BMW X5 hybride

0
38

beoordeeld door Carbuyer

Voors

  • Lage bedrijf-auto btw
  • Goedkoopste non-X5 diesel
  • Geweldige wegligging voor een SUV

Nadelen

  • Dure optionele extra ‘ s
  • Vier-cilinder motor geluid
  • Diesel beter geschikt voor snelwegen

“De BMW X5 plug-in hybride is bij uitstek geschikt om de bedrijfs-auto kopers na een grote SUV”

De BMW X5 heeft bedacht hoog in de lijst van premium Suv ‘ s sinds de eerste generatie verscheen bijna twee decennia geleden. Echter, terwijl het een uitstekende auto in veel opzichten op zijn grote, krachtige benzine en diesel motoren gecombineerd met dat krachtige lichaam gemiddelde exploitatiekosten zijn steil over het bereik.

Om die reden, BMW biedt een X5 met dezelfde emissie-snijden plug-in hybride-technologie die beschikbaar is in elke BMW sedan uit de 3-Serie 7-Serie. Het voegt zich bij de Mercedes GLE 500e, Volvo XC90 T8 Twin Motor, Audi Q7 e-tron en de Porsche Cayenne S E-Hybrid in een groeiende nichemarkt voor lage emissies luxe Suv ‘ s.

Net als andere BMW iPerformance modellen, de grote aantrekkingskracht voor de X5 40e plug-in hybride is dat er een lagere Uitkering in Natura (BiK) company-car fiscale waardering dan andere Suv ‘ s. Dit komt dankzij de officiële CO2-uitstoot van 77g/km, waardoor het in de 17% BiK beugel. Door vergelijking, de laagste beugel voor een diesel X5 is 29% en andere Suv ‘ s gezicht nog steiler fiscale waarderingen.

De 40e is ook veruit de minst dure benzine-auto in de X5 range, het inperken van de xDrive50i met ongeveer £9.000 euro). U kunt kopen een diesel X5 voor minder, maar, en als je niet in een positie om te profiteren van de 40e aantrekkelijk bedrijf-auto belastingtarieven, een X5 sDrive25d kan meer kosten-effectief, met name als u veel lange ritten.

Dat komt omdat de 40e is beweerde brandstofverbruik tot 85.6 mpg is het meest waarschijnlijk worden behaald op de korte -, urban-reizen, waar het elektrische systeem in het spel komt. Op de snelweg reizen, is het mogelijk dat de 40e zal meer brandstof verbruiken dan de 53.3 mpg diesel.

De elektrische motor heeft nog andere voordelen: het geeft de X5 een meer gespierde voelen dan met de 2.0-liter benzinemotor alleen. Hoewel de vier-cilinder motor genereert 242bhp, dat is niet een enorme hoeveelheid energie voor een grote, zware auto. Echter, de elektrische motor draagt bij andere 111bhp om een 6.8-tweede 0-62 mph tijd en is op de hand als er extra vermogen nodig is voor het inhalen of bij snel bewegende verkeer. De 40e is ook sneller dan de 2.0-liter diesel X5s.

De 40e is een vier-wheel drive, ook, en misschien wel een voordeel als je regelmatig tegenkomt los staat van het wegdek, terwijl een 2.700 kg geremde aanhangwagen slepen beperken, betekent de 40e is goed geschikt om te herstellen van een boot aanhangwagen op een vette trailerhelling.

Alle andere X5 attributen blijven. U kunt kiezen voor de 40e in SE, M Sport-of M-Sport Plus trim – het laatste toevoegen van een head-up display, hifi-stereo en 20-inch lichtmetalen wielen aan de bodykit en adaptief sportonderstel aangeboden door de M-Sport. Entry-level SE auto ‘ s zijn goed uitgerust en voorzien van klimaatregeling, infotainment, met inbegrip van navigatiesysteem en DAB-radio, verwarmde lederen zetels en een all-round parkeer sensoren.

Al met al, de X5 40e plug-in hybride belooft net zo bevredigend om te leven met een andere BMW. De vermindering van de uitstoot geeft fiscale voordelen voor zakelijke gebruikers, terwijl particuliere kopers vinden het goedkoper sneller dan de benzine modellen.

