VW Golf Blue-e-motion

0
29

We proberen een vroeg prototype van de elektrische Volkswagen Golf Blue-e-motion

Uitspraak

4

Volkswagen is uitgerust met de elektrische Golf met een aantal zeer slimme innovaties, die zeker te maken het tot een grote hit. Op de top van dat het indrukwekkende vermogen van de standaard Golf wordt rechtstreeks over naar de volledig elektrische versie. De enige echte kritiek die je kunt niveau, is het feit dat het een beperkt bereik en het is waarschijnlijk erg duur. Maar die klachten zijn kunt u het niveau in een elektrische auto.

De meest beroemde familie auto in de wereld zich voorbereidt om te gaan elektrisch, en in de aanloop naar 2014 de lancering van de batterij-aangedreven Volkswagen Golf Blue-e-motion, de duitse firma laat ons gaan in een vroeg prototype model.

De meest belangrijke ding om te weten is dat je niet echt in staat om te lopen bij een dealer in 2014 en deze auto te kopen. Terwijl de aandrijflijn zal bijna identiek, de Blue-e-motion wordt verkocht voor de eerste keer als een Golf MkVII model, die zal worden onthuld later dit jaar.

De motor zelf is een 113bhp elektrische motor, die zorgt voor een 0-62 mph in 11.8 seconden, maar de instant koppel, een soepele voortgang en stil draait maakt het voor het gevoel veel sneller. In werkelijkheid langzamer is dan de 104bhp 1.6-liter diesel model, maar het is echt niet voelen.

Om verder te gaan de vergelijkingen, Volkswagen beweert dat de Blue-e-motion weegt ongeveer 205kgs meer dan de diesel-en met al dat extra gewicht er zijn een paar compromissen aan de manier waarop het drijft. Behandeling is niet zo wendbaar als een standaard Golf en de rit heeft een hardheid die niet karakteristiek van de familie luik. Een beetje last-minute tweaking zal sorteren van het probleem, en het is waarschijnlijk iets dat zal worden onmerkbaar op de uiteindelijke productie van de auto.

Ook met klachten over de behandeling, de Golf Blue-e-motion is nog steeds de beste elektrische auto te koop in termen van rijplezier als resultaat. Volkswagen heeft duidelijk gemaakt dat een poging om de zaak te en op onze auto was uitgerust met peddels achter het stuurwiel dat kan worden gebruikt voor de controle van remmen. Veeg de linker hand paddle komen in een hoek en het voelt alsof je het veranderen naar beneden in een hogere versnelling.

Er zijn nog een aantal slimme extra ‘ s op de Blue-e-motion, zoals een oplaadpunt verborgen in de VW-badge in de grille, een voetganger waarschuwing geluid dat klinkt als het geluid van een V8-motor en een solar dakraam dat kan de macht van de air-con, wanneer de auto is geparkeerd.

Ondanks alle Volkswagen ‘ s inspanningen om de Golf van een elektrische auto zonder compromissen, het staat nog steeds het zelfde probleem als elke andere batterij-aangedreven auto. Officieel is het bereik 93 km, maar op onze korte test route de computer vertelde ons dat we meer kans hebben om van rond de 60 km. Er zijn Comfort+ en+ modi, die een beperking van de stroom aan te bieden, maar ze maken ook de Golf, maar wel een beetje traag.

Vergelijk de Blue-e-motion met de huidige oogst van elektrische auto ‘ s al en het heeft nog steeds een enorme hoeveelheid van de belofte. Er kan een finishing touch toe te passen en sommige prijzen af te ronden, maar als Volkswagen kunt krijgen zowel die dingen spot-on dan de Golf ziet er naar verder succes in een geheel nieuwe markt.

Belangrijke specificaties

  • Prijs: 25.000 pond (est)
  • Motor: 113bhp elektrische motor
  • Koppel: 270Nm
  • 0-62 mph: 11.8 seconden
  • Top snelheid: 84mph
  • Bereik: 93 km
  • Uitrusting: zonnepaneel schuifdak, elektrische ramen, lichtmetalen velgen, lopende LED-lichten, multifunctioneel stuurwiel
  • Te koop: 2014