2017 Kawasaki Z650 Första Rida Recension

0
85

Foton av: Kevin Vinge

2017 Kawasaki Z650Redaktör Betyg: 85.0%

Motor 18.0/20
Fjädring/Hantering 12.0/15
Växellåda/Koppling 8.0/10
Bromsar 7.5/10
Instrument/Controls 4.0/5
Ergonomi/Komfort 8.0/10
Utseende/Kvalitet 9.0/10
Önskvärt 8.5/10
Värde 10.0/10
Övergripande Betyg 85/100

Här är ett nummer att tänka på: 382. Kawasaki säger att det är den procentuella naken motorcykel marknaden har ökat sedan 2011. För jämförelse, sportbike marknaden har varit relativt stillastående under samma period. Med denna typ av popularitet inom ett visst segment, det är inte att undra på motorcykel tillverkare som Kawasaki försöker ta en bit av kakan.

2017 Kawasaki Z650 Förhandsgranska

Marknadsundersökningar skulle verka för att backa upp detta påstående också, i Kawasaki kundundersökningar, 70% av ägarna som köpte en Z naken cykel sa att de bara över handlat andra nakna cyklar, betala ingen uppmärksamhet till sportbikes. Det omvända är sant för Ninja sportbike ägare tillfrågade som uppgav 70% att de inte betala någon uppmärksamhet till naken cyklar i sin sökning.

2017 Kawasaki Z900, Z650, och Versys-X 300 Video

In the market for an inexpensive naked bike that’s also comfortable and stylish? Kawasaki’s Z650 ticks all those boxes.

På marknaden för en billig naken cykel som också är bekväm och snygg? Kawasaki Z650 fästingar alla dessa lådor.

Så vad gör du om du Kawasaki och du har en perfekt bra Ninja 650 i din lineup, men knappt någon shopping i den hett växande naken cykel segment tittar på det? Enkelt: du dike kåpor ointressanta, restyle strålkastare, ge det lite styret och ge den ett nytt namn. Säg hej till Z650.

Om du får känslor av déjà vu, du är inte ensam. Kawasaki sålt en naken version av Ninja 650 innan, som kallas ER-6n, vilket upphörde i Amerika efter årsmodell 2010. Kawi var före kurvan då, men det verkar som om trender har skiftat tillbaka mot Team Green sätt nästan ett decennium senare. Den Z650 antar mitten brother utrymme ovanför Z125 Pro och under den nyligen aviserade Z900 i Kawasaki s förnyade 2017 Z-linjen (åtminstone i USA), vilket innebär att den Z800 kommer att upphöra med produktionen globalt för 2017. Under tiden Z1000 ansågs för dyrt och det är Sugomi styling för Sugomi för AMERIKANSKA smaker, vilket betyder att den inte föras till Amerika för 2017, men kommer fortfarande att erbjudas på andra marknader.

Om du letar noga, kommer du att märka en stor klyfta mellan Z125 Pro och Z650. En lucka som passar perfekt för en avskalad Ninja 300, som heter, kanske, en Z300? Kawasaki reps brukar inte diskutera framtida modeller, bara för att säga att det är kontroll av både den globala och den inhemska motorcykel trender och kommer att agera därefter.

If you live in the U.S., then say goodbye to the Z1000 (and Z800) starting next year.

Om du bor i USA, för att sedan säga adjö till Z1000 (och Z800) från och med nästa år.

En Annan Mellanvikt Naken

För Z650, det spelar i en arena som vi ser som en av våra favoriter på MO: mellanvikt naken klass, med spelare som återvänder Suzuki SV650 och Yamaha FZ-07 (och även KTM 690 Duke, den trio som vi jämfört med här). På $6,999 och $7,199, respektive (det sistnämnda ser en $200 pris bump från förra året) Suzuki och Yamaha leverera enkla, billiga kul på två hjul, och det är ingen tillfällighet att den nya Z650 aktier en liknande formel med exakt samma $6,999 prislapp som Suzuki. ABS lägger ytterligare $400.

Z: s 649cc parallell-Twin motorn aktier med Ninja 650 är samma enhet som vi har sett från Kawasaki i det förflutna, med vissa undantag. Den nedre delen är fortfarande den samma, men det är ändringar intag port form, reviderade kamaxlar och airbox, och mindre spjällhuset (från 38mm på tidigare Ninja 650 till 36 mm) för att bidra till att ge fler låg – och mellanregistret makt. Speciellt mellan 3000-6000 rpm. Kosmetiskt, den Z650 Twin får olika höljen och kåpor för extra stil poäng med tanke på att det är utsatt på nakna Z.

Det gjorde 65 hästar och 43 lb-ft. den senaste gången vi hade en på dyno. Det är gott om verkliga makten, men om 5 hp kort i SV och Yamaha. Vi förväntar oss att den nya Z för att vara konkurrenskraftiga, med en hälsosam vridmomentkurvan en gång släppts ut på dyno. Z löser sig på grund av att en angiven tjänstevikt av 406 kg (410 kg med ABS) – 20 kg mindre än sin fullt utjämnad (ABS-utrustad) Ninja syskon, 24 kg mindre än SV650, och en jättestor 36 kg lättare än ER-6n! Det är inte riktigt lika goda som Yamaha FZ-07, men på 397 kg.

Trellis frames are all the rage, and despite how minimal the one seen on the Z650 is, its green finish attracts attention.

Spaljén ramar är i ropet, och trots hur minimal den man sett på Z650 är, dess gröna yta drar till sig uppmärksamhet.

Istället för att fokusera alltför mycket på motorn, som redan är beprövade och sant kraftverk för Team Green, Kawasaki betalat uppmärksamhet till styling av Z650 för att hjälpa till att se till att den är tydlig nog från dess helt utjämnad syskon. Kawi är Sugomi design språk tonades ner lite jämfört med den polariserande Z1000, men ger fortfarande en bild som är mager och muskulös, och mycket utsatta. Kawasaki föredrar att kalla det “Förädlade Råvaror,” och du kan se det i utbuktningar i bensintanken form och vinkel styling av strålkastarna.

Mittpunkten av design, men är utan tvekan den nya stål spaljé ram som ersätter twin-spar ram fordom och bidrar till att cykeln är lätt. Om du kisar helt rätt, stål spaljé kan även likna det man sett på Kawi är överladdade monster, Ninja H2 flaggskepp. Dess minimalistiska design använder motorn som en stressad medlem, och när du är klar i denna gröna colorway (endast på vit Z650) det ser ganska slående, åtminstone i mina ögon. Kawasaki hoppas det ser bra ut för dig, också. Om inte, finns det också ett svart version, men dess ram är silver.

For those who don’t prefer the flashy Pearl Flat Stardust White/Metallic Spark Black colorway, there’s this Metallic Flat Spark Black/Metallic Spark Black option instead.

För dem som föredrar att inte flashiga Pearl Platt Stardust Vit/Metallic Spark Svart färgställning, det är det här Metalliska Platt Spark Svart/Metallic Spark Svart alternativ istället.

För en $6,999 motorcykel, skulle du förvänta dig vissa områden som vipparm för att vara en intetsägande, box-punkt enhet för att spara pengar. Inte så med Z650. Även om det är sant Z kostar inte så mycket, Kawi reps såg till att stress på oss att uppmärksamhet på detaljer var inte förlorat. Ett exempel på detta ses i den stiliserade, vipparm. Medan fortfarande från billiga stål, ser det mer än bara en eftertanke. Instrument panelen är ett annat exempel, med dess informativa blandning av analoga och digitala displayer förmedla all info du behöver veta, inklusive vilka redskap du är i och hur mycket bränsle du har. Andra trevliga inslag är justerbar broms-och bromshandtag, en strukturerad plats, bungee krokar integreras i den passagerare som fotstöd fäste, och även en bromsljus i form av bokstaven “Z”

Sedan igen, en låg pris-punkt motorcykel har till billiga ut någonstans, och typiskt att det är genom användning av grundläggande fjädring och broms komponenter. Den Z650 är inte annorlunda. Enkel, icke-justerbar 41mm KYB gafflar är lånade från Ninja 650, och preload-justerbar chock är, för – men nu är det paras med en koppling och inte direkt bultad till vipparm. Stoppa Z är 300mm kronblad-typ-skivor och två-pot bromsok fram, en enda 220mm skiva i den bakre, även överföringar från Ninja 650, men nu övervakas genom en Bosch 9.1 M ABS-enheten.

The Z650 may be inexpensive, but it’s not cheap. Take the seat, for example. The textured cover helps the bike look far classier than its price would indicate. As for the seat itself, it’s narrow junction at the front makes reaching the ground a breeze. There’s also plenty of room to move about, especially in the broad rear section.

Den Z650 kan vara billig, men det är inte billigt. Ta plats, till exempel. Den texturerade täcka hjälper cykeln ser mycket snyggare än priset antyder. Så till själva stolen, den är smal korsningen på framsidan gör den når marken som en vind. Det finns också gott om utrymme att röra sig om, särskilt i den breda bakdelen.

Summan Av Dess Delar

Att sätta Z650 genom sin takt, Kawasaki bjudit in media till kullarna i Malibu, Kalifornien. En favorit med tidningen testare i SoCal-baserade motojournalism industrin, språk belyser också Z650 funktioner med sin breda mix av vändningar, svängar och raksträckor. För att få de mest väl rundade intryck av cykel, vår rutt ingår jaunts genom staden, en blast upp och ner på Pacific Coast Highway, samt en resa genom några av områdets twistiest vägar.

Några Första intryck stod ut i samma ögonblick som vi började rida: för det Första, Z650 känns lätt och liten, liknande det intryck jag får på FZ-07. För det andra, det är 30.9-tums sitthöjd och smal sits/tank korsningen gör det enkelt att platt-fot, även för kortare ryttare. När fötterna från marken och på pinnar, rider triangel felar mot den sportiga, men inte överdrivet så.

Light makes right, and at 406 lbs (claimed, 410 with ABS), the Z650 is tons of fun to toss around.

Ljuset gör rätt, och på 406 kg (som påstås, 410 med ABS), Z650 är massor av kul att kasta runt.

För 649cc Tvilling, jag ska erkänna att det låter oinspirerande på tomgång eller när du bara cruising tillsammans som vi var på Coast Highway. Efter 5000 rpm, men Z kommer till liv med ett intag growl som är högljudd, hård, och låter rent av menar. Det är inte alla bark, antingen; Z: s midrange-biter drar stark (ingen tvekan hjälpt av viktminskning och motor uppdateringar), vilket tillåter dig att vara lite lat med redskap ändringar om du vill. Det är svårt att säga om det kunde vinna i ett drag race med SV650 och FZ-07, men det skulle mer än hålla sin egen.

Kostnad i hörnen och bromsar är förvånansvärt bra sorteras för sådana budgetposter. Bromskraften är imponerande, med bra känsla i spaken. De kunde vara mer kommunikativa, men det är förlåtet med tanke på priset. Lägg på $400 ABS alternativet att våra cyklar var utrustade med och sinnet är satt till mods lite att veta att du kan villigt bromsa utan rädsla för låsning. Från det, kombinationen av Z är lätt och den hävstångseffekt som tillhandahålls av barer menar 650 är mer än ivriga att ändra riktning. För min 150-lb ram, hängslen i båda ändar ger en bekväm resa för normal cruising samtidigt som det ger mer än tillräckligt lugn för att förhandla fram den slingrande Latigo Canyon Road.

Paradise, wouldn’t you say?

Paradise, skulle du säga?

För Nära För Att Ringa

Så långt som mellanvikt twin-cylinder naken cyklar är berörda, vi har redan plockat Yamaha FZ-07 under Suzuki SV650 i en tidigare jämförelse, men det är svårt att säga om Kawasaki bäst Yamaha utan ridning dem back-to-back. Vad jag dock kan säga är hur mycket mer beundran jag har för Z650 jämfört med ER-6n eller ens den föregående generationen Ninja 650. Motorn uppdateringar är subtila, men märkbart bättre, och tack vare sin massiva diet plan Z650 känns mer vig, smidig och lyhörd.

Kawasaki’s Z650 is good. Real good. And now it has the looks to go along with it.

Kawasaki Z650 är bra. Riktigt bra. Och nu har det det ser ut att gå med på det.

Och för en gångs skull, motorcykel redovisat att 649cc Twin är faktiskt attraktiva. Utöver den starkaste intryck, när jag har ridit Ninja 650 eller ER-6n i det förflutna har jag slätade över styling och istället fokuserat på prestanda. Med Z650, cykeln äntligen har den styling till match som resultat. Och vid $6,999 att börja med, det är nästan omöjligt att gå fel.

2017 Kawasaki Z650
+ Toppar

  • Attraktiva design…
  • Och attraktiva prestanda…
  • Till ett attraktivt pris.
– Suckar

  • Fjädringen är lite grundläggande…
  • Så är bromsarna…
  • Och det är ungefär det.
2017 Kawasaki Z650 Specifikationer
Motor Typ Vätskekyld, 4-takts Parallell Twin
Förskjutning 649cc
Borrning och Slaglängd Detta motsvarar 83,0 x 60.0 mm
Kompressionsförhållande 10.8:1
Ventil system DOHC
Bränsle system DFI med 36 mm Keihin spjällhusen
Tändning TCBI med elektronisk förväg
Start Elektrisk
Smörjning Forcerad smörjning, semi-torr sump
Maximal effekt 67.3 hk vid 8000 varv / min (hävdade)
Max vridmoment 48.5 lb-ft vid 6,500 rpm (hävdade)
Växellåda 6-växlad, avkastning skift
Slutväxel Kedja
Koppling Våt multi-disc, manuell
Ram Spaljé, hög draghållfasthet stål
Fjädring fram φ41 mm teleskopisk gaffel
Framhjulet resor 4.9.
Fjädring bak Horisontella Tillbaka-länk med justerbar förspänning
Bakhjulet resor 5.1.
Framdäck 120/70 ZR17 Dunlop
Bakdäck 160/60 AR17 Dunlop Sportmax D214
Bromsar Dubbla semi-flytande φ300mm kronblad skivor med dubbla-kolvs bromsok
Bromsar bak Enda φ220 mm kronblad skiva med singel-kolvs bromsok
Caster (rake) 24.0 °
Trail 3.9.
Styrvinkel (vänster/höger) 35º / 35º
Total längd 81.3 centimeter
Total bredd 30.5 cm
Total höjd 42.5 cm
Hjulbasen 55.5 cm
Markfrigång 5.1 cm
Sitthöjd 30.9 tum
Bromsa massa 412 pounds (hävdade)
Bränsle kapacitet 4.0 liter