MPG, lopende kosten en CO2 uitstoot

4.2
/ 5

X5 40e biedt de mogelijkheid voor aantrekkelijke gebruikskosten – voor de juiste koper

De sleutel tot de X5 40e iPerformance plug-in hybride het beroep is dat, voor een bepaald percentage van de SUV-kopers, kan het verminderen van de exploitatiekosten in een zeer specifieke manier. We praten over het bedrijf-auto belasting.

Dankzij een plug-in hybride-systeem, dat vermindert de afhankelijkheid van de benzinemotor, de 40e de officiële CO2-uitstoot is slechts 77g/km, wat betekent dat het past in de 19% Voordeel in Natura (BiK) beugel voor bedrijf-auto belasting. Dit in vergelijking met 29% waardering voor de minst dure X5 diesel en een veel hogere waarderingen voor elk van de conventionele petrols.

Net als andere plug-in hybride auto ‘ s, de X5 40e is het economisch het beste in langzame, stedelijk verkeer. Hier zal de auto draaien op elektrische stroom zo veel mogelijk en de benzinemotor is zelden in actie, dankzij een theoretische 19 km volledig elektrisch bereik als de lithium-ion batterij volledig is opgeladen voor uw reis. Het kan ook het beheer van 75mph op elektriciteit alleen, verder het voorkomen van de benzinemotor wordt vereist wanneer het verkeer begint te stromen. Onder deze omstandigheden, BMW vorderingen tot 85.6 mpg is mogelijk.

Echter, op een snellere wegen, de elektrische motor speelt alleen een ondersteunende rol, met de benzine motor doet het leeuwendeel van het werk. In deze omstandigheden, kun je verwachten brandstof

Nadelen

umption te verhogen aanzienlijk; de 40e kan eigenlijk bewijzen minder zuinig dan de sDrive 25d 2.0-liter diesel, die beweerde te bereiken 50.4 mpg.

Het is vermeldenswaard dat de sDrive 25d, de minst dure X5, komt de 40e aanzienlijk, maar de plug-in hybride is veruit de minst dure benzine model in het assortiment. Het is ook aanmerkelijk goedkoper dan de Porsche Cayenne S E-Hybrid en Mercedes GLE 500e plug-in hybride rivalen.

De andere lopende uitgaven overeenstemmen met die van de gewone X5, dat is een vrij dure auto te onderhouden. Het is de moeite waard op zoek naar een all-inclusive service pakket, dat maakt het makkelijker in de gaten te houden op de kosten voor de eerste vijf routine diensten. De verzekering worden de kosten van steile, maar niet meer dan zijn directe rivalen. Met een groep 41 verzekerings-rating, de 40e moet een beetje minder kostbaar dan de groep 42 diesel collega ‘ s. Terwijl de Mercedes GLE reeks begint in groep 41, de 500e plug-in hybrid is in een hoge groep 49.

Motoren, rijden & prestaties

3.9
/ 5

Electric power boost betekent dit voor verminderde uitstoot SUV is niet traag

Met een gewicht van

Nadelen

iderable 2,230 kg ledig, de BMW X5 40e misschien het gevoel een beetje underpowered als de 2.0-liter twin-turbo motor was vertrokken om te gaan zonder hulp. Terwijl de 242bhp klinkt redelijk in vergelijking met de 228bhp van de X5 sDrive25d 2.0-liter diesel, de laatste heeft meer trekkracht dan de vergelijkbare omvang van de benzinemotor.

Echter, hulp is op de hand van de 111bhp elektrische motor ingebouwd in de 40e s versnellingsbak. In de veronderstelling dat de lithium-ion batterij is opgeladen, kan zorgen voor een directe injectie van kracht wanneer u het nodig hebt, of u nu weg te trekken van een status quo of inhalen van langzamere voertuigen. Gaande van 0-62 mph is mogelijk in 6.8 seconden en 75mph is mogelijk op elektrische kracht alleen, maar het is niet genoteerd hoeveel 75mph km zijn opgenomen in de 40e is 19 km beweerde batterij bereik.

Dat elektrische motor reageert meteen en heeft een veel te maskeren het gebrek aan trekkracht die kleinere benzinemotoren kunnen vertonen, vooral wanneer het op een laag toerental. Dit wordt een vier-cilinder motor, die je zou kunnen missen de gespierde gebrul van de twin-turbo V8 benzinemotor in de X5 xDrive50i – hoewel hij verslaat de iets rattly 2.0-liter diesel voor auditieve beroep.

