Mazda Partners Met Isuzu voor Pickups, Sloten Ford, Blijft om te Voorkomen dat Noord-Amerika – De Waarheid Over Auto ‘ s

0
29

Isuzu D-Max

Mazda is het sluiten van de deur op zijn relatie met Ford en kiest u voor een partner met Isuzu voor de volgende generatie pick-up trucks.

De autofabrikant kondigde een nieuwe overeenkomst vandaag zal zien Isuzu bouwen de volgende pick-up model, op weg naar overal, maar Noord-Amerika. De twee bedrijven eerder samengewerkt op een pick-up die uitsluitend voor de Japanse markt.

De afgelopen tien jaar, Mazda ‘ s middelgrote “wereld” pick-up is een badge-engineering versie van de Ford Ranger — de BT-50. Isuzu ‘ s middelgrote D-Max pick-up (nu ook in zijn tweede generatie) is vergelijkbaar in grootte en kracht.

De nieuwe overeenkomst staat “Isuzu en verbeteren van de product concurrentievermogen en Mazda op het versterken van haar product line-up en onderhouden van het eigen merk dekking van de markt,” Mazda vermeld in een release.

Isuzu D-Max voor het eerst verscheen in 2002 en deelt zijn platform met General Motors’ midsize pick-ups. De tweede generatie van de boog in 2012, aangedreven door drie vier-cilinder dieselmotoren van 1.9, 2.5 en 3.0 liter.

Mazda ging niet in op de details van wanneer de nieuwe pick-up zal verschijnen, of hoe vergelijkbaar zou zijn om Isuzu ‘ s aanbod. Het is waarschijnlijk dat de Mazda wil wachten tot de volgende generatie van de D-Max wordt weergegeven, hoewel geen concrete release datum gegeven voor het model.

Mazda en Ford waren ooit het dichtst van het product partners, met de Amerikaanse automaker eenmaal in het bezit van een derde van het Japanse bedrijf. (Ford belang in Mazda is nu verwaarloosbaar na verschillende delen sell-offs.) Het einde van de Ranger/BT-50 pick-up samenwerking markeert een verbreken van de banden tussen de twee bedrijven, met Mazda steeds op zoek naar samenwerkingsverbanden met andere autofabrikanten.

[Afbeelding: Isuzu Australië]