BMW X5 xDrive 40e – bästa-hybrid-Suv

0
22

 BMW X5 xDrive40e hybrid - front

Hybrid-tech som härrör från i8 sportbil tillför något intresse för BMW: s största SUV

BMW X5 är en bit av en också-sprang i SUV-klassen, eftersom den nuvarande modellen inte riktigt gå spelet på mycket från den förra modellen. Men ett intressant tillskott var införandet av en eDrive-version med en hybrid drive system som drar nytta av teknik som utvecklats i i3 och i8 elektriska modeller.

Som namnet antyder, xDrive40e har fyra-wheel drive, och den har en 2,0-liter 4-cylindrig motor och en elektrisk motor för att göra 309bhp. BMW hävdar att elmotorn kan driva X5 för upp till 19 km innan motorn skär, även om de i verkligheten är det bästa sättet att utnyttja den elektriska enheten är att lämna X5 i hybrid-läge.

Som rivaler, X5 stora mått innebär att det fortfarande finns gott om utrymme inuti, trots tillägget av ett hybrid-system, även om standarden stol 5 layouten är ganska gammal hatt jämfört med konkurrenter som Volvo XC90 och Audi Q7 som har 7 säten som standard.

På vägen, X5 lider mer än de flesta för tillägg av sin hybrid drive-systemet. Den redan fast ride är ännu fastare, så det är inte den mest bekväma SUV runt, men det betyder inte att de X5 är mycket rolig att köra, med att ge andra bästa för att de gillar Porsche Cayenne och Range Rover Sport för körglädje.

Bästa hybrid Suv

  1. 1. Volvo XC90 T8 Twin Motor
  2. 2. Porsche Cayenne S E-Hybrid
  3. 3. BMW X5 xDrive 40e
  4. 4. Audi Q7 e-tron
  5. 5. MINI Countryman S E
  6. 6. Mitsubishi Outlander PHEV
  7. 7. Lexus RX 450h
  8. 8. Kia Niro
  9. 9. Mercedes-Benz GLE 500e
  10. 10. Lexus NX 300h