Vauxhall Astra VXR vs rivaler

0
34

Nya Opel Astra VXR ansikten rivaler från Renault och VW i en kamp för hot hatch överhöghet

High-powered hot luckorna har varit som kommer tjocka och snabb under de senaste månaderna, med den Ford Focus ST och reviderade Renaultsport Megane bland de mest framträdande ankomster. Hack i häl på denna dynamiska duo kommer en av de mest efterlängtade pocket rockets: Opel Astra VXR.

Baserat på den eleganta GTC tre dörrar och med ett klassledande 276bhp effekt, nykomlingen har utformats som en hardcore varma luckan ordentligt fokuserade på förarens spänning, snarare än familjevänliga praktiska – Toyota räknar med att den nya Focus ST är lite mjuk och förnuftig i jämförelse.

Med en prislapp på £26,995, Astra syftar till mer exklusiva rivaler, så vi jämföra det mot två stjärnor som funktion i våra CarBuyer ultimate sports car guide. Först ut är VW Scirocco R. Detta önskvärt modell blandar rasande tempo med coupe ser ut och en skvätt halvkombi mångsidighet. Vi testar den med bolagets utmärkta DSG twin-tronic, vilket driver upp priset till en rejäl £32,145.

Slutföra VXR välkomnande kommittén är Renaultsport Megane 265. När den monteras med Cup-Chassi, det sätter standarden för ren körning spänning. Kan Vauxhall se två sådana åstadkommit rivaler? Läs på, som vi visar alla…

Dom

Opel ställer ut för att skapa en av de snabbaste och mest spännande varma luckor pengar kan köpa. Så har det lyckats? Det korta svaret är nej.

Det finns ingen förneka att Astra VXR ser utmärkt, levererar blixtrande prestanda och har en orubblig grepp och lugn i hörnen. Men det är en avgörande ingrediens som saknas i receptet: roliga. Du kommer att täcka marken snabbare i Astra än nästan alla andra pocket rocket, men du sällan kommer att ta tag i nycklarna och gå ut och köra bara för fan av det.

Och även om det är den billigaste av vår trio att köpa, det är linkade av en ofantlig törst för bränsle, genomsnittliga avvikelserna och oöverkomliga kostnader. Det slutar på en tredje plats.

Scirocco R är dyrt och inte så praktiska som sina två motståndare här, men det ser bra ut, är bra att köra och vackert byggt. Men det har att ge bästa till Renault. Den Megane backar upp sin makalösa köregenskaper med uppseendeväckande utseende, en rymlig stuga, långa kit lista och Renault utmärkta 4+ aftersales paket. Det är fortfarande den bästa hardcore varma lucka på marknaden.

Vinnare: Renaultsport Megane 265 ★★★★

En senare runda av uppdateringar har hållit Megane på toppen av sitt spel. Utrustad med Cup-chassi, det är en av de mest underhållande förarnas bilar på vägen. Plus att det ser bra ut, kommer packad med standard kit och backas upp av Renault är utmärkt kundservice paket. En fast tur innebär att det inte är det mest bekväma, men det är ett litet pris att betala.

2: Volkswagen Scirocco R ★★★★

Stilrena utseende, brännande prestanda och en stor rida och hantering balans gör det Scirocco R ett önskvärt val. Det är inte så praktiskt som sina konkurrenter, men det får plats fyra i komfort och har en hyfsad start. Det är inte billigt, även om du väljer manuell, men det känns en klippa ovanför i termer av kvalitet och image.

3: e: Vauxhall Astra VXR ★★★

På papper Astra VXR har mycket att gå för det, tack vare dess klassledande effekt, speciellt utvecklat chassi och aggressiva utseende. Men bakom hjulet Vauxhall är lite av en besvikelse. Motorn känns slapp vid låga hastigheter och chassit är inte så lekfullt och engagerande som sina konkurrenter.