Elke 40e modellen is een vier-wheel drive en maakt gebruik van een snel-veranderende acht-traps automatische versnellingsbak. Handleiding verschuivingen kunnen worden gemaakt met behulp stuur gemonteerde schoepen, en gecreëerd bij het schakelen zijn glad en naadloos. Anders, de 40e voelt net als andere BMW X5, dat is een grote, zware SUV die van richting verandert in een veel flexibelere manier dan de meeste concurrenten – Porsche Cayenne uitgesloten.

Interieur & comfort

4.3
/ 5

De 40e biedt dezelfde hoge kwaliteit interieur als elke andere X5

Het openen van het bestuurdersportier van de X5 xDrive40e iPerformance, je kan vangen zicht van de eDrive inscripties op de metalen dorpel-finishers. Kijk verder dan die, en, afgezien van de plug-in-hybrid-specifieke functies van de ‘black panel’ instrument display, is er bitter weinig om u eraan te herinneren dat je in iets anders dan een gewone BMW X5.

Dit komt als een opluchting voor iedereen die vreest dat een plug-in hybride auto zal worden ingewikkelder in het gebruik dan een gewone benzine of diesel. Afgezien van het instrumentenpaneel en de eDrive-modus schakelt, het dashboard en interieur lay-out is vertrouwd voor iedereen die regelmatig rijdt in een BMW.

De X5 dashboard is een van de meest professionele in een luxe SUV, vastgelegd in een ordelijke manier, met meer aandacht voor de functie dan stijl. Ondanks de wat grimmige kijkt, is er geen tekort aan comfort, met verwarmde lederen stoelen op alle modellen, als dual-zone climate control en een infotainment scherm dat oprijst uit het dashboard boven aan het display navigatie-en media-informatie. DAB digitale radio is standaard, net als cruise control en een achteruitrijcamera.

Op de verhuizing, de 40e rijden kwaliteit wordt versterkt door zijn Comfort, Actieve vering. De standaard 18-inch lichtmetalen wielen van het SE zijn het beste in staat om te absorberen kuilen en oneffen oppervlakken zonder schokken het bereiken van de passagiers, maar de optionele 19-of 20-inch wielen – standaard op de M Sport-en M-Sport Plus-respectievelijk – er geweldig uitzien en niet ruïne van de rit.

Praktisch & boot ruimte

3.9
/ 5

Geen zeven-seat optie, maar veel ruimte voor vijf en hun effecten

De meeste modellen van X5 kan wedijveren met de Mercedes GLE en Mercedes GLS in een keer – het is ongeveer de grootte van de voormalige terwijl het aanbieden van de zeven zitplaatsen potentieel van de laatste. Echter, omdat de 40e plug-in hybride maakt gebruik van de ruimte onder de boot op de vloer, voor de accu, het is een strikte vijf-zits bank.

Als de X5 geciteerd boot capaciteit rekening van de ruimte onder de vloer, de 40e biedt 150 liter minder bagageruimte dan de andere modellen – 500 in plaats van 650. De boot is nog steeds een degelijke, bruikbare vorm, hoewel, zonder het laden van de lip, en een horizontaal splitsen achterklep. Dit betekent dat je ergens om te rusten zware objecten voor het vervoeren van hen in en het vermindert ook de hoeveelheid ruimte die nodig is voor het volledig openen van de achterklep. Het opklappen van de achterbank omlaag brengt een totaal van 1.720 liter bagage ruimte.

Binnen, er zijn tal van plekken waar dat nodig is op een reis die kunnen worden opgeborgen, waaronder grote deur bakken en een royaal dashboardkastje, alsmede diepe, handige zakken op de voorkant seatbacks.

Bewoners moeten geen oorzaak voor de klacht als het gaat om de ruimte: er is voldoende hoofd-en beenruimte voor zelfs de meest veeleisende reiziger combinaties – een zes-voet passagiers comfortabel kunnen zitten achter een evenzo hoog driver, terwijl drie volwassenen kunnen op de hoogte blijven zitten zonder het gevoel te bespotten. Een groot glasoppervlak zorgt voor een licht, luchtig gevoel en het optionele panoramisch dak niet eten in stahoogte (indien aanwezig).

