Nya Honda Accord kommer men kommer inte att säljas i STORBRITANNIEN

0
30

Honda Accord mk10 front

Hondas nya mk10 Accord familjens bil har avslöjats i USA men det finns inga planer på att sälja det här.

Honda har lyft lakan från en ny tionde generationen Överens – men vi kommer inte att få det här i STORBRITANNIEN.

Honda axed Ford Mondeo rival från den Brittiska marknaden 2015, med hänvisning till vikande marknad trender som skäl för sitt tillbakadragande. Europeiska köpare är att vända sig bort från traditionell salong modeller mer än någonsin, medan crossover SUV-marknaden har varit blomstrar i dess ställe.

• Bästa familj bilar att köpa nu

Som sådan, det nya avtalet är avsett för Amerikanska stränder, komplett med en hybrid-drivlina plus nya fyrcylindriga, turboladdade bensinmotorer.

Honda Accord mk10 front seats

Honda ‘ s senaste design språk tolkas i Enlighet silhuett. Sett huvudet på, ett nytt ansikte med en design i samklang med den senaste generationens Civic rubriker vad Honda säger är ett sportigare, mer eleganta design. Det har en något längre hjulbas än den nionde generationen bil men är kortare generellt, medan du sitter lägre och bredare för att ge en mer målmedveten inställning.

I kabinen, Honda lovar en mer premium interiör design, känsla och finish, samtidigt som ny teknik visas också. En 8-tums pekskärm infotainment-systemet är i sällskap av en ny 7-tums TFT-skärm för föraren, och Apple CarPlay plus Android Auto visas. En svit av föraren hjälper bland annat adaptiv farthållare, autonomt nödbromssystem och traffic sign recognition är också tillgängliga.

Tillsammans med den nya designen, Honda säger att den nya Överenskommelsen är 50 kg till 80 kg lättare än den föregående modellen, beroende på klädsel. Detta är ner till nya lättare kropp struktur utnyttja ytterligare ultra-höghållfast stål, och ett nytt, lättare chassi med en all-aluminium främre hjälpramen.

Under huven OSS köpare få totalt tre drivsystem alternativ. Nybörjar bilen kommer att drivas av en ny 1.5-liters turboladdad fyra-cylindrig motor som producerar 189bhp och 260Nm vridmoment, men en mer kraftfulla 2,0-liters alternativ som är tillgängliga. Det tjänar upp 248bhp, och Honda säger att det härstammar från 316bhp drivlina som finns i den senaste Civic Type R. EN CVT-låda och en tio-växlad automatlåda finns, men Honda erbjuder en sex-växlad manuell.

Honda Accord mk10 rear

Slutligen, en ny hybrid modell kommer så småningom komma in produktionen i Usa, att använda sig av en 2,0-liters bensinmotor kopplad till Honda ‘ s två-motor hybrid system. Företaget lovar att det ska bli mer effektiv, och kommer inte att skada bilens inredning utrymme och funktionalitet.

Skulle du vilja se Honda Accord återgå till den BRITTISKA marknaden? Tyck till i kommentarerna…