Nya Porsche Panamera Sport Turismo 2017 recension

0
54

Porsche Panamera Sport Turismo 2017 review - front

Den senaste Porsche Panamera får snyggare och mer praktiska, men fungerar det på vägen?

Dom

4

En något mer användbar Panamera, men i verkligheten som avslut på sitt utseende snarare än någon betydande ökningar i funktionalitet. Medan 4 E-Hybrid är inte plocka i sortimentet, drivlina verkligen verkar ha förbättrats under våra tidigare erfarenheter av det, men det är fortfarande tyvärr saknar den riktiga förare överklagande av dess mer konventionellt drivna relationer.

Porsche har historia med kombibilar. Den ikoniska Audi RS2 var delvis en Porsche samarbete, och var även byggt på tysk sportbil maker ‘ s anläggning i Zuffenhausen. RS2 utan tvekan kick-startade trenden för super-vagnar tillbaka i mitten av nittiotalet. Som genljuder med denna dag, men det har tagit ett tag för bolaget att producera sin egen.

Första antytt för fem år sedan som ett koncept Panamera Sport Turismo har äntligen rullade in på vägen. Produktionen bilen har förändrats mycket lite från början design koncept; längre taket passar proportionerna av den andra generationen av Panamera, större lucka att lägga till några användbarhet.

• Bästa verkställande bilar 2017

Visuellt är det transformerande, sedan, men om du letar efter en mer praktisk Panamera då kanske du är lite besviken. De flesta Panamera Sport Turismos erbjuder 520 liter utrymme med plats för upp, och 1,390 liter med dem, men Mercedes-Benz CLS Shooting Brake betters som med 590/1,590 liter. Välja detta bränsle-smuttar Panamera 4 E-Hybrid och som krymper lite till 425 liter och 1,295 liter respektive tack vare en el/bensin-drivlina som kräver lite mer utrymme för förpackningar.

Porsche Panamera Sport Turismo 2017 review - rear

Tjugo liter är en vinst över vanliga Panamera, vilket inte är mycket, men då det går lättare, och de bakre sätena vik i en 40/20/40 formation. Tryck på en knapp på baksidan för att låsa upp dem och vika stolsrygg framåt, vilket resulterar golvet är nästan platt. Porsche erbjuder även en belastning-retention-kit om du menar allvar med att bära grejer.

Ännu viktigare, kanske, det är nu tre i baksätet över de vanliga två. Men även Porsche något ursäktande hänvisar till den nya layouten som en 4+1. Det är knappast förvånande, eftersom du aldrig skulle beskriva den upphöjda centrum kudde som en korrekt sits, eller ens som en användbar enstaka en.

Taklinjen ger lite mer bakre utrymme, men annars är det alla känner till Panamera, med en fin körning miljö, snygg finish och enkel hantering av infotainment funktioner och körsätt.

4 E-Hybrid ger viss komplexitet att den drivande blanda med dess olika hybrid specifika lägen. Dessa är många nog att krävas mer än enkla val via hjul monterade Mode Switch som är standard här. Element såsom E-Håll och E-Avgift kommer också att kräva en viss grad av interaktion med pekskärm som dominerar mitten av instrumentpanelen.

I standard Auto-Hybrid-läge, drivlina kommer att driva Sport Turismo tillsammans i electric power så ofta som möjligt, använda 136bhp elektrisk motor för att maximera ekonomi. Det är smidigt, tyst och snabb, alltför, och att kunna köra bil upp till och utanför STORBRITANNIEN motorvägen hastigheter.

Gör så gör du klokt i att komma nära den 15-31 km räckvidd med eldrift Porsche citat, för att inte tala om 113mpg totala ekonomin figur. Fortfarande, om du har en kort, urban pendla och gillar tanken på att den 4 E-Hybrid är en dualitet, då det finns en plats för det.

Porsche Panamera Sport Turismo 2017 review - steering wheel

När den 2,9-liters V6 biturbo gör upp eld för att gå med i, det är mer sömlös än det var på vår första bekantskap med drivlina i den vanliga Panamera. Tillsammans, de två utvecklar 462bhp, vilket är tillräckligt för att dra den 4 E-Hybrid till 62mph på bara 4,6 sekunder. Hybrid-system nu verkar vara bättre integrerade, samtidigt på broms-och gaspedalen känner sig mycket mer konventionell i sin verksamhet än tidigt hybrid Panameras.

Det finns fortfarande en hel del vikt för att lyckas med denna drivlina. Sport Turismo bak i sig ger bara 20 kg över sin relation, men framdrivningen av 4 E-Hybrid vikt utan tvekan tar udden av dess smidighet. Det känns inte lika vig i kurvor och det är mer understyrning, medan styrningen saknar omedelbarhet andra Panameras’. Resan är bekväm, dock, och den vanliga luft-fjädring är slät och felfri, även om valfria 21-tums hjul.

Det är inte, då, en Panamera fullmatat med förare överklagande – mer en att slippa betala skatt, eller är allt en diesel-alternativ.

En Sport Turismo lägger £3,728 till priset av en vanlig Panamera, £1,581 som är ner till nödvändighet på ett tidigt för bilar har panoramautsikt glas taklucka. Öppna och Porsche Aktiv Aerodynamik (PAA) kommer att justera den bakre takterrass med wing för att hjälpa till att lugna vinden buller.

Viktiga specifikationer

  • Modell: Porsche Panamera 4 E-Hybrid
  • Pris: £84,869
  • Motor: 2.9 liter 6cyl twin-turbo hybrid
  • Effekt/vridmoment: 462bhp/700Nm
  • Överföring: Åtta-stegad automatisk, 4WD
  • 0-62 mph: 4,6 sekunder
  • Toppfart: 170mph
  • Ekonomi: 113mpg
  • CO2: 56 g/km
  • Till försäljning: Nu