2017 Mercedes-AMG GT-R review

0
29

Mercedes AMG GT R - front

Mercedes-AMG GT-R doet de facturering als een van de beste track-gerichte auto ‘ s in de wereld

Uitspraak

5

De AMG GT-R doet zijn bijnaam en is een echte concurrent van de beste track-gericht auto ‘ s op de verkoop vandaag. Het is cappuccino met karakter, dat geeft het een eigen persoonlijkheid verschilt van rivalen, en dat is een back-up gemaakt door de manier waarop het drijft. Meer betrokkenheid dan de standaard broer of zus, enorme grip en prestaties, en een schitterende soundtrack combineren om te maken dit één van de meest aansprekende AMGs ooit. Dit voelt als een grote stap voorwaarts ten opzichte van de duitse performance-merk.

Mercedes-AMG noemt haar nieuwe track-gericht GT-R “het beest van de Groene Hel.” Het is geen verrassing als je eenmaal leert de laatste verwijst naar het circuit die invloed gehad op de ontwikkeling van de Nürburgring – en wat voor een ontwikkelingsproces is het door.

De mindere AMG GT S heeft supercar eruit ziet maar valt kort dynamisch, dat is de reden waarom de transformatie naar de GT-R is zo grondig. Mercedes’ klant motorsport programma in GT3 kampioenschappen over de hele wereld heeft ook bijgedragen, dus de GT-R heeft een bredere voor-en achterzijde tracks, blaren carrosserie en een grote spoiler, achter-wiel besturing, tweaks in de motorruimte, veel van carbonfibre, een negen-fase tractie controle systeem en gekalibreerd te sturen.

• De beste performance auto ‘ s van 2017

Het is een enorme sprong voorwaarts, maar genoeg om de AMG GT-R een echte rivaal voor iets dat is voortgekomen uit de Porsche ‘ s GT-afdeling.

Mercedes AMG GT R - rear

AMG ‘ s zijn meestal gedefinieerd door de motor, en het belang van de motor is niet anders hier. Het is de bekende 4.0-liter twin-turbo V8, dat is eigenlijk gemonteerd weg achter de vooras lijn (vandaar de enorme kap), waardoor de auto front-mid-motorige voor een betere verdeling van het gewicht.

Het is ook aangepast te produceren 577bhp en 700Nm koppel van slechts van 1900 rpm naar 5.500 tpm. U bedanken voor nieuwe turbo ‘ s en een gereviseerde motor kaart voor de toegenomen schuiven, die allemaal helpt te slingeren de GT-R van 0-62 mph in 3,6 seconden. Versnelling is savage, dank aan allen die het koppel, en gegeven de beschikbare energie, tractie is verrassend goed.

Met het ESP uitgeschakeld, kunt u de motorsport geïnspireerde negen-fase traction control-systeem, dat werkt fantastisch en geeft u opties voor de verschillende omstandigheden op de baan. Met het uit de AMG doet wat AMGs best doen, maar je kunt er beter op uw spel, omdat de GT-R zal de module in overstuur vrij snel, vanwege zijn gericht chassis. Er is niet veel te vergrendelen, maar snel besturing maakt het gemakkelijk om te vangen, of je kunt de wind de tractie dial terug van een paar klikken.

Het chassis is een wedstrijd voor de welig tierende motor, wat een balg, scheuren en de pony door een nieuw uitlaatsysteem. Er zijn vijf rijmodi, afwerking met Ras. Hier is alles is opgevoerd tot de max, en hoewel bepaalde schorsing parameters ook handmatig verstelbaar, met de dempers in de sterkste van hun elektronisch drie schakelbare modi, het is stijf.

Maar het levert uitstekende body control, strak vastbinden van de chassis, zodat u kunt met de auto rijden met een ongelooflijke precisie, leunend op de enorme greep van de vooras te dragen adrenaline-spiking hoek snelheden.

Het is geholpen door de snelle besturing. De nieuwe kalibratie is zeker een verbetering op de GT-S is en dat de auto voelt zich minder zenuwachtig. Het is nog steeds heel licht, maar het gewicht past bij het karakter van de auto, en hoewel er niet zo veel voelen fizzing terug in het rek als in, zeg, een 911 GT3, het biedt nog steeds een goede verbinding naar de vooras.

Mercedes AMG GT R - front

Met de extra flexibiliteit van de AMG ‘ s achteras stuurinrichting, het betekent dat de auto kerft tot wijziging van de draairichting. Tot 62mph de achterste wielen draaien in de tegenovergestelde richting van de fronten, in feite het inkorten van de wielbasis en het draaien van de GT-R in de hoeken met zeer weinig inspanning.

Er is een aantal slimme aero beheer van het volledige pakket, ook. Een nieuwe grille helpt koelen, terwijl active aero aan de onderkant beweegt, afhankelijk van de wijze van rijden, te verminderen lift bij een hogere snelheid. De grote achterspoiler en diffuser combineren om te helpen de kracht die enorme kleverige Michelin-banden in de weg voor nog meer grip.

Van achter het stuur, het resultaat is veel stabiliteit, dat is een welkome eigenschap, en gezien hoe veel er bij de motor heeft. Dit is zelfs uitgevoerd van track naar de weg, meer glooiend en meer regelmatige oppervlakken.

Mercedes AMG GT R - interior

In het Comfort van de GT-R is nog steeds ongetwijfeld hardcore. Er is veel banden lawaai, maar het is echt bruikbaar, omdat de scherpe randen zijn afgerond hobbels, waardoor de hele ervaring net dat beetje meer bedwingen. De versnellingsbak is naadloos als een auto, ook; het swaps ratio ‘ s zonder gedoe en zo snel als een dual-clutch-box op de markt in de handmatige modus.

Er is een bruikbaar boot met maximaal 350 liter ruimte, de twee-zits cabine is uitgerust met Mercedes’ gebruikelijke niveau van de infotainment en de kwaliteit van materialen en controles, en het zal een beweerde 24.8 mpg als je geïnteresseerd bent. € 143,260, de meeste eigenaren niet.

In plaats daarvan, de wijzigingen aan het chassis en de motor rechtvaardigen de prijs premie, terwijl de GT is een verbeterde houding, met die lange motorkap en cabine-en achteruitspoelen lay-out, bedoel, het ziet er elke cent van die prijs.

Belangrijke specificaties

  • Model: Mercedes-AMG GT-R
  • Prijs: £143,260
  • Motor: 4.0-liter V8 twin-turbo
  • Vermogen/koppel: 577bhp/700Nm
  • Transmissie: Zeven versnellingen en dubbele koppeling auto -, rear-wheel drive
  • 0-62 mph: 3,6 seconden
  • Top snelheid: 198mph
  • Economie/CO2: 24.8 mpg/259g/km
  • Te koop: Nu