2017 Benelli TnT-300 Recension

0
56

Foton av: Evans Brasfield

2016 Benelli TnT-300Redaktör Betyg: 81.5%

Motor På 17,5/20
Fjädring/Hantering 12.0/15
Växellåda/Koppling 7.5/10
Bromsar 7.5/10
Instrument/Controls 4.0/5
Ergonomi/Komfort 8.0/10
Utseende/Kvalitet 8.5/10
Önskvärt 8.0/10
Värde 8.5/10
Övergripande Betyg 81.5/100

Hmmm… Benelli 300‘s VIN plattan, säger Tillverkade i Kina, men om det sade Italien kunde man lika gärna tro det: Kolla den fina svetsar på den röda spaljé ram, respektera flätad stål linjer som leder till den dubbla front-skivor som spänns fast genom ett bromsok som ser ut som Brembos. Se ett instrument panel och ställverk som inte skulle titta på alla av plats på någon Japansk motorcykel. De eleganta spetsiga fotpinnar ser ut som något från en MV Agusta, och både shift och bromshandtaget tips är excentrisk-monterat justerbara. Eyeballing det, detta är det finaste Kinesiska cykel som vi har sett – på långa vägar. Heck, det har även en söt liten fickkniv-stil tändningsnyckeln.

Och varför inte? Enligt Mel Harris på SSR Motorsport (som var vice vd på Svensk Suzuki för 27.5 år), Benelli motorcyklar och skotrar är konstruerade och utformade i Italien, för att sedan tillverkas i Kina med QJ (Qianjiang Koncernen), som har varit ägare av Benelli sedan 2005. Benelli, om du tror att Wikipedia är Italiens äldsta mc-bolag, grundat 1911. SSR är den AMERIKANSKA importören, 2002 start som började med grop cyklar och håller förgreningar ut; SSR HQ ligger i Norwalk, California. (Korrigering: TnT300 är det finaste Kinesiska cykel som vi har sett sedan Razzkull 125 vi spelade med förra veckan, som också är en SSR-produkt.)

111516-Benelli-tnt-300-1

Svängde benet över för en snabb blat om konkursboet inte gör något alls för att skingra tanken att detta är en svälla lite motorcykel. Saken eldar upp med en förvånansvärt guttural tomgång och varvtal med en throatier morra än de flesta små Tvillingar i hela intervallet. Aluminium Fatbar-stil styret är på rätt plats, den plats som är behagligt nog och är tillräckligt stor för en passagerare – det enda märkliga är att fotpinnar är en tum eller två bakom där vi kan förvänta oss att hitta dem på en naken cykel.

The only ugly component, really, is the crackerbox exhaust collector under the bike, but it’s pretty tucked away and partially concealed by that chrome modesty panel.

Det enda fula komponent, verkligen, är crackerbox avgaser samlare under cykel, men det är ganska undangömt och delvis dold av att chrome frontpanelen.

Två 37mm downdraft spjällhusen mata cylindrar, som kontrolleras av en Delphi EFI-system, och gasrespons är ren och skarp från tomgång till 11.000-rpm redline (om du behöver 3000 rpm eller så för att komma i rullning). Kopplingen är ljus, de sex-växlad växellåda som var lite tajt vid första verkar bli smidigare varje gång vi rider våra testexemplar, nu visar 487 km, om det inte är lika smart och exakt som den lilla Ninja‘s boxen, det är nära nog. Kopplingshandtaget är medium-ljus och alldaglig.

The 260mm dual-disc front brake isn’t particularly powerful or feely, but you’ve only got 38 horsepower, so WTH? You also haven’t got ABS, but you do at least have an adjustable lever.

Den 260mm dubbel-cd frambroms är inte särskilt stark eller feely, men du har bara 38 hästkrafter, så WTH? Du har inte fått ABS, men du åtminstone har en justerbar spak.

Trettio-åtta horsies är Benelli anspråk på veven, som vi inte har kunnat dyno-bekräfta ännu – men det känns verkligen helt rätt i linje med Ninja 300 och Yamaha R3 (även om det var ett tag sedan vi red dem). Att extrapolera 38 minus 10% som vi alltid gör, för drivlina förlust på väg till bakdäck, sätter oss på 34, mitt i Ninja/ R3 ballpark.

111516-Benelli-tnt-300-3

Klättra upp till freeway hastighet på Benelli är inga problem, där den analoga tach är att läsa om 8500 rpm vid 80 km / h. Den lilla Tvilling är glada att fortsätta dra upp till 102 km / h på den digitala speedo, som är förenade i LCD-panelen med hjälp av en klocka, bränslemätare, dubbla tripmeters och motorns temperaturmätare.

På 80 och vid andra hastigheter, det finns en bestämd pirra kommer genom kast men inget jag skulle kalla ett surr, vissa kommer att bli irriterad av det, många kommer inte att märka. 360-graders vevaxel driver en counterbalancer axeln, och Benelli kan vara bara en lillebror vibier än Ninja och R3 – kanske på grund av att ha en lång styret istället för korta clip-ons. Bikini spackling sticker ett litet hål i luften, cykeln är fullt nöjda med att göra att hastigheten för så länge du vill; dess fjädring gör ingenting för att du tycker att du rider en billig mc – trots en mycket kort 92mm av leden (via 24.5 grader rake), som inte ger en klar instant-svarvning inte-riktigt-yster känsla.

Att motorn är också väldigt flexibel, när trafiken minskar, det ska löpa smidigt ner till 35 km / h eller så i sjätte, sedan accelerera rent igen utan att behöva växla ner.

Looks downright Japanese, no? The red needle seems to spend most of its time between 6 and 11; it doesn’t mind.

Ser rent Japanska, någon? Den röda nålen verkar för att tillbringa större delen av sin tid mellan 6 och 11, det behöver inte tänka på.

Med en cylinderdiameter och slaglängd 65.0 x 45,2 mm, Benelli Twin delningar skillnaden mellan 62.0 x 49mm Ninja 300 och till 68,0 x 44,1 mm Yamaha R3 (321cc). Med 12:1 kompression, det vindar upp att vara en trevlig kombination av någorlunda grunty och revvy, men till skillnad från dem har det svårt rev limiter som skär i rätt över 11.000 rpm redline. Det är lätt att stöta på när du försöker att hålla upp med folk på större cyklar på Glendora Mountain Road.

Med denna korta spår och snabb styrning, den viktigaste begränsande faktorn på slingrande bergsvägar är rider tro dykning i blinda hörn. Okej, och Hjärtliga bias-ply gummi TnT rullar på, vilket inte ger att verkligen planterade känns som uppmuntrar aggressivitet på djupt lean vinklar. Hjulen är på 3,5 och 4,5-tums 17s, så sportigare däck är definitivt tillgängliga när Cordials är klar.

111516-Benelli-tnt-300-3086

Andra än däcken, allt annat verkar trevligt som indragning enligt min 160 pounds. Vi fick inte röra chock är förspänning skaderegleraren; vrida dess rekyl skaderegleraren gör ingenting förrän de sista klicka på, när det inte ökar dämpning lite och lägger sig cykeln i snabba omställningar. Den främre returdämpning justeringsanordningen, på toppen av den högra gaffeln ben, verkar vara mest för utsmyckning.

Försöker att bo i Tommy “Guns” Roderick är Hypermotard förslaget kräver hålla lite Benelli ‘ s varvräknare nål studsar så nära 11.000 som möjligt och arbetar växellådan en hel del mellan andra och tredje, en toffel kopplingen skulle vara nice, är denna cykel kommer att lära dig att blip gasen. Ack, det är alla förgäves, och påminner mig om vad jag tycker bäst om att rida som en galning i bergen: sprängning ut i hörnen. Det finns inte mycket av den som finns tillgänglig på en liten cykel som denna… men det är ändå ett dugg, och ännu roligare när det går utför.

Den andra saken som kommer att hålla TnT upp lite i förhållande till den konkurrens är av vikt. Vi fick det inte på vågen än, men hävdade i vikt är 408. Om det är korrekt, detta är minst 25 eller 30 kilo tyngre än Ninja och R3. Att blunts sin idrottsliga förmåga, men å andra sidan, Benelli känns verkligen som en mer omfattande motorcykel för dagligt bruk, och ett som är lättare för plus-size ryttare att passa på.

Om du är shopping här nere, pengar är nog definitivt ett objekt, och det är där Benelli drar vidare av den Japanska konkurrensen: sek 3,999 prislapp förankringar basen Ninja 300 $5,199 och Yamaha R3 är sek 4,999 MSRPs med avsevärd marginal. Benelli, naturligtvis, inte har de cyklar’ nätverk av återförsäljare, men SSR gör anspråk på över 200 återförsäljare över hela USA, och att delarna är tillgängliga genom sitt Anaheim högkvarter. Kanske Benelli är mest troligt analog är Honda‘s CB300F, som har en identisk MSRP (utan ABS) men har att göra med en mindre cylinder och lite mindre ström.

111516-Benelli-tnt-300-3091

Hur TnT kan hålla över en längre tid är ingen som vet. Från utsidan och efter ett par veckor av ridning, det är verkligen inte verkar vara, liksom känna sig som, den trevligaste made-in-China cykel vi har testat. En liten online gräva avslöjar klagomål om enheten kedjor inte varar länge, spridda klagomål om eventuellt stycket styrhuvudet lager, men inga större klagomål – och det är förmodligen ingen produkt på jorden som du inte kan hitta ett par online belackare. Dessa Benellis är bara nyligen för försäljning i USA, men de har funnits i andra delar av världen för ganska många år. SSR erbjuder en 12-månader/10,000 mil garanti på motor/växellåda men det är endast delar (ingen arbetskraft), tillsammans med ett 6-månader-delar-endast garanti på resten av cykeln.

Normalt skulle vi avsluta med att säga att det Benelli är verkligen imponerande för en Kinesisk cykel. Men i det här fallet, det är verkligen imponerande, period.

2016 Benelli TnT-300
+ Toppar

  • Bra komponenter, bra passform och finish för en $4k-streetbike
  • Yo, det är (kinda) italienska
  • Sträv, snarly avgasljud och intag tuta
– Suckar

  • Den fotpinnar skulle vara bättre två centimeter framåt
  • Chassit känns som det förtjänar premium däck
  • Du kan vara den enda killen i din lokala Benelli klubb för ett tag
2016 Benelli TnT-300 Specifikationer
Motor Typ Parallell-Twin Cylindrig, vattenkyld, 4-takts
Förskjutning 300 cc
Max Effekt 38 hp @ 11,500 rpm (hävdade)
Max Vridmoment 19.9 ft·lb @ cirka 9.000 rpm (hävdade)
Bränsle System EFI
Förrätt Elektrisk
Växellåda 6-Växlad
Fjädring Fram 41 mm inverterad
Framför Resa 135 mm
Fjädring Bak Bakre Mono Shock w/ Våren Förspänning & returdämpning Justerbarhet
Bakre Resor 120 mm
Frambroms Dual Disc, Ø 260 mm
Bak Broms Skiva, Ø 240 mm
Framdäck 110/70-17
Bakdäck 140/70-17
Total Längd 83.3 tum
Total Bredd 31.5 cm
Total Höjd 44.5 cm
Sitthöjd 31.3 cm
Hjulbasen Om 55,3 cm
Markfrigång 7.1 cm
Bränsle Tank 4.23 liter
Vikt 408 pounds (hävdade)