Porsche utveckla 4cyl motor

0
24

Porsche Boxster

Porsche R&D-chef bekräftar platt-fyra motorn är under utveckling för Boxster och Cayman

Det har ryktats under en tid, men nu har vi en bekräftelse – Porsche är att arbeta på en helt ny fyrcylindrig motor, för att hjälpa till att möta de allt strängare avgaskrav.

“Vi arbetar på en platt-fyra motorn,” Wolfgang Hatz, Porsche ‘ s R&D-chef bekräftat. “För mig är en 911 är en sex-cylindrig bil, det kan inte vara en fyra-cylinder. Boxster och Cayman å andra sidan, ska vi besluta om det passar.

“Att utveckla en platt [boxer] motor är dyrare, men det är vårt arv, och vi måste vara på det sättet,” Hatz fortsatte. “Jag tror att marknaden kommer definitivt att acceptera en fyrcylindriga Porsche. Nedskärningar är ett faktum i branschen nu.”

Möjligen 2.5-liter i kapacitet (Carrera S är 3,8 liter platt sex minus två cylindrar) och turboladdad för att uppnå resultat och mål för utsläpp, en fyra-cylindrig motor skulle skapa en lägre ingångsnivå pris för Boxster och Cayman, vilket gör Porsche ägande mer tillgängliga än någonsin.

Men enligt Hatz en mindre kapacitet motorn inte bana väg för en mindre sportbil: “Nej, det är definitivt ingen rummet under Boxster,” insisterade han.