2017 Mercedes-AMG GT R granskning

0
68

Mercedes AMG GT R - front

Mercedes-AMG GT R lever upp till sitt billing som en av de bästa spår-fokuserad bilar i världen

Dom

5

AMG GT R lever upp till sitt smeknamn och är en verklig konkurrent till de bästa låt-fokuserad road bilar som säljs idag. Det skumma med karaktär som ger en distinkt personlighet skiljer sig från konkurrenterna, och som backas upp av de sätt det är det som driver. Mer engagemang än vanliga syskon, enorma grepp och prestanda, och ett fantastiskt soundtrack tillsammans göra detta till en av de mest tilltalande AMGs någonsin. Detta känns som ytterligare ett stort steg framåt från den tyska performance varumärke.

Mercedes-AMG kallar sin nya spår-fokuserad GT-R “de vilda Gröna Helvetet.” Det är ingen överraskning när du lär dig de senare hänvisar till travet som påverkat dess utveckling – Nürburgring – och vad en utvecklingsprocess som det har varit igenom.

De mindre AMG GT S har superbil ser ut men faller kort dynamiskt, vilket är anledningen till att omvandling till GT-R har varit så noggrann. Mercedes kund motorsport program i GT3 mästerskap runt om i världen har också bidragit, så GT-R har bredare främre och bakre spår, blåsor på karossen och en stor spoiler, bakre-wheel steering, tweaks i motorrum, massor av carbonfibre, en nio-stegs antisladdsystem och kalibreras styrning.

• Bästa prestanda bilar av 2017

Det är ett stort steg, men tillräckligt för att göra AMG GT R en verklig konkurrent till något som är fram från Porsche GT bil institutionen.

Mercedes AMG GT R - rear

AMG är vanligtvis definieras av motorn, och vikten av att motorn är inte annorlunda här. Det är bekant 4,0-liters twin-turbo V8-det är faktiskt monterade sätt bakom framaxeln linje (därav det stora motorhuven), vilket gör bilen framför-mitten av motorer för bättre viktfördelning.

Det är också justerats för att producera 577bhp och 700Nm av vridmoment från bara på 1 900 rpm till 5 500 rpm. Du kan tacka nya turbos och en omarbetad motor karta för ökad knuffa, som alla hjälper till att kasta GT-R från 0-62 mph på 3,6 sekunder. Accelerationen är vilde, tack till alla som moment, och med tanke på den kraft som finns, traktion är förvånansvärt bra.

Med ESP off, kan du justera motorsport-inspirerade nio-stegs traction control-systemet, som fungerar utmärkt och ger dig alternativ för olika förhållanden på banan. Med den av AMG gör vad AMGs gör bäst, men du skulle vara bättre på spelet, eftersom GT-R kommer att knäppa till överstyrning ganska snabbt, på grund av sin fokuserade chassi. Det finns inte mycket lock, men snabb styrning gör det lätt att fånga eller du kan varva dragning ringa tillbaka ett par klick.

Chassit är en match för den skenande motorn, som bälgar, sprickor och smällar genom ett nytt avgassystem. Det finns fem körlägen, efterbehandling med Ras. Här är allt ramped upp till max, och även om vissa suspension parametrar är också manuellt justerbara, med spjäll i den stabilaste av de tre elektroniskt ställbara lägen, det är hård.

Men det ger utmärkt kontroll över kroppen, binda fast chassit så att du kan köra bil med otrolig precision, stödd på den massiva grepp från framaxeln att bära adrenalin-tillsatta hörnet hastigheter.

Det är hjälpt av snabb styrning. Den nya kalibreringen är definitivt en förbättring på GT S och innebär att bilen känns mindre nervös. Det är fortfarande ganska ljus, men den vikt som passar karaktären av bilen, och även om det inte är så mycket att känna sprakar tillbaka genom rack som i, säg, en 911 GT3, det finns ändå en anständig anslutning till den främre axeln.

Mercedes AMG GT R - front

Med extra agility från AMG: s bakre axel styra, det innebär att bilen skär upp ny riktning. Upp till 62mph de bakre hjulen snurrar i motsatt riktning till fronter, i praktiken en förkortad hjulbas och vrida GT-R i hörn med mycket liten ansträngning.

Det finns några smarta aero management för att slutföra paket också. En ny grill hjälper till att kyla, medan active aero på undersidan flyttar runt beroende på körläge, för att minska hiss vid högre hastighet. Den stora bakre vinge och en diffusor kombinera för att hjälpa till att tvinga de stora klibbiga Michelin-däck i vägen för ännu bättre grepp.

Bakom hjulet, resultatet är massor av stabilitet, vilket är ett välkommet drag, med tanke på hur mycket uppmana motorn har. Detta är även transporteras från spår till väg, på mer böljande och mindre regelbundna ytor.

Mercedes AMG GT R - interior

I Comfort GT-R är fortfarande utan tvekan hårdporr. Det finns massor av däckbuller, men det är verkligen användbara eftersom de vassa kanterna avrundas gupp, vilket gör det hela bara lite mer civiliserat. Växellådan är smidig som en auto också, det swappar nyckeltal utan att krångla till det och så snabbt som helst dual-kopplings box på marknaden i manuellt läge.

Det är en användbar känga med upp till 350 liter utrymme, två sittplatser i kabinen är inredda med Mercedes’ vanliga nivå av underhållning och kvalitet på material och kontroller, och det kommer att göra en hävdade 24.8 mpg om du är intresserad. På £143,260, de flesta ägare kommer inte att vara.

I stället ändringar i chassit och motorn motivera högre pris, medan GT förbättrad hållning, med den långa motorhuven och cab-bakåt layout, betyder det ser ut vartenda öre av det priset.

Viktiga specifikationer

  • Modell: Mercedes-AMG GT-R
  • Pris: £143,260
  • Motor: 4,0-liters V8-twin turbo
  • Effekt/vridmoment: 577bhp/700Nm
  • Kraftöverföring: sjuväxlad s-koppling auto, bakre-wheel drive
  • 0-62 mph: 3,6 sekunder
  • Toppfart: 198mph
  • Ekonomi/CO2: 24.8 mpg/259g/km
  • Till försäljning: Nu