati zegt dat het niet is veranderd is de besturing van de hydraulische power assisted set-up verschijnt om meer te voelen en beter worden gewogen dan de vorige auto’s.

Wanneer Maserati is uiteindelijk met de lancering van een volledig nieuwe generatie van de GranTurismo en GranCabrio ze zal bijna zeker worden aangedreven door een turbomotor. Ze worden schoner en (op papier) meer brandstof-efficiënte, maar ze zal zeker verliezen veel van het teken dat deze auto behoudt. Noch de open of gesloten auto ‘ s voelen verouderde naast hun rivalen, gewoon anders. Verschillende in een zeer aansprekende manier.

Maserati GranTurismo - interior

Maserati heeft verkocht 37,000 GranTurismos en GranCabrios sinds 2007 die door de vennootschap standaard is een groot aantal, maar het nog steeds betekent, dat zie je niet op elke hoek van de straat. De uitdaging de Modenese bedrijf heeft te maken van de nieuwe auto zo vol van geest en karakter.

Belangrijke specificaties

  • Model: Maserati GranTurismo MC
  • Prijs: £108,780
  • Motor: 4.7-liter benzine 8cyl
  • Vermogen/koppel: 460bhp/520Nm
  • Transmissie: Zes-traps automaat, rear-wheel drive
  • 0-62 mph/Top snelheid: 4.7 s/186mph
  • Economie/CO2: 19.75 mpg/331g/km
  • Te koop : Nu