2017 Aston Martin Vanquish S Volante review

0
24

Aston Martin Vanquish S Volante - front

Luxe Volante converteerbare GT voegt nog groter toegang tot die prachtige V12 soundtrack

Uitspraak

4

De evolutie naar S-specificatie voor de Aston Martin Vanquish Volante heeft toegevoegd nog meer prestaties. Het is een machine die gewoon doet je goed voelen, geleid door die heerlijke V12, prachtige vormgeving en een comfortabele chassis dat levert meer dan genoeg behendigheid maar belangrijk genoeg voor de weg. Er zijn een paar kleine problemen met de kwaliteit in plaatsen, maar dit is een briljant Britse nemen op de soft-top super GT-formule.

Aston Martin is het invoeren van een nieuw tijdperk na de tie-up met Daimler, is de ongelooflijke Valkyrie hypercar en motorsport geïnspireerde AMR sub-merk varianten, maar het is niet uit het oog verloren wat zij het beste doet. Dat is de grote GT-auto ‘s en cabrio’ s, en deze Vanquish S Volante is nog een ander model in een 104-jaar-catalogus van de hits.

Aston heeft aangescherpt dit drop-top Vanquish S met de motor, chassis en aerodynamische tweaks, zodat de 6.0-liter V12 levert nu een enorme 592bhp (van 565bhp), dankzij een nieuwe, vrijer ademen inname die helpt bij het verbeteren van de respons op de gashendel.

• De beste sportwagens van 2017

Veel prestaties van de auto fabrikanten draaien om turbo ‘ s (Aston doet dit zelf op sommige modellen), maar de Britse firma heeft gehouden van haar grote verplaatsing, normaal aanzuiging V12 in de Vanquish, en de auto is beter voor.

Aston Martin Vanquish S Volante - rear

Het blaasbalg een rijke toon op start-up, bijt door de mid-range en gejammer aan de bovenkant. Met een maximaal vermogen van 7000 rpm en de 630Nm koppel piek geleverd op van 5.500 rpm, de motor houdt rev. Het is zo glad voor een dergelijk groot apparaat en met het dak naar beneden, de V12 ‘ s chorus is verslavend, je blijft het gas vastgemaakt om toegang te krijgen tot meer lawaai en de opzwepende hit van de versnelling.

Echter, er zijn nog steeds grote klodders koppel in het middenbereik, zodat u kunt vooruitgang maken minder bezeten door te surfen op deze golf van prestaties.

Dankzij de gekalibreerd acht-traps automatische transmissie, de Vanquish S Volante zal barsten 0-62 mph in 3,5 seconden. Een top snelheid van 201mph (dak) is indrukwekkend voor een converteerbare ook.

Er is geen twijfel dat de Vanquish s prestaties overeenkomt met het drama voorgeschoteld door zijn design, maar als het gaat om het hanteren van dit is meer een snelle GT dan een out-and-out open-top sportwagen.

De besturing is echt gewicht in vergelijking met een Ferrari California T ‘ s of een Mercedes-AMG GT C Roadster, en langzamer. Dit betekent dat de Vanquish voelen zich minder alert dan deze concurrenten – of meer ontspannen, als je wilt om te kijken naar het op die manier.

Met de drie-laags stof dak naar beneden gevouwen (het is de elektrisch aangedreven, kunnen werken aan het verplaatsen en duurt 14 seconden te doen en het spul), verfijning is goed. Het is niet te stormachtige in de cabine, zelfs bij hogere snelheden – en als je dat doet houd de soft-top op zijn plaats, er wordt alleen een beetje wind fluitje van rond de deuren.

Het verwijderen van het dak is er een merkbare, maar kleine hoeveelheid wiebelen door de Volante is de structuur op een corkscrewing B-weg, maar het is leefbaar en heeft geen invloed op de dynamiek te zwaar.

Aston Martin Vanquish S Volante - interior

De zachtere demper modus is mooi afgestemd op de Britse wegen en maakt de juiste mate van verticale beweging van het lichaam te absorberen slechte ondergrond, zonder het lichaam aan te eigenzinnig. Wijzigingen aan de dempers en de lente tarieven geven de Vanquish een iets scherpere rand in het chassis Sport-modus, maar het verschil is niet zo uitgesproken is als je zou denken. Dat is een goede zaak, want zelfs in deze meer gerichte instelling, het betekent dat de Aston voelt niet al te stevig, en de rit en behandeling saldo niet beschadigd als gevolg.

In combinatie met de eerder genoemde stuurgroep, de acht-traps versnellingsbak draagt bij aan het eenvoudig, kalm gevoel op de verhuizing. De box is ontspannen en soepel in de auto-modus en terwijl de handleiding verschuivingen zijn niet zo snel als de beste dual-clutch-boxen die er zijn, de Vanquish niet eikel tussen veranderingen. Er is een leuke gas blip op de weg van de ratio ‘ s ook.

Dus zolang je niet rijden de Volante dat het om een hyper-alert sport-auto, u zult niet teleurgesteld worden. Dit is een grote, verfijnde en ontspannen converteerbare grand tourer die over een opzwepende tempo en een grote mate van karakter.

Aston Martin Vanquish S Volante - front

Echter, op £211,950 er zijn een paar fouten, met name de infotainment-systeem en de 6,5-inch scherm. Het wordt Apple CarPlay, maar de hardware resolutie is niet zo scherp en het ontbreekt de bruikbaarheid van de meer moderne systemen. Echter, de Bang & Olufsen stereo is zo goed in vrijwel elk GT die we hebben getest.

Onze auto ook aanbevolen Aston ‘ s £1,995 Gehakte Carbon Fibre fascia op de middenconsole, evenals carbonfibre motorkap ventilatieopeningen en een carbonfibre grille (€1,995 per stuk) om te gaan met de carbonfibre aero pakket, bestaande uit een herziene front splitter en grotere diffuser achter de huisvesting van de quad uitlaten. Het was door de € 2,995 Club Sport-Wit graphics pack op onze test de auto – die had een forse prijskaartje met alle opties.

Maar dan, de Vanquish S Volante is een speciale auto die biedt precies wat de klanten willen. Ze zijn een ijle groep, maar het is gemakkelijk om te zien hoe ze zullen worden aangetrokken door de V12-motor, soepel chassis en een 279 liter boot die groot genoeg is om te slikken een behoorlijke hoeveelheid bagage. Dit is echt een briljante GT convertible.

Belangrijke specificaties

  • Model: Aston Martin Vanquish S Volante
  • Prijs: £211,950
  • Motor: 6.0-liter V12
  • Vermogen/koppel: 592bhp/630Nm
  • Transmissie: Acht-speed auto, rear-wheel drive
  • 0-62 mph: 3.5 seconden
  • Top snelheid: 201mph
  • Economie/CO2: 21.6 mpg/302g/km
  • Te koop: Nu