Met vierwielaandrijving is standaard, de 40e plug-in hybride moet worden overtuigd bij het slepen en veilig kunt trekken 2.700 kg geremde aanhangwagen, of één zonder remmen die een gewicht tot 750 kg. Een intrekbare trekhaak is beschikbaar tegen extra kosten.

Betrouwbaarheid & veiligheid

4.1
/ 5

BMW-eigenaren zijn in grote lijnen tevreden, terwijl de veiligheid en maakt indruk op papier

De BMW X5 xDrive40e iPerformance plug-in hybride verschilt niet van de rest van de X5 line-up als het gaat om veiligheid. De inzittenden worden beschermd door de airbags, terwijl een optionele dynamic safety’ – systeem zorgt ervoor dat alle aan boord zijn optimaal gepositioneerd voor de veiligheid bij een ongeval. Het is een schande dat veel van de meest geavanceerde veiligheidstechnologie de X5 kan bieden is optioneel, maar zeer actieve cruise control en autonoom een noodstop.

Veiligheid in een crash moet worden gegarandeerd door de X5 stijve passagier cel, maar de auto is nog niet onderworpen aan onafhankelijke Euro NCAP crash-testen.

Betrouwbaarheid is een beetje lastig te meten, omdat er te weinig X5 eigenaren hebben deelgenomen aan onze 2017 Bestuurder de Macht tevredenheid onderzoek om specifieke inzichten op die model – hoewel de BMW-eigenaren over het algemeen waren blij, de stemming van het merk in de negende plaats onder de 27 onderzochte.

BMW-eigenaren zijn erg blij met de motoren, versnellingsbakken, rijgedrag en handling van de auto ‘ s, maar niet bijzonder onder de indruk van hun exterieur styling of het uitvoeren van kosten – hoewel het brandstofverbruik van diesel en plug-in hybride modellen kan een andere zaak.

Eigenaren zijn bijzonder verheugd door de infotainment-en aansluitmogelijkheden in hun auto ‘s, en hebben geen melding gemaakt van een aanzienlijke betrouwbaarheid betreft, hoewel 12.4% van de eigenaars verklaard hebben ervaren een of meer fouten met hun auto’ s in het eerste jaar van eigenaar.

Prijs, waar voor je geld & opties

3.5
/ 5

Rivalen zijn sterk, maar prijzig en optionele extra ‘ s zijn duur

Er zijn drie belangrijke rivalen van de BMW X5 xDrive40e iPerformance plug-in hybride. Van deze, de Porsche Cayenne S E-hybrid is de keuze voor de enthousiaste bestuurder, dankzij meer fluid handling en betere prestaties. Het is aanzienlijk duurder dan de BMW, dat wel.

Net als de Mercedes GLE 500e en Volvo XC90 T8 Twin Motor. Beide zijn uitstekende all-rounders, de Volvo krijgen van onze nod voor interieur en technologie, terwijl de Mercedes heeft het prestige en de verkoopwaarde op zijn kant.

De Audi Q7 e-tron is een interessante optie – het is ook een plug-in hybride, maar het maakt gebruik van een 3.0-liter dieselmotor die mogelijk beter geschikt voor lange afstand snelweg bestuurders dan de 2.0-liter benzinemotor van de BMW en Volvo.

Als u kiest voor de BMW, het zal waarschijnlijk worden vanwege de lage company-car fiscale waardering in vergelijking met andere modellen in het assortiment. Als dat het geval is, is het de moeite om op hun hoede van de lijst met opties, die is te lang en te duur; hoe meer je toevoegt aan de ‘P11D’ waarde van uw X5, hoe hoger uw fiscale factuur zal worden.

Echter, als dit niet een probleem is, je zou het verstandig zijn om toe te voegen het Driver Assistant Plus pack, met actieve cruise control en autonoom een noodstop. Een upgrade naar M Sport trim brengt meer assertief uiterlijk, hoewel het niet verhogen van de prestaties of maken een groot verschil te rijden voelen. Er zijn ook talloze BMW Individual interieur en exterieur afwerkingen om uit te kiezen, dat kan een groot verschil maken hoe je X5 ziet en voelt van binnen en van buiten.

Wat vind je van je auto? Vertel Auto Express in hun Bestuurder de Macht Enquête