En av fem nämnder som fortfarande använder parkeringsautomater som inte tar nya £1 mynt

0
26

car park

Och 23 nämnder är ännu för att konvertera en enda maskin för att acceptera det nya £1 mynt…

En av fem BRITTISKA råd är ändå att konvertera alla sina parkering biljettautomater för att acceptera det nya £1 mynt, lämnar förare skyldig att böter inte är deras eget fel.

En freedom of information undersökning av AA fann att 74 340 landsting (21,8 procent) med ansvar för parkeringar och mynt-drivs biljettautomater fortfarande inte ta myntet.

Även av nästa månad 46 kommuner (13,5 procent) fortfarande kommer att orsaka bilparkering huvudvärk.

• Drivrutiner hit med “öga vattning” böter från privat parkering företag

23 nämnder, inklusive Basingstoke, Cheltenham, Wigan och Stroud, är ännu för att konvertera en enda biljett maskinen. Lewes District Council i Sussex har inte kompatibla maskiner och inte har konverterat dem i all sin bil parker fram till December, två månader efter den gamla £1 mynt som upphör att vara lagligt betalningsmedel den 15 oktober.

Vissa lokala myndigheter tyder på att besökarna ställa upp betalning med rådets mobiltelefon kontantlösa betalningssystem som ett alternativ.

AA ordförande Edmund King sa: “Problem med att konvertera parkering biljettautomater för att acceptera det nya £1 mynt är inte förarens fel. Om nämnderna har svårigheter på grund av att deras underleverantörer är under press, eller för att ersätta maskiner, reservdelar eller programvara som ännu inte har levererats, föraren bör inte klandras.

“Om de maskiner som är lämpliga för ändamålet, eftersom de inte kan ta den lagliga betalningsmedel för en parkering avgift på £1.60 eller £3.60, som är nämndens problem. Antingen gör parkeringar gratis att använda tills maskinerna är ombyggda eller ge någon form av online-medel för att betala avgiften inom en rimlig tid – utan att behöva slösa tid och ofta betala extra för att registrera upp till kontantlösa parkering system som en semesterfirare kan aldrig använda igen.”

Har du drabbats av en parkering maskin som inte tar den nya £1 mynt? Berätta din historia i kommentarsfältet nedan…