Vakthund: Hyra bil avgifter

0
29

Watchdog: Hire car charges

Biluthyrning kunder man har talat till att köpa extra försäkringar de behöver inte genom påträngande säljare

Om du är på väg bort på semester i sommar, det finns en god chans att du kommer att hyra en bil. Och om du gör det, hålla ett öga på de små ut – och ägna stor uppmärksamhet hos hyrbilsföretaget när du hämtar nycklarna. Vi har haft en hel del klagomål nyligen över extra avgifter som tas ut av företag.

Det vanligaste problemet är med överskott undantag. Och inte undra på: en färsk undersökning som YouGov visade att endast 29 procent av de kunder som faktiskt vet vad biluthyrning överskott. Och det verkar som uthyrningsföretag kan vara att utnyttja denna okunnighet.

Till exempel, sex procent av de svarande sade att de köpt ett överskott undantag på grund av påtryckningar på dem som personalen vid uthyrningsdisken.Det är inte svårt att se varför. Våra tabell visar överskott – det belopp som kunden är ansvarig för om bilen skadas eller stjäls kan komma in på över £1,000. Det är tillräckligt för att locka många till att ta ut ett överskott från viseringskravet för att täcka eller minska detta ansvar.

Men, som vår tabell visar, att köpa den på skrivbordet kan lägga till upp till 49 procent att din faktura. Billigare överskott undantag finns tillgängliga i förväg eller från tredje part som till exempel protectyourbubble.com och iCarhireinsurance.com.

Om du köper i förväg, inte får pratade till att köpa extra skydd vid skrivbordet. I Fråga 1,203, vi berättade hur Conor Mills i London var felaktigt berättade att den överskjutande upphävande han hade köpt hade kryphål som gjorde att han fortfarande ansvarig för den överskjutande om han orsakade en olycka.

Gina London, från Hove, East Sussex, hävdar att hon haft en liknande erfarenhet. Hon och hennes man berättade anställd på Budget i Dublin Flygplats de redan hade ett överskott undantag. “Han blev sarkastisk och sa att vi skulle vara lycklig att få någonting från den,” Gina berättade för oss. “Han insisterade på att vi kan inte vara försäkrad för stöld, så vi kände att vi var tvungna att ta extra skydd.”

När kontaktade om fallet, Budget anges: “Hyresgäster kan minska sitt överskott till noll med en Super Kollision Skador Waiver (SCDW), som debiteras på antingen 16 eller 20 Euro per dag i Irland, beroende på bil.

“Tredje part självrisk försäkringen gäller för kunden, inte Budget. Kunden är fortfarande ansvarig för den överskjutande och skulle ha att kräva det tillbaka från försäkringsbolaget.”

Det bästa sättet att bekämpa detta är att läsa det finstilta. Och om du köper ett överskott undantag i förväg, se till att du vet exakt vad du är försäkrad.

Hyra företag Överskott Utöver undantag Hyran Undantag kostnad i % av total kostnad
Avis 610 42.48 105 0.4
Budget 1322 21.9 63.3 0.34
Europcar 645 53.97 127.97 0.42
Hertz 630 61.77 142.91 0.43
Sixt 280 42,04 musd 84.1 0.49
Genomsnitt 706 44.43 104.65 0.42

Kostnader för boende i STORBRITANNIEN hyra en Volkswagen Golf-storlek bil i Barcelona för tre dagar med början den 6 April 2012.
Uppgifter som lämnats av iCarhireinsurance